Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Στήνουν πρόωρες εκλογές: Ο Μιχελάκης ψάχνει κάλπες και παραβάν

Για εκλογές προετοιμάζεται το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που στάλθηκε στις 15 Οκτωβρίου (εν μέσω, δηλαδή, «διαρροών» από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες κάλπες το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο) από τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη στους δήμους όλης της χώρας.
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr ζητείται από τους δήμους της χώρας να γνωστοποιήσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου «την επάρκεια των καλπών και παραβάν για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειάς τους… ενόψει των διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Εκλογές με κάλπες αλλά χωρίς εκλογικό νόμο!
Ωστόσο, από το έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών εφτά (!) μήνες πριν τις εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 γεννιούνται εύλογα ερωτήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι άσχετο με τα σενάρια πρόωρων εκλογών που διοχετεύονται τις τελευταίες εβδομάδες από κυβερνητικές πηγές
Κι αυτό γιατί ο κ. Μιχελάκης εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για τις κάλπες και τα παραβάν εκλογών για τις οποίες:
Πρώτον: Κανείς δεν γνωρίζει με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν. Αν, μάλιστα, ισχύσει το σύστημα το οποίο έχει προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών (ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για δημάρχους-περιφερειάρχες και για δημοτικούς-περιφερειακούς συμβούλους) τότε οι κάλπες που θα χρειαστούν σε σχέση με τις εκλογές του 2010 για δήμους και περιφέρειες θα είναι διπλάσιες.
Δεύτερον: Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι, τελικά, οι δήμοι στους οποίους θα διεξαχθούν, καθόσον ο υπουργός έχει προαναγγείλει κατάτμηση Καλλικρατικών ΟΤΑ χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ποιοι θα είναι αυτοί.
Δηλαδή, με άλλα λόγια ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται να βάζει το κάρο (κάλπες, παραβάν) μπροστά από το άλογο (εκλογικό σύστημα, εκλογικές περιφέρειες-δήμοι που θα διεξαχθούν), με αποτέλεσμα να ρίχνει λάδι στη φωτιά στα σενάρια των πρόωρων εκλογών.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ