Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ : ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

KOLLIAS111
ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !
”Βροχή” φτάνουν τα μηνύματα συμπαράστασης στο Λάκη Γιαννιδάκη .
Τα μηνύματα αυτά ταυτόχτρονα με την έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον διευθυντή της sfedona.gr , καταδικάζουν και αποδικομάζουν ταυτόχρονα την προσπάθεια του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση , αλλά και να στραφεί ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Συντάγματος .
Καταπέλτης για τον δήμαρχο Κορινθίων είναι το μήνυμα που λάβαμε απο τον Βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κόλλια .
Ο Βουλευτής που εχει δεχθεί και από εμάς και από πολλά άλλα τοπικά ΜΜΕ επανειλημένα σκληρή κριτική για πολιτικές θέσεις και απόψεις του, χωρίς ποτέ να αντιδράσει όχι με βιομηχανία μηνύσεων όπως ο δήμαρχος Κορινθίων αλλά έστω και μια αράδα διαμαρτυρίας , αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει ήθος , άριστη πολιτική κουλτούρα και απόλυτο σεβασμό στην Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Στο ολιγόλογο αλλά μεστό από δημοκρατικές απόψεις και θέσεις μήνυμά του τονίζει :


“Κάθε δημόσιο πρόσωπο γνωρίζει ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνώνυμη με την έκθεση στη δημοσιότητα. Ιδιαίτερα όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, έχουμε επανειλημμένα βρεθεί στο επίκεντρο δημοσιογραφικής έρευνας, στο στόχαστρο σκληρής κριτικής και παραπολιτικού σχολιασμού, έχουμε γίνει αντικείμενο καυστικής σάτιρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιες φορές, όταν η δημοσιογραφία γίνεται μέσο συκοφάντησης, αυτή η έκθεση έχει δυσάρεστες συνέπειες. Όταν όμως η δημοσιογραφία υπηρετεί την ενημέρωση, όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε την ελευθερία της πληροφόρησης, της γνώμης και της κριτικής.
Παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια τη δημοσιογραφική πορεία του Λάκη Γιαννιδάκη, στη διάρκεια της οποίας έχω και εγώ δεχθεί τις κριτικές του για πολιτικές μου επιλογές. Μπορεί να μην συμφωνώ πάντα με τα γραφόμενά του, δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να του καταλογίσω ιδιοτέλεια ή υστεροβουλία. Θεωρώ ότι πρόθεσή του είναι να υπηρετεί τη δημοσιογραφία και τον αναγνώστη, ασκώντας έλεγχο και κριτική στην εξουσία. Αταλάντευτη θέση μου είναι ότι όταν η δημοσιογραφία υπηρετεί την αλήθεια, η ποινικοποίησή της δεν υπηρετεί τη δημοκρατία. Ως εκ τούτου, κάθε ενέργεια που έχει μοναδικό στόχο τη φίμωση του τύπου και τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των εκπροσώπων του με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο. Όπως επίσης πεποίθησή μου είναι ότι, στην εποχή της αμφισβήτησης και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα οφείλουν να δίνουν απαντήσεις, να διαλύουν τις ανησυχίες και να ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους άρχοντες και τους θεσμούς.
Περισσότερα στο sfedona.gr