Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Η βία της Χρυσής Αυγής "είναι μια πολιτική τακτική"" - Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Τα σοβαρά επεισόδια στο Κερατσίνι, χθες το βράδυ, και η κηδεία του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, σχολιάζονται εκτενώς από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς η είδηση της άγριας δολοφονίας του ράπερ από τον Γιώργο Ρουπακιά έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου.   

"Η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τη βία της Χρυσής Αυγής", γράφει η "Le Monde", ενώ σε άλλο άρθρο της χαρακτηρίζει τονίζει ότι η βία του ακροδεξιού κόμματος είναι "πολιτικοί τακτική".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το πρώτο κύμα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής που στόχο είχε τους μετανάστες, τους έδωσε πολιτική εξουσία. Σήμερα, οι νεο-Ναζί υποδύονται τους υπερασπιστές των παραδοσιακών αξιών... Δεν είναι τυχαίο ότι επιτέθηκαν σε κομμουνιστές, κατά την αφισοκόλληση στο αθηναϊκό προάστιο του Περάματος, και μια εβδομάδα μετά ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δηλαδή υπάρχει μια σαφής ανισορροπία των δυνάμεων. Αυτές είναι οι πραγματικές τιμωρίες, επειδή οι αντίπαλοί τους είναι πάντα λιγότεροι σε αριθμό και δεν έχουν καμία πιθανότητα...".


Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά ψυχραιμία μετά τη δολοφονία του αριστερού μουσικού 
Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά ψυχραιμία μετά τη δολοφονία του αριστερού μουσικού.


Sky News: Η Ελλάδα διαδηλώνει μετά τη δολοφονία από νεοναζί "Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και αντι-φασιστών διαδηλωτών την Τετάρτη το βράδυ στην Ελλάδα για τη δολοφονία του ράπερ, ύστερα από μια μέρα απεργίας σε όλο τον δημόσιο τομέα και την ειρηνική πορεία των περίπου 20 000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων", γράφει η "Liberation".
 Τέλος το Sky News: Η Ελλάδα διαδηλώνει μετά τη δολοφονία από νεοναζί

newsit.gr