Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δίπλα στον Λοβέρδο ο Φλωρίδης


Πολιτικό δίδυμο με τον Ανδρέα Λοβέρδο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Φλωρίδης, προκειμένου οι δυο τους να μορφοποιήσουν ένα μωσαϊκό εκσυγχρονιστικής «εναλλακτικής λύσης», απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που απέμεινε στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, που θεωρείται φυσικός συνεχιστής της πολιτικής κληρονομιάς του πρώην πρωθυπουργού, απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας, ενώ φρόντισε να διαχωρίσει εγκαίρως τη στάση του από το ΠΑΣΟΚ, και να απομακρυνθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, το καλοκαίρι του 2011, τότε που έλαβε σάρκα και οστά ο «μεγάλος συμβιβασμός» ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι σχέσεις του Γιώργου Φλωρίδη με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι εξαιρετικές, και αμφότεροι εξωτερίκευαν εδώ και καιρό τον προβληματισμό τους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Θεωρείται δεδομένο ότι το δίδυμο Λοβέρδου-Φλωρίδη θα μπορέσει να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και να προσελκύσει στελέχη τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τα άλλα, συγγενή κόμματα.
statesmen.gr