Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 18000 φωνές ζητούν ανοιχτές σχολές.


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλους εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για λειτουργία των σχολών. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η διαδικτυακή ιστοσελίδα www.anoixtessxoles.gr έχει συγκεντρώσει πάνω από 18.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και πολιτών που επιθυμούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ομαλά τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
 
Όλη αυτήν την περίοδο, κάποιοι προσπαθούσαν με στοχευμένες ενέργειες να αποτρέψουν τη φωνή μας να ακουστεί, προβαίνοντας τόσο σε επιθέσεις στην ιστοσελίδα, όσο και σε ακατάπαυστη λασπολογία. Όσο και αν ενοχλούνται από τη μαζική συμμετοχή στην ανοιχτή προσπάθειά μας, τα απτά αποτελέσματα που αυτή έχει επιφέρει, δείχνουν ότι οι κινήσεις τους πέφτουν στο κενό. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών για ανοιχτές σχολές, ενώνοντας τη φωνή μας με όσους θέλουν να ξεφύγουμε από τη σημερινή στασιμότητα, που οδηγεί μόνο στην ισοπέδωση.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. Σε ορισμένα Ιδρύματα δεν πραγματοποιούνται εξεταστικές, δεν γίνονται εγγραφές πρωτοετών και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μέχρι και για απώλεια του εξαμήνου να είναι πιο ορατός από ποτέ. Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ζητμε﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ανοιχτεν μποροαπό 18. δστοσελάμε να επικρατήσει η λογική ώστε να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και εβδομάδες, χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους. Εδώ και τώρα λοιπόν, ανοιχτές σχολές.
 
Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.