Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αστέρας "τούμπαρε" με 10 και με ανατροπή


Όταν ένας παίκτης σημαδεύει τρεις φορές στο ίδιο ματς το δοκάρι είναι λογικά να τα βάζει με την τύχη του. Αυτή γύρισε την πλάτη στον Αστέρα Τρίπολης που προηγήθηκε αλλά ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ το πίστεψε και πήρε τη νίκη με 2-1. Με δέκα παίκτες τελειώσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας με τον αέρα των δύο συνεχόμενων νικών και έδειξε στον ΠΑΟΚ ότι θα περάσει ένα δύσκολο απόγευμα.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εστία του Φούλοπ ενώ άφηναν και χώρους στους αντιπάλους τους.
Στο 19΄ ο Ναβάρο ανατράπηκε από τον Κουμάλο και ο Μήτσιος έδωσε το πέναλτι. Ο Περόνε σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας την Τούμπα που έτσι κι αλλιώς δεν είχε τη συνηθισμένη της εικόνα, αφού λίγος ήταν ο κόσμος που επέλεξε να παρακολουθήσει το ματς.
Το γκολ επηρέασε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη και ο Αστέρας είχε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο. Ο Ράγιος έχει κάθε λόγο να τα βάζει με την τύχη του αφού είδε δύο εκπληκτικά σουτ του, μέσα σε ένα λεπτό, να σταματούν το πρώτο στο οριζόντιο και το δεύτερο στο κάθετο δοκάρι του Γλύκου. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου “ξύπνησαν” κάπως τους γηπεδούχους που μπορεί να μην απείλησαν με αξιώσεις ως τη λήξη του ημιχρόνου όμως τουλάχιστον δεν βρέθηκαν, ξανά, σε δύσκολη θέση στην άμυνα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Φωτάκης με κεφαλιά βρήκε τον Λόρενς και ο Ιρλανδός νίκησε από κοντά τον Φούλοπ.
Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των παικτών και οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 64΄ο Αθανασιάδης σούταρε αλλά ο Φούλοπ με διπλή προσπάθεια έσωσε την ομάδα του.
Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν συγκλονιστικό. Στο 83' ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι του Φούλοπ και ένα λεπτό αργότερα ο Ράγιος επιβεβαίωσε ότι διεκδικεί όσκαρ ατυχίας αφού είδε σουτ του να σταματάει για τρίτη φορά στο δοκάρι του Γλύκου.
Στο 88' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Τσαμπούρη και ο Αθανασιάδης λύτρωσε την ομάδα του.
Οι Αρκάδες ζήτησαν από την πλευρά τους πέναλτι στο 90 σε μαρκάρισμα του Λόρενς πάνω στον Κουρμπέλη ενώ τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπαρτολίνι. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στους 6 βαθμούς
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Έττο), Σταφυλίδης (63' Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λόρενς, Λαζάρ, Κάτσε, Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Περόνε, Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβάρες (89' Ντινιωτάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (80' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα).