Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κι αν ο επόμενος Πάπας ακούει… Amy Winehouse;

cardinal-Gianfranco-Ravasi
Με το Κονκλάβιο να… προσυνεδριάζει σήμερα, και να αναμένεται από Δευτέρα να ξεκινήσει, κεκλεισμένων πλέον των θυρών, τη διαδικασία επιλογής του επόμενου Πάπα, τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν πιθανούς υποψηφίους.
‘Ενας τέτοιος υποψήφιος είναι ο Καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάζι, υπουργός Πολιτισμού του Βατικανού, που θα μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή της Αγίας Έδρας, στην περίπτωση που το Κονκλάβιο αποφασίσει να “βγάλει μπροστά” έναν Ιταλό Επίσκοπο.
Ο Ραβάζι φαντάζει χαρισματική προσωπικότητα. Γράφει ο ίδιος τα tweets που ανεβάζει στον προσωπικό λογαριασμό του, θεωρείται “ανοιχτό πνεύμα” σε μια Καθολική Εκκλησία που βυθίστηκε στη συντήρηση και τον δογματισμό.
Ο ίδιος, ακούει και… επικαλείται στις ομιλίες του την… Amy Winehouse, καθώς και τον Αριστοτέλη. Την τελευταία εβδομάδα, που ήταν η τελευταία εβδομάδα του Βενέδικτου 16ου στην ηγεσία του Βατικανού, ο Ραβάζι είχε επιφορτιστεί από τον Επίτιμο Πάπα με την εκφώνηση προσευχών και μηνυμάτων, που μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αγίας Έδρας, και πολλοί… υποψιάστηκαν ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία.
Είναι μάλιστα διάσημος για την ευχέρεια με την οποία ομιλεί πολλές γλώσσες, από αρχαία ελληνικά μέχρι εβραϊκά και αραβικά, ένα προτέρημα το οποίο θυμίζει σε πολλούς τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.

ysterografa.gr