Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή. Λέει “ναι” στην τροπολογία και ο ΣΥΡΙΖΑ (live video)


vouliΠρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να… πιέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει διαφωνίες για το θέμα.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία επί της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Με δεδομένη και την δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει θετική ψήφο, η νομοθετική αυτή τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία.
Συγεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως η θέση του κόμματός του είναι «ναι» στην τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων υπό προϋποθέσεις, παρότι διατηρεί σε ορισμένα σημεία τις επιφυλάξεις του. Ανέφερε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν εδώ και 12 χρόνια με διαφωνία της Αριστεράς θα τα αλλάξει «διότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τρομοκρατία κάποιος με το ποινικό αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών».
Ενδιαφέρον όμως θα έχουν και οι ψηφοφορίες για τις δύο άλλες τροπολογίες, αυτή που ρυθμίζει διαδικαστικά ζητήματα της ΝΕΡΙΤ και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για υπηρεσιακά ζητήματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αλλά και πειθαρχικές ποινές για όσους δεν απογράφονται.


ysterografa.gr