Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΣΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΙΚΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε, μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων, Ισθμίας και Αθικίων σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Αθικίων, για την μεταφορά μαθητών της περιοχής Αλμυρής στο Γυμνάσιο Ισθμίας, επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα εξής:
Μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση (01/03/2013) της αρμόδιας Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και  παράλληλα Πρόεδρο της Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής και της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Ιωάννη Κακούρο, σε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη με τον Διευθυντή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Βασίλειο Σαμαρά για το σχετικό ζήτημα (τον οποίο και ευχαριστούμε), εκφράστηκε η θέση της Δημοτικής Αρχής, στην κατεύθυνση της συνέχισης της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων των Δήμων.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν παιδεία καθώς και την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση των μαθητών, θεωρεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες, θα πρέπει να είναι ανοιχτές και λειτουργικές, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, τις δυνατότητες των υποδομών του Γυμνασίου Ισθμίας, το οποίο ήδη υποδέχεται τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των δύο περιοχών, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συμφωνεί με την άποψη της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει την ελεύθερη επιλογή του σχολείου από τους γονείς σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

 Γραφείο Τύπου