Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην Αθήνα, λόγω καταιγίδας - Χαλάζι και ανεμοστρόβηλος επληξαν την Αιτωλοακαρνανία

aytokinhta-vroxi
Η κακοκαιρία ήδη χτυπάει όλη τη χώρα και την περιοχή της Αττικής, κάτι που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.
Οριακές καταστάσεις προκλήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας μετά την ξαφνική και έντονη καταιγίδα που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Νέα Ιωνία.
Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, δημιουργήθηκε το… αδιαχώρητο στο κυκλοφοριακό με ουρές αυτοκινήτων, ενώ στα νότια προάστια σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.
Σε όλα τα βόρεια προάστια η βροχή είναι καταρρακτώδης, ενώ σε όλη την ανατολική Αττική η βροχή έχει μετατρέψει σε ορμητικούς χειμάρους τους δρόμους.στην οδό Τατοΐου, στη Χαλκηδόνα και στην Ηλιούπολη, όπου οι άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν για να απομακρύνουν κορμούς δέντρων από το δρόμο, Παρόμοια κατάσταση και στο Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες, όπου ο αέρας παρασέρνει κάδους απορριμμάτων, ενώ η Λεωφόρος Καραμανλή είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστη.
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ηλεκτρικού, καθώς εξαιτίας κεραυνού έπεσε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ταύρου και Καλλιθέας.
Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά στο τμήμα Κηφισιά-Θησείο και Πειραιάς-Ταύρος.
 Ισχυρότατοι άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ, προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα με την Πυροσβεστική να έχει ήδη δεχθεί 25 κλήσεις για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων, 
Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Ευβοϊκό και Σαρωνικό έχουν «δέσει» τα πλοία στο Λαύριο και στη Ραφήνα και στον Πειραιά για Αργοσαρωνικό, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί πως βρίσκεται σε ισχύ μερικό απαγορευτικό από το λιμάνι του Πειραιά.
Στην υπόλοιπη χώρα χιόνια πέφτουν στα ορεινά, αλλά και σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση
Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες, καθώς τα φαινόμενα είναι έντονα και η ορατότητα περιορισμένη. Θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζόπτωση πλήττουν τις παράκτιες περιοχές του Νομού Ηλείας, καθώς και την περιοχή της Τριφυλίας στην Μεσσηνία, κυρίως την περιοχή από την Κυπαρισσία μέχρι και τα Φιλιατρά.
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι πλήττουν από το πρωί την Αιτωλοακαρνανία. Μάλιστα, στο Μεσολόγγι κυριολεκτικά «το έστρωσε», αφού το χαλάζι έπεφτε πυκνό προκαλώντας μικρές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ τον Άγιο Ηλία Σταμνάς Μεσολογγίου έπληξε ισχυρός ανεμοστρόβιλος.
Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης το μεσημέρι στο Αγρίνιο, στην παλιά εθνική οδό, μεταξύ του κόμβου του Πολυκλαδικού και των Διαμαντεϊκων, από την καταρρακτώδη βροχή και τα νερά που μετέτρεψαν το δρομο σε ποτάμι.
ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ - ΕΥΒΟΙΑ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΧΑΝΙΑ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΡΟΔΟΠΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ - ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ