Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μίτσελ: Νίκη – πρόκριση στο Παρίσι

michel
Ο Μίτσελ μιλώντας την παραμονή του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης της Τετάρτης (27/11, 21:45GR), αλλά πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στους 16 τους Champions League.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:


-Μπορείτε να πάρετε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι σε σχέση με την Παρί;

"Εμείς παίζουμε καλά όταν έχουμε την κατοχή. Αυτό το καταφέραμε στο Καραϊσκάκη, όταν χάσαμε την κατοχή προσπαθούσαμε να την ανακτήσουμε. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Γνωρίζουμε ότι οι καλύτερες ομάδες χρειάζονται την μπάλα, την κατοχή της, για να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε αύριο".

-Ο αυριανός αγώνας είναι ο δυσκολότερος εκτός έδρας. Σκοπεύει να παίξει διαφορετικά απέναντι στην Παρί σε σχέση με τα προηγούμενα;

"Είναι το πιο δύσκολο γιατί είναι το επόμενο και με δύσκολο αντίπαλο. Όμως είναι το πιο σημαντικό γιατί μπορούμε να προκριθούμε με νίκη. Έχουμε ελπίδες και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Θα παίξουμε με φιλοδοξία και προσδοκίες ώστε να είμαστε επιθετικοί για να κατακτήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

-Η παρουσία παικτών που ξέρουν το Σαμπιονά μπορεί να επηρεάσουν τα πλάνα του; Κι αν σκέφτεται να βάλει τον Χολέβα μπροστά από τον Μπονγκ;

"Δε θα ετοιμάσω 11αδα σκεπτόμενος εμπειρία ή ηλικία παικτών. Αλλά με βάση πιο είναι καλύτερο για την ομάδα μας. Για το θέμα του Χολέβα με τον Μπονγκ το έχω σκεφτεί, αλλά δεν έχω αποφασίσει. Περισσότερο στις αρχές το σκεφτόμουν παρά στη συνέχεια όσο σκεφτόμουν το ματς. Αλλά μερικές φορές μπορεί να σας πω και κάποια ψέματα σαν προπονητής..."(γέλια)

-Πόσο μπορεί η επιτυχία πολλών παιδιών με την εθνική ομάδα να συμβάλλει σε μια νίκη επί της Παρί;

"Είναι μία επιπλέον ώθηση, είναι καλό για την ψυχολογία τους. Είναι καλό ότι θα έχουμε έξι τουλάχιστον Έλληνες παίκτες μας στο Μουντιάλ κι αυτό δείχνει το επίπεδο και του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και το δικό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

-Στο Παρίσι είχε δύο αποκλεισμούς με τη Ρεάλ στο Παρκ Ντε Πρενς. Είναι και μια προσωπική ρεβάνς;

"Δεν το σκέφτομαι αυτό, έχει φύγει η εποχή που ήμουν παίκτης. Τώρα μόνο προπονώ. Την τελευταία φορά που πήγα στις Βρυξέλλες ως παίκτης έχασα 3-0. Ως προπονητής είδατε τι έγινε. Ελπίζω να επαναληφθεί".

Φουστέρ: Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε
Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υποστήριξε πως μένει ένα βήμα για την πρόκριση και ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο Παρίσι αποφασισμένοι να το πετύχουν...

"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ποδοσφαιριστές μεγάλης ποιότητας. Μας μένει ένα βήμα ακόμα για την επόμενη φάση και είμαστε εδώ αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε μαζί τον κόσμο μας. Θέλουμε μέσα από το παιχνίδι μας να τους δώσουμε ακόμα μία χαρά".

Για τον πρώτο αγώνα ο Φουστέρ σχολίασε: "Στο Καραϊσκάκη ήμασταν καλοί. Αυτό που μας έλλειπε ήταν η συγκέντρωση και μας κόστισε το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που πρέπει αύριο να διορθώσουμε. Ένας αγώνας μπορεί να επηρεαστεί από οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλο το ματς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν απέναντι σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες υψηλής ποιότητας".

Σε ερώτηση που του έγινε για ενδεχόμενη νίκη με δεδομένο πως ήταν παίκτης του Ολυμπιακού στις εκτός έδρας νίκες με Μονπελιέ και Μαρσέιγ απάντησε: "Θα ήταν πολύ ωραίο να νικήσουμε πάλι εδώ, σε αυτήν την χώρα. Γιατί μια νίκη θα μας έδινε και την πρόκριση. Εμείς έχουμε πολλή όρεξη και διάθεση να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε".

Για το τι έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός, 2,5 μήνες μετά το 1-4 στο Καραϊσκάκη τόνισε: "Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήμασταν ακόμα στην αρχή της χρονιάς. Ως προς την συμπεριφορά μας ως ομάδα, δεν είχαμε εμπεδώσει το στιλ παιχνιδιού του προπονητή μας. Τώρα είμαστε ένα πιο συμπαγές σύνολο και με την πορεία μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουμε φιλοδοξίες και ελπίζουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε θετικό αποτέλεσμα".

Ως προς το μήνυμά του προς τους 1.800 οπαδούς που θα είναι στην εξέδρα είπε: "Δεν είναι έκπληξη για εμάς αυτό. Οι οπαδοί μας είναι πάντα μαζί. Η υποστήριξή τους είναι πολύ σημαντική. Μας ακολουθούν παντού. Θα θέλαμε με την απόδοσή μας στο αυριανό παιχνίδι να τους δώσουμε ακόμα μια χαρά. Οι οπαδοί μας είναι δίπλα μας και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές γι΄αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε".

sport.gr