Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

A. Tσίπρας:"Αν ψηφιστούν τα μέτρα η κυβέρνηση θα πέσει"


Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
"Αν θέλαμε εκλογές θα τις ζητούσαμε ευθέως" είπε ο κ.Τσιπρας και πρόσθεσε "αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να σταματήσει ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή. Πρώτο μας μέλημα είναι η κοινωνία ν΄αντισταθεί για να μην περάσουν τα μέτρα”.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε “αν δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τις δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε τον ελληνικό λαό σε μια διαδικασία παρακμής και να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας”.

Για την επιμήκυνση είπε οτι το πιθανότερο είναι να βρουν κάποια χρυσή τομή με την Τρόικα, να “μακρύνουν το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε” και για τον πρωθυπουργό παρατήρησε ότι εμφανίστηκε “ικέτης” και “επαίτης” στην κ. Μέρκελ και οδηγεί τη χώρα σε ένα “μακρόσυρτο δράμα”.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για "πρωτοφανή στήριξη" των ΜΜΕ στην κυβέρνηση, ενώ για τη δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (ο οποίος χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρο τον κ. Τσίπρα) σχετικά με τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, είπε ότι ο κ. Κεδίκογλου δεν άκουσε την ομιλία του και ότι είχε έτοιμες τις ανακοινώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. "Τις γράφει το βράδυ και τις βγάζει το πρωί", ανέφερε.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να διδάξει για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, εκτός κι αν το θέμα είναι πώς να μην την αποφύγει κανείς. Σε ερώτηση, αν ο ίδιος ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ και πήγαινε να του διδάξει ο κ. Παπανδρέου, απάντησε ότι θα αντιδρούσε με διαμαρτυρία και υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών (καταλήψεις κλπ), λέγοντας ότι αυτές νομιμοποιούνται από την αποδοχή της κοινωνίας. Σχολίασε, πάντως, ότι στο Χάρβαρντ θα του ήταν δύσκολο να οργανώσει κατάληψη.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε οτι πιθανότατα πίσω απο τη δράση της να κρύβεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος και όπως είπε χαρακτηριστικά όσοι ταυτίζουν την οργή του λαού με τη δράση της Χρυσής Αυγής "είτε προσπαθούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής είτε είναι ανιστόρητοι".
newsit.gr