Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτικός τζόγος στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της κηδείας του Παύλου Φύσσα - Ανίκανοι να συμφωνήσουν ακόμα και για το εαν θα τηρήσουν ενος λεπτού σιγή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση, αλλά όταν συμφώνησε η Χρυσή Αυγή την απέσυρε!


Τραγελαφικές καταστάσεις για ακόμα μια φορά στην Βουλή. Την ώρα που τα πολιτικά κόμματα αναζητούν έδαφος συνεννόησης έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το φάντασμα του φασισμού που έκανε ηχηρή επανεμφάνιση με την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει.


Δείχνουν ότι ακόμα επενδύουν πολιτικά σε γεγονότα τόσο τραγικά και οδηγούν κάποιους να σκεφτούν ότι επειχειρούν να εκμεταλλευθούν για πολιτικό κέρδος ακόμα και τον θάνατο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πολύ ορθά ζήτησε τον λόγο και είπε:

"Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία - με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό - είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό «όχι» όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Ο προεδρεύων κ. Τραγάκης είπε ότι είναι πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά πρόταση αλλά δεν βρίσκει κανέναν λόγο να μην την κάνει αποδεκτή. Ρώτησε εαν επιθυμεί κάποιος να τοποθετηθεί πάνω σε αυτή την πρόταση και ζήτησε τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ. Κασιδιάρης σε έντονα προκλητικό ύφος είπε: "Συμφωνούμε με την πρόταση και επειδή ακούμε αστειότητες απαντάμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους ηλιθίους και δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την δολοφονία και δεν έχουμε καμία σχέση. Καταγγέλλω την γελοιότητα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Γελάμε μαζί τους!"

Την ώρα όμως που όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας σηκώθηκαν για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε τον λόγο και απέσυρε την πρόταση!

Και η ενός λεπτού σιγή δεν έγινε ποτέ!

Αιτιολογώντας την απόφασή του να αποσύρει την πρόταση για ενός λεπτού σιγή ο κ. Παπαδημούλης ότι έγινε διότι «ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε και το εξής: «ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

newsit.gr