Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στο "πόδι" η Πελοπόννησος για το κλείσιμο ΔΟΥ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση των ΔΟΥ σε Λεωνίδιο, Κυπαρισσία, Πύλο, αλλά και τους Μολάους Λακωνίας, παρά το γεγονός ότι στους Μολάους, ήδη, μεταφέρονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το αρχείο στη ΔΟΥ Σπάρτης.

Στην Πύλο, η δημοτική αρχή επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να διατηρηθεί η εφορία αφού τα λειτουργικά έξοδα θα τα καλύπτει ο δήμος, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή.
"Η ΔΟΥ Πύλου τα τρία τελευταία έτη, παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε εισπρακτικά το στόχο του 9%, επιπλέον, του προηγούμενου έτους όχι μόνο να τον πετύχει αλλά να τον ξεπεράσει και να τον απογειώσει στο 20,6% το 2010. Κατάφερε εισπρακτικά να είναι η πρώτη ΔΟΥ της Μεσσηνίας και έβδομη σε όλη την Ελλάδα", αναφέρει δήμος.

Σήμερα ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, φτάνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να εκθέσει τους λόγους που πρέπει να διατηρηθεί η ΔΟΥ Πύλου.

Στους Μολάους, όπου έχει ξεκινήσει η μεταφορά της ΔΟΥ, οι πολίτες κάνουν λόγο για προχειρότητα και βεβιασμένες κινήσεις, αφού, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε ταυτόχρονα με τη συγχώνευση της ΔΟΥ στη Σπάρτη να ανοίξει και να λειτουργήσει το φορολογικό ΚΕΠ στους Μολάους, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι η επιστολή του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, στον υπουργό Οικονομικών, η οποία αναφέρει:
"Έκλεισε και η ΔΟΥ Μολάων με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια για τη σύσταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) και των γραφείων ΔΟΥ, παρότι ο δήμος μετά τον εκβιασμό της πολιτείας, εγγράφως έχει παραχωρήσει χώρο, για τη στέγασή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και επιβάρυνση των δημοτών του δήμου μας, που θα πρέπει να μετακινούνται στη Σπάρτη, για όλες τις υποθέσεις τους, κάτι που ουδόλως φαίνεται να σας απασχολεί, διαφορετικά θα είχατε φροντίσει η λειτουργία των Γραφείων ΔΟΥ και των ΚΕΦ, να είχε προηγηθεί της μεταφοράς των ΔΟΥ".