Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σπείρα τσιγγάνων είχε ρημάξει την Κορινθία


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία. Mέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στα Εξαμίλια Κορινθίας έναν 29χρονο τσιγγάνο που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ΡΟΜΑ, 30 και 42 ετών μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Συνολικά η λεία της σπείρας (χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα με αξία) ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.

Η σύλληψη του 29χρονου έγινε ύστερα από εντάλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, που εκκρεμούσε σε βάρος του από 29-8-2012.

Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει επτά περιπτώσεις ληστειών και δύο περιπτώσεις κλοπών, στο Χιλιομόδι, στην Αρχαία Κόρινθο, στον Άγιο Βασίλειο, στα Αθίκια, στους Άγιους Θεοδώρους, στο Σπαθοβούνι και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αυτοκίνητο, καθώς και ένα μαχαίρι, το οποίο ο 29χρονος κατείχε παράνομα.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στο κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αναζητούνται.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.