Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Βαρετό» 0-0 για την Ελλάδα στο φιλικό με την Ελβετία

ellada
Στο τελευταίο τεστ ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας ματς με τη Βοσνία στις 22 Μαρτίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, η Εθνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα  με την Ελβετία παρουσία… συγγενών και φίλων στο Καραϊσκάκη. Κάκιστο παιχνίδι, μηδέν θέαμα, καμία φάση, σ’ ένα… ανούσιο, όπως αποδείχθηκε φιλικό ματς.
Δυο κεφαλιές του Μήτρογλου (4', 16') που έφυγαν άουτ από σέντρες του Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη κι ένα σουτ του Χολέμπας που κόντραρε και έφυγε κόρνερ ήταν οι... κάτι σαν φάσεις της γαλανόλευκης στο πρώτο 45λεπτο.
Από την πλευρά της η Ελβετία είχε ένα γκολ του Ντζουρού με κεφαλιά στο 34ο λεπτό, το οποίο, όμως ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ πάνω στον Τοροσίδη στην προσπάθειά του να σηκωθεί για την κεφαλιά.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε καλύτερη κάπως η εικόνα της Εθνικής, όχι όμως σπουδαία πράγματα
Η καλύτερη στιγμή του ματς ήρθε στο 81' με το δυνατό σουτ του Ροντρίγκες που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης, που ήταν σε ετοιμότητα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (86' Μαυρίας), Καραγκούνης (57' Ταχτσίδης), Μανιάτης (46' Τζιόλης), Χολέμπας (57' Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70' Κονέ), Μήτρογλου (70' Αθανασιάδης).
ΕΛΒΕΤΙΑ:Ζόμερ, Λιχστάινερ (30' Μοργκανέλα), Ροντρίγκες, Τζουρού (46' Κλόζε), Βον Μπέργκεν (75' Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπεχράμι (46' Ινλέρ), Ξάκα, Μπαρνέτα (46' Στόκερ), Μεχμέντι, Γκαβράνοβιτς (69' Σεφέροβιτς).