Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πιάσε με αν μπορείς! – ΠΑΣάς...ο Ολυμπιακός, +7 απ'τον Παναθηναϊκό


Ένα μεγάλο... ευχαριστώ είπαν οι “ερυθρόλευκοι” στην γκέλα του “τριφυλλιού” στην Κομοτηνή και από την τρίτη κιόλας αγωνιστική βρίσκονται στο +7 από τους “πράσινους”. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και πήρε με το... καλημέρα ισχυρό προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Τζεμπούρ και Μήτρογλου τα “ερυθρόλευκα” γκολ – Πάλεψαν οι γηπεδούχοι, που μείωσαν με Γεωργίου.
Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το “3Χ3” στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΣ (2-1 μέσα στα Γιάννενα) και εκμεταλλευόμενοι το… δώρο του Πανθρακικού, αύξησαν τη διαφορά τους από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκό στους επτά βαθμούς, αποκτώντας ένα σημαντικότατο προβάδισμα από την αρχή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, οι Ηπειρώτες έκαναν υπερπροσπάθεια στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας πως μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.
Με την έναρξη του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την υπεροχή και προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή του ΠΑΣ. Αντίθετα οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν “διαβασμένοι” στην άμυνα τους, κοίταξαν πρωτίστως να κρατήσουν το “μηδέν” και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Κάρολ κυρίως με αντεπιθέσεις.
Σε ένα ακόμα παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”, οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας ήταν οι μασάντο και Ιμπαγάσα, παρόλο που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τους περιορίσουν, ενώ και ο Τζαμέλ Αμπντούν προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων με τα... μπασίματα του από τα αριστερά.
Παρά την υπεροχή των “ερυθρόλευκων”, οι πρώτες σημαντικές φάσεις ήρθαν μετά το 30λεπτο. Στο 34' ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Με τον ίδιο τρόπο, τρία λεπτά αργότερα ο Μανωλάς σημάδεψε τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Φεγκρούς, φτάνοντας έτσι μία ανάσα από το γκολ. Στο εκρηκτικό αυτό δεκαπεντάλεπτο δεν έλειψε και η παρουσία του ΠΑΣ, ο οποίος απάντησε στις δυο αυτές ευκαιρίες των Πειραιωτών με το δοκάρι του Ντε Βισέντι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με σκοπό να πετύχει το τέρμα που θα τον έφερνε κοντά στη νίκη και στο +7 από τον παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ όμως δεν ανέβαινε σχεδόν καθόλου τη σέντρα, κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας για τους “νταμπλούχους”. Άλλωστε η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη έγινε από την πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μασάντο.
Η αναμενόμενη κίνηση από πλευράς Ζαρντίμ ήταν να περάσει ένα ακόμα παίκτη στην περιοχή του ΠΑΣ, κάτι το οποίο έγινε με την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο. Δύο λεπτά μετά την είσοδο του, ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε -μετά από προσπάθεια και πάσα του Τζεμπούρ- να ανοίξει το σκορ (60').
Το τέρμα αυτό έδιωξε το άγχος από τους “ερυθρόλευκους” και έκανε τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά, για να φτάσουν στην ισοφάριση. Δηλαδή μία κατάσταση... βούτυρο στο ψωμί του Ιμπαγάσα που βρήκε τους χώρους για να κινηθεί και έβγαλε φανταστική πάσα στον Τζεμπούρ, που δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (67').
Το 2-0 έδινε την αίσθηση πως το ματς τελείωσε, αλλά ένα λεπτό αργότερα και μετά από ασυνεννοησία του Σιόβα με τον Κάρολ, ο Γεωργίου έστειλε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Ολυμπιακού και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΣ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε για να κρατήσει την πρωτοπορία του, κάτι που το κατάφερε με την σημαντική βοήθεια του Κάρολ, που στις καθυστερήσεις έκανε σημαντικές επεμβάσεις.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62’ Τζάνης), Πατσατζόγλου (88’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72’ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58’ Μήτρογλου), Αμπντούν (73’ Φουστέρ), Μασάντο, Τζεμπούρ (85’ Φέισα).