Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

6 κλοπές σε μια μέρα έκαναν δύο ανήλικοί τσιγγάνοι στην Κόρινθο

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στη Κόρινθο ένας 14χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν 14χρονο τσιγγάνο συνεργό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο τους, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, αφού πήγαν σε χώρο στάθμευσης σπιτιού, έκλεψαν μία μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτά και τρ.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από αυτούς, ο οποίος επέβαινε στο μοτοποδήλατο που είχε κλέψει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο ανήλικοι, χθες πρώτες πρωινές ώρες, είχαν κάνει δύο διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, όπου έκλεψαν χρήματα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ρούχα και τρόφιμα.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι ανήλικοι φέρονται να διέρρηξαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάτι από μέσα ενώ προσπάθησαν να κλέψουν ακόμα ένα μοτοποδήλατο και ένα αυτοκίνητο.

Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος από τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα ζευγάρι γάντια.

Χθες το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και η μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.