Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παραίτηση Σγουρίδη - Ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

http://www.zougla.gr/assets/images/1642354.jpgΣαν να μην έφταναν τα προβλήματα για την κυβέρνηση προστέθηκε άλλο ένα που ακούει στο όνομα Π. Σγουρίδης, το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρίσκεται στην κυβέρνηση στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Μακελειό στην καρδιά της Τουρκίας! 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη - Ο Νταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν απόψε στο κέντρο της Άγκυρας, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ.
Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Οι εικόνες που πρόβαλε το CNN Türk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Αιρετοί Νοτίου Αιγαίου: Τι ακριβώς θα κάνει το ΝΑΤΟ;

Ενημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ζητούν   …

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Προσλήψεις στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού
Θέσεις εργασίας στο ινστιτούτο «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»
Θέση εργασίας στο Ν. Κυκλάδων
Θέσεις εργασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
10 προσλήψεις στο Δήμο Καλαμαριάς
20 προσλήψεις στο Δήμο Καρδίτσας
Πρόσληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θέσεις εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις στο ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας
Παράλληλα, μπορείτε να δείτε τις προσλήψεις και μετατάξεις που λήγουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΙΚΑ: Δείτε αν το βιβλιάριο Υγείας σας είναι θεωρημένο μόνο μ’ ένα κλικ

Την δυνατότητα να ελέγξετε ηλεκτρονικά αν έχετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα για το 2016 (μέχρι 28.2.2017)  σας δίνει, πλέον, το ΙΚΑ. Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη και περιορίζεται τις πολύωρες ουρές στα υποκαταστήματα του.
Με τη νέα αυτή εφαρμογή οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ , το ΑΦΜ τους και το ΑΜΑ, ώστε να δουν αν το βιβλιάριο τους έχει θεωρηθεί αυτόματα. Όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον και ο γιατρός που πάτε βλέπει αν έχετε ασφάλιση.

Αν έχετε κωδικούς για το ΙΚΑ κλικ εδώ
Αν δεν έχετε κάντε κλικ εδώ και συμπληρώνετε ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ 

aftodioikisi.gr

25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://www.airetos.gr

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Tweet: Όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε. Ουίνστον Τσώρτσιλ.





christos koutras @ckoutras
 
Όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε.
Ουίνστον Τσώρτσιλ.


Προβολή στο Twitter






Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Ο λαλίστατος σε κοινωνικά θέματα Συριζα έβγαλε κάποια ανακοίνωση για τα σχόλια Λαζοπουλου για τους ΑΜΕΑ; #altsantiri #lazopoulos #Tsipras

Προβολή στο Twitter






Φιλελέ βδέλυγμα @GVeltsi
 
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη χωρίς ταβάνι twitter.com/capitalgr/stat…

Προβολή στο Twitter








Real.gr @Real_gr
 
Συγκλονίζει ο θάνατος 57χρονης από... χύτρα ταχύτητας dlvr.it/KX87HP

Προβολή στο Twitter


Δ.Ο.Υ επέβαλε σε άνεργο 5 ετών φόρο εισοδήματος 125,79 €

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ο. Κεφαλογιάννη και του Υπεύθυνου του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Καραμανλή



 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σ’ ό,τι αφορά στην παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


               Για το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΣΟΧΗ, θανατηφόρα διατροφική «βόμβα» στο τραπέζι μας.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το ...

Δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δ Αβραμόπουλου



http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/styles/sc_640x430/public/article/2016-02/mitsotakis-avramopoulos.png?itok=awkbOQfh
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ., είχε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου, συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker



http://www.enikos.gr/images/resized/590_65a85e3d5dcf6186efb20f7df1022811.JPG
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160217/engine/newego_LARGE_t_1101_54635048_type13148.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, είχε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schultz και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Juncker έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Juncker - έναν σταθερό φίλο της  Ελλάδας - τις πρόσφατες εξελίξεις για  το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. 

Επανέλαβα στον Πρόεδρο Juncker την πάγια θέση μας, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα αποτελούσε καμία λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Διατύπωσα στον Πρόεδρο της Επιτροπής τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την εθνική πολιτική, την οποία η χώρα μας έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό.

Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε.

Το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, όμως, μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει - και αυτή - να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου η Τουρκία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία. Και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, σε αυτήν του τη διάσταση» .

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στη αγκαλιά της Μερκελο-κρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρό της κ.Γιούνγκερ πέφτει ο νέος και φέρελπις Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ανέτρεψε τα προγνωστικά και διέλυσε τα οράματα μίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ θα συναντήσει στην ίδια αγκαλιά συμπτωματικά και τον Αλέξη Τσίπρα. Το αγαπημένο πολιτικό παιδί των κ.κ.Μέρκελ, Ολλάντ και Γιούνγκερ είναι βέβαιο ότι αναμένει από τους κηδεμόνες του και ιδιοκτήτες ασφαλώς της Ελλάδας μία παρατήρηση στον άτακτο Κυριάκο που τον αποφεύγει συνεχώς στα πολιτικά καλέσματά του για παιχνίδια εναντίον των Ελλήνων.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού




Το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανό και τη Γερόντισσα της Μονής Σινά κα Γεναδία υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία κέντρου προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Μονής Σινά στο Κοτύλιο Αρκαδίας, αλλά και η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αρχιεπισκοπή και τη Μονή Σινά, με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας τους στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η διαφύλαξη και ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής της κληρονομιάς.
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δαμιανός, αφού τόνισε ότι μόνο ο κ. Τατούλης ως Υφυπουργός Πολιτισμού ενδιαφέρθηκε να στηρίξει και μάλιστα με πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες τη Μονή Σινά, αλλά και το έργο της Αρχιεπισκοπής, εξέφρασε τη βούληση να βοηθήσει τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Νοτίου Σινά, όπου ανήκει η Μονή.
«Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργήσουμε ένα φορέα ενίσχυσης και προστασίας της Μονής Σινά, θα αποδομήσουμε ακραία στοιχεία και θα ενισχύσουμε το θρησκευτικό τουρισμό από και προς την Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε το Σεβασμιότατο κ.κ. Δαμιανό «φάρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή και περίοδο».