Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Σε δημοπρασία μεσαιωνικός οδηγός σεξ

Σε δημοπρασία μεσαιωνικός οδηγός σεξ
Ο οδηγός σεξ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1680 για να καταργηθεί στα μέσα του 18ου αιώνα. Περιέχει στοιχεία για τις σεξουαλικές αντιλήψεις του 17ου αιώνα και ήταν πολύ δημοφιλής!
Η έκδοση που δημοπρατείται στο Εδιμβούργο την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θεωρείται ότι εκδόθηκε το 1766.
Το εγχειρίδιο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης προσέφερε πληροφορίες σε γυναίκες και νεαρά παντρεμένα ζευγάρια αναφορικά με το σεξ και την εγκυμοσύνη. Μάλιστα αναφέρει πως είναι ευεργετικό για μία γυναίκα να απολαμβάνει τη σεξουαλική επαφή, ώστε να συλλάβει παιδί και πως πρέπει και τα δυο φύλα να χαίρονται το σεξ. Πολύ αργότερα, όταν διαπίστωσαν πως μία γυναίκα δεν χρειαζόταν να έρχεται σε οργασμό για να μείνει έγκυος, η ικανοποίηση της γυναίκας δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.
Η ειδικός βιβλίων, εκπρόσωπος της δημοπρασίας, Cathy Marsden ανέφερε πως το συγκεκριμένο βιβλίο «περιέχει τρομερές προειδοποιήσεις για τις πιθανές συνέπειες του εξωσυζυγικού σεξ. Για τον σύγχρονο αναγνώστη απλώς αποτελεί μία απίστευτη ιστορία για την αλλαγή των προοπτικών στο σεξ. Δεν περιλαμβάνει κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί βρόμικο στην κοινωνία μας σήμερα. Είναι περισσότερο αστείο», είπε η ειδικός

 E-Radio.gr