Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Στόχος η ανάπτυξη και η ανάκαμψη

Antonis-Samaras-in-Brussels
Κλειδί για την ανάπτυξη χαρακτήρισε τα διαρθωτικά ταμεία ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ενώ τόνισε πως η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα.
“Η Ελλάδα προχωρεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στόχος μας είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Οι πόροι που μπορεί να διατεθούν από τα κοινοτικά ταμεία για τις υποδομές έχουν κεντρική σημασία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Τις επόμενες ώρες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει μάχη για να μην υπάρξει μεγάλη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας για την περίοδο 2014-2020. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προτάσεις η Αθήνα αναμένεται να λάβει 14 δις ευρώ, 6,4 δις λιγότερα από όσα είχε λάβει την περίοδο 2007-2013.
Σε κάθε περιπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα επισημάνει την κρισιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και των κοινοτικών κονδυλίων για τους αγρότες.

ysterografa.gr