Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εθνικό προσκλητήριο κατά της βίας, από Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos-Maximou
Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το θέμα της βίας και της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, την ώρα που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να πάρει τη στροφή της ανάκαμψης.
“Χρειάζεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος για τα θέματα βίας τόνισε:
“Το βασικό θέμα που μας απασχόλησε είναι η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας. Εκτός από την τρομοκρατική βία, έχουμε τη ρατσιστική βία, και το φλερτ με την ανομία. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της βίας”.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Μιλήσαμε, όμως και για την πραγματική οικονομία. Για την αγωνία του Έλληνα πολίτη. Κάναμε σημαντικά βήματα. Χρειάζεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα”.
Τέλος, για την υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, σχολίασε: “Κάποιοι μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν την ευθύνη για τη σκευωρία της λίστας Λαγκάρντ. Την Πέμπτη θα πούμε περισσότερα”.

ysterografa.gr