Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Aνευρέθησαν και διασώθηκαν απο την Π. Υ. Κιάτου 2 Αθηναίοι που είχαν αποκλειστεί στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας στη Ζήρια

Με δελτίο τύπου από την Π. Υ. ΚΙΑΤΟΥ μας ενημερώνουν τα εξής:
Σήμερα 07-02-2013 και περί Ω/00:58΄ ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας ( ΑΤ Ξυλοκάστρου) για αναζήτηση δύο ατόμων, έναν άντρα Λ.Ν. ετών 33 και μία γυναίκα Μ.Α.  ετών 26 κάτοικοι Αθηνών, στην περιοχή Φλαμπουρίτσα Μικρής Ζήρειας.

 Αμέσως η Υπηρεσία μας μετέβη με τρία οχήματα, έχοντας πλήρη διασωστικό εξοπλισμό και εννέα (9) πυροσβεστικούς υπαλλήλους με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχο Σωτηράκο Παναγιώτη. Επίσης ειδοποιήθηκε η εθελοντική ομάδα Ζήρειας η οποία συνέδραμε με πέντε άντρες και δύο οχήματα. Φθάνοντας στο Σαλέ του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης των αγνοουμένων ατόμων. Τη στιγμή εκείνη επικρατούσε έντονη χιονοθύελλα και χαμηλή θερμοκρασία σε υψόμετρο 2.150 μέτρων.

Η εθελοντική ομάδα Ζήρειας με τα μηχανάκια χιονιού που διαθέτει ανέλαβε την αναζήτηση στο νότιο τμήμα της οροσειράς ενώ στο βόρειο τμήμα αναπτύχθηκε ομάδα πέντε αντρών προς το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας. Περί Ω/ 04:30 εντοπίστηκε το νεαρό ζευγάρι σε ένα πρόχειρο  κατάλυμα όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο και το χιόνι καθώς άρχιζε να νυχτώνει και η επιστροφή τους ήταν αδύνατη.

Παρελήφθησαν από την ομάδα μας και με ασφάλεια οδηγήθηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων ελαφρώς σοκαρισμένοι αλλά ήταν καλά στην υγεία τους.

Περί Ω/08:30 η επιχείρηση διάσωσης είχε αίσιο τέλος. Ακόμη μια φορά υπήρξε επιτυχής η όλη επιχείρηση ένεκα τη άψογης συνεργασίας των κρατικών φορέων Πυροσβεστική – Αστυνομία - ΕΚΑΒ και της Εθελοντική ομάδας του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την όλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συντόνισε ο  Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχος Σωτηράκος Παναγιώτης. 

Ο  Διοικητής
Τ.Σ.Υ.
Παναγιώτης  Σ.  Σωτηράκος
Πύραρχος