Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι πέντε υπουργοί που φεύγουν, σύμφωνα με το “Έθνος”

ypourgiko-symvoulio-orkomosia
Με τη συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης να κορυφώνεται, καθώς όπως έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα” ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, περιμένοντας ενδεχομένως μόνο την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Μαρτίου, οι πληροφορίες και το παρασκήνιο… χορεύουν.
Στο σημερινό “Έθνος” λοιπόν, και σε ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Σαραντάκος, καταγράφονται οι περιπτώσεις πέντε υπουργών που σύμφωνα με την εφημερίδα θα πρέπει να θεωρούνται ήδη παρελθόν για την κυβέρνηση.
Πρόκειται ...για τους Ευάγγελο Λιβιεράτο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Αθανάσιο Τσαυτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Λυκουρέντζο από το υπουργείο Υγείας, Αντώνη Μανιτάκη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αντώνη Ρουπακιώτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μιλάμε δηλαδή για τα τέσσερα στελέχη που έχουν στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις της εφημερίδας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα είναι το μόνο στέλεχος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας που θα οδηγηθεί σε… εφεδρεία.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στον Αντώνη Μανιτάκη και τον Αντώνη Ρουπακιώτη καταλογίζεται έλλειψη συνοχής συνεργασίας, καθώς και ότι φαίνεται να έχουν κληθεί να υπηρετήσουν μια πολιτική την οποία δεν πιστεύουν.
Στον Ευάγγελο Λιβιεράτο καταλογίζεται απουσία ουσιαστικού έργου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ στον Αθανάσιο Τσαυτάρη χρεώνεται η σύγκρουση με τους αγρότες, υπό την έννοια θα μπορούσε να είχε προληφθεί.
Όσο για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιθυμεί να έχει το Κίνημα δικό του στέλεχος στο υπουργείο Υγείας, ο πρώην Γραμματέας της ΝΔ “κατηγορείται” για σημαντική καθυστέρηση στην προώθηση του σχεδιασμού για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, που πρέπει να γίνουν βάσει Μνημονίου, και είναι έτοιμες σε επίπεδο σχεδιασμού από την εποχή της… κυβέρνησης Παπαδήμου.