Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Oι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ
Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αρχή έγινε με τις κρίσεις των Αντιστρατήγων.
Ο Αρχηγός του Σώματος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Υπαρχηγός Αδαμάντιος Σταματάκης, παρέμειναν στην θέση τους, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ παρέμεινε και ο μέχρι πρότινος  Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Δημήτριος Τσακνάκης, ο οποίος μετακομίζει στη Βόρεια Ελλάδα
Αντίθετα ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Φλήρης και ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτριος Παπαδόπουλος, αποστρατεύθηκαν. Τις θέσεις των δύο αποστρατευθέντων θα καταλάβουν οι προαχθέντες Ιωάννης Δικόπουλος και Σπύρος Παπασπύρου. Τελικά τη θέση του Αττικάρχη που «χηρεύει», πολύ πιθανόν καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Γιώργος Σαλαμούρας με «βοηθό» τον σημερινό Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών Κώστα Μιχαιρίνα .
Το πρόσωπο για τη θέση του της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν έχει «κλείσει» ακόμη. Στη διοίκηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αναμένονται αλλαγές έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Με αυτό το δεδομένο οι τωρινές κρίσεις θα αναδείξουν μεταβατική ηγεσία για επτά μήνες και θα υπάρξουν νέες και βαθιές αλλαγές το φθινόπωρο του 2013. Παράλληλα σε αυτό το 7μηνο αναμένεται να έχουν συνταχθεί και όλα τα προεδρικά διατάγματα για τον «ανασχηματισμό» της Ελληνικής Αστυνομίας με το νέο οργανόγραμμα, τις «συγχωνεύσεις» υπηρεσιών και δημιουργίας υπερ-διοικήσεων...
Στην επετηρίδα των ταξιαρχών το αριθμητικό… βάθος τους πολύ πιθανόν να φθάσει έως και τον 20ο και αντίστοιχα λίγο πάνω από το διπλάσιο στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.