Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Με… σβηστές μηχανές «καθάρισε» ο Ολυμπιακός στην Πόλη!

besiktasoly
Την 5η συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για την 2η προνομιούχο θέση του 6ου ομίλου, πέτυχε ο Ολυμπιακός στην αγαπημένη του… Πόλη, κερδίζοντας 79-60 την Μπεσίκτας. Με… σβηστές μηχανές οι πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστή τον Τζος Πάουελ!
Είναι παιχνίδια που αν ο αντίπαλος είναι κακός τότε μπορεί να σε παρασύρει. Κάπως έτσι «προσπάθησε» και η Μπεσίκτας να πάρει την πρώτη της νίκη, ωστόσο ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν κερδίζοντας με 79-60.
Οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον είναι στο 6-3, μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες μετά από την εντός έδρας ήττα από τη Σιένα και πλέον περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.
Παρότι το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει λόγους να είναι χαρούμενος, πέρα φυσικά από τη νίκη. Αρχικά είδε τον Τζος Πάουελ να κάνει καλό παιχνίδι και να δείχνει πως προσαρμόζεται στα «θέλω» και τις ανάγκες του Ολυμπιακού.
Παράλληλα είδε τους παίκτες του κατά διαστήματα να παίζουν καλή άμυνα, να τρέχουν σωστά και να βρίσκουν τρόπους ώστε να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να είναι απειλητικοί.
Εκείνο που σίγουρα δεν είδε είναι τις βοήθειες από τον Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός στο ντεμπούτο του υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ και ουσιαστικά δεν πρόλαβε να παίξει. Πάντως όση ώρα ήταν στο παρκέ ήταν μέρος συστήματος με τρεις «κοντούς», που εκείνη τη στιγμή δοκίμαζε ο Μπαρτζώκας.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να χτυπήσει στα μις ματς και να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Ωστόσο με εξαίρεση τον Τζος Πάουελ δε βρήκε λύσεις με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν ένα γρήγορο προβάδισμα με 8-3.
Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση ισορροπώντας το παιχνίδι, αλλά και πάλι δε μπορούσε, τουλάχιστον, στο ξεκίνημα να επιβάλει το παιχνίδι του, «παγιδευμένος» στο ρυθμό της Μπεσίκτας,
Η είσοδος του Σλούκα, έδωσε μία σημαντική λύση στην περιφέρεια και ο Ολυμπιακός άρχισε να... ρολάρει. Πήρε κεφάλι στο σκορ και μάλιστα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Παπανικολάου με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 10 πόντων (26-36).
Από το τέλος κιόλας του πρώτου ημιχρόνου το ποιος θα πάρει το παιχνίδι έμοιαζε... ξεκάθαρο. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν κίνητρο να παίξουν απέναντι σε μία πραγματικά κακή ομάδα.
Η Μπεσίκτας είναι σίγουρα, με βάση αυτό που δείχνει στο παρκέ, η χειρότερη ομάδα του Top-16 ενώ το πρόσωπο που έχει τώρα την κατατάσσουν στις χειρότερες της φετινής Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο είχε παγιώσει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους ενώ παρά το χαλάρωμα στο τέλος του δεκαλέπτου, δεν κινδύνεψε.

Στην τελευταία περίοδο το μόνο που παρουσίαζε ενδιαφέρον ήταν η τελική διαφορά. Ο Χάινς στο 38' έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 (58-78) για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 60-79.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-38, 51-60, 60-79
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Κουντέρ): Γκιουλέρ 1, Οζμιζράκ, Ακίν 4, Ατσίκ, Βίντμαρ 13, Φάλκερ 11, Μάρκοτα 2, Κρίστοφερ 13 (2), Μινάρντ 11, Χερσέκ , Οζέρ 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Αντιτς 2, Σπανούλης 9 (1τρ., 8ασ.), Περπερογλου 8, Σερμαντίντι 1, Σλούκας 7 (1), Πάουελ 16, Πέρκινς Πρίντεζης 9 (1τρ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 11 (3).