Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

WHY NATO COMES IN GREECE?

It is well known that NATO is a military alliance and goes where war is. But what made this organization to reach a decision of employing its military assets in Aegean Sea? A purely military entity that was presented always in the past where states were incapable of imposing peace and prosperity, some basics conditions for humans to thrive. Greece and Turkey moreover are two members of this alliance with Greece a full member of European Union and euro zone and Turkey a candidate member with a recent agreement with EU for a mutual confrontation of thousands of migrants that flow inside EU states endless.

Η "Εικοστή στροφή" στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.

"Εικοστή στροφή" η αυριανή αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 
Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Κόρινθος 2006 και ΑΟ. Ζευγολατιού αντιμετοπίζουν , εντός έδρας, σε ενδιαφέροντες αγώνες , Ατρόμητο Χιλιομοδίου , αντίστοιχα. 
Την ίδια ώρα (15:00) ο Παννεμεατικός , δοκιμάζεται στα Αθίκια , κόντρα στον τοπικό Τενέάτη, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, που ψάχνει βαθμούς σωτηρίας. 
Στο Πετρί κόντρα στη τοπική Θύελλα μάχεται ο ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ στο "Κώστας Βυζάς| , στο Δερβένι, ο Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσσου. 
Στην Αρχαία Κόρινθο , ο Ηρακλής Λεχαίου μάχεται με τον Πανκαμαριακό ( ο αγώνας θα μεταδοθει ραδιοφωνικά από το "Greekradio radio web channel" και τους "Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες"), ενώ τέλος η αγωνιστική συμπεριλαμβάνει και το ντέρμπι της ουράς ανάμεσα στον Κύψελο Κορίνθου και την Δάφνη Εξαμιλίων.

Η 20η αγωνιστική 
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ- ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ-ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ- ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Ισχυρές καταιγίδεςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές που ήδη εκδηλώνονται από σήμερα το απόγευμα θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά έως το βράδυ της Κυριακής.


Δημήτρης Μυστακίδης «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας» ζωντανά στο Αλλότροπον


Ανθολογώντας το ρεμπέτικο ρεπερτόριο μισού αιώνα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με δυο νέους μουσικούς: τον Δημήτρη Παππά και τον Γιώργο Τσαλαμπούνη στις κιθάρες και το τραγούδι, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τις τεχνικές κι εκφραστικές δυνατότητες της λαϊκής κιθάρας, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο Αλλότροπον και αναμένεται να μας καταπλήξουν!
 Τιμές εισιτηρίων:
7€ με μπύρα/κρασί στο bar
10€ με μπύρα/κρασί στο τραπέζι
Για κρατήσεις:  2741 5 50722

Η ομάδα διαχείρισης του «Αλλότροπον» 

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ


Διαβάστε στο «Εμπρός» που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μετά την θάλασσα, στους Τούρκους και ο εναέριος χώρος του Αιγαίου.

N. Δ.: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από αντινατοϊκός έγινε φιλονατοϊκός»



 Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το αίτημα της Κυβέρνησης για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε  από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό.

 Η αρχική ιδεοληπτική αμηχανία του, συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε στη νέα μετάλλαξή του».

Τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί ήδη εμπρός από τη Βουλή - Πρωτοφανείς εικόνες, μεγάλο συλλαλητήριο - "Βουλιάζει" το Σύνταγμα από τους αγρότες!!!

Στο Σύνταγμα με πορεία κατευθύνονται οι αγρότες


Αυτό που συμβαίνει έξω από την Βουλή είναι πρωτοφανές!
Χιλιάδες είναι οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις εικόνες να είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Οι αγρότες στέλνουν ένα σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Και η λέξη "ηχηρό" δεν χρησιμοποιείται καθόλου μεταφορικά! Αυτό διότι η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή είναι ενδεικτική!
Τα τρακτέρ κορνάρουν συνεχώς, οι αγρότες φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν, στο... βάθος υπάρχει μουσική υπόκρουση και λογικά στην κυβέρνηση... δεν είναι χαρούμενοι, αφού βλέπουν να συμβαίνει αυτό ακριβώς που απεύχονταν!
Να μην δουν τρακτέρ στην Αθήνα ήταν ο στόχος και τελικά... είδαν!
Να μη φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ήταν ο στόχος και φαίνεται... να φτάνει!
Η συμμετοχή των αγροτών είναι πραγματικά πρωτοφανής, με τις εικόνες να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Στους 81 οι νεκροί από τη γρίπη - 120 στη ΜΕΘ

Στους 81 οι νεκροί από τη γρίπη - 120 στη ΜΕΘ
Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Οι νεκροί έφτασαν τους 81 -τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο-, ενώ 120 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. 
Συνολικά, 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες -ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες-, παιδιά και νέους. 
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δυστυχώς, παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και συστήνουν έστω και τώρα εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας κυρία Laura Boldrini που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι αυτή η Ευρώπη δεν θα έχει κανένα μέλλον ως μια Ευρώπη φρούριο, ούτε αν υπάρχουν εσωτερικά κοινωνικά τείχη, πολλά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο.
Η κυρία Boldrini τόνισε την ανάγκη να κληθούν οι πολίτες να αποφασίσουν τι είδους Ευρώπη θέλουν, υπογραμμίζοντας ότι τα Κοινοβούλια θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/2016_02_12_IMG_44.jpgΣτο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συνυπέγραψε Διακήρυξη με θέμα «Περισσότερη Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε», η οποία τονίζει τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές αξίες τις οποίες πρέπει να ενστερνιστούν και να εφαρμόσουν τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποτελεσματικό και βιώσιμο τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας. Τη Διακήρυξη υπογράφουν επίσης οι Πρόεδροι της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Λουξεμβούργου. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας Ιωάννης Γκιόλας.       

Νέο Μισθολόγιο: Ποιες μειώσεις φέρνει σε νυχτερινά και κυριακάτικες αργίες

Μειώσεις για ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, μειώσεις εφαρμόζονται στην αποζημίωση των νυχτερινών και των Κυριακών-Αργιών.
Οι μειώσεις ξεπερνούν το 20%, επιφέροντας έτσι σημαντική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων. Δεν είναι λίγα τα συνδικάτα που ασκούν έντονη κριτική για αυτήν την εξέλιξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ανταμείβει» την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων που κρατούν όρθιο τον δημόσιο τομέα, χτυπώντας το πιο βεβαρημένο τμήμα τους: Τη βάρδια και το κυκλικό ωράριο.
Ακόμη, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας βρίσκεται “στον αέρα” αφού η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης είναι να έχει ευθυγραμμισθεί η χορήγησή του με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017. Είναι γνωστό ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει επίδομα.
Η κυβέρνηση κατάργησε ήδη το εν λόγω επίδομα σε μια σειρά κατηγορίες αδειών. Από δω και στο εξής θα χορηγείται μόνο κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας και της αναρρωτικής μικρής διάρκειας (μέχρι έξι ημέρες.).
Περικόπτεται επομένως κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας,  ανατροφής, γονικής, της επαιδευτικής άδειας, της άδειας συμμετοχής σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια, ακόμα και κατά τη διάρκεια της 10ήμερης άδειας κλειστών τμημάτων.
Δείτε παρακάτω πίνακα με τις περικοπές σε νυχτερινά και Κυριακές, που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα της παράταξης των δημοτικών υπαλλήλων ΜΕΤΑ:

Newsletter Φεβρουαρίου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ''


ΝΕΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ''                                      

                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Το ευρωπαϊκό έργο NEFELE ξεκινά το ταξίδι του από το Δουβλίνο
Το Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, ήταν η πόλη που φιλοξένησε στις 10 & 11 Ιανουαρίου την πρώτη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου NEFELE που έχει σαν στόχο τη δικτύωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.http://www.edra-coop.gr/el/news/nea-edras/702-nefele-1st-meeting.html
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe και υλοποιείται από εταιρικό σχήμα οργανισμών που προέρχονται από πέντε κράτη μέλη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ανακοινώθηκε η εγγραφή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" στο Μητρώο Διαφάνειας της Ε.Ε.
Διαβάστε εδώ
Δωρεάν Ταχύρυθμο Πρόγραμμα σε Η/Υ.
Διαβάστε εδώ

Τα «50 σημεία» για να αποφευχθεί η απομόνωση της Ελλάδας από την Σένγκεν


Τα «50
σημεία» για να αποφευχθεί
η απομόνωση της Ελλάδας από
την ΣένγκενΔιορία τριών μηνών για να βελτιώσει τις «σοβαρές» ελλείψεις και να ενισχύσει την προστασία των εξωτερικών συνόρων της δίνεται στην Ελλάδα μέσα από «50 σημεία»…

EurActiv.gr

O Ιωάννης Μαλτέζος στη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Ν. Δ. Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μετά τον ορισµό µου από το Κόµµα της Νέας Δηµοκρατίας στη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου, αισθάνοµαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερµά τον Πρόεδρο του Κόµµατος Κυριάκο Μητσοτάκη για τη µεγάλη τιµή και την εµπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό µου και να υποσχεθώ από πλευράς µου ότι θα προσφέρω όλες µου τις δυνάµεις για να µπορέσει η Νέα Δηµοκρατία να ανανεωθεί, να συσπειρωθεί και να εκφράσει τη θέληση του λαού της Πελοποννήσου για µία πραγµατική και ώριµη επιστροφή στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την ασφαλή πορεία προς το µέλλον.
Είµαι απόλυτα βέβαιος ότι και στους πέντε νοµ ούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα υπάρχει η καλύτερη συνεργασία τόσο µε τα όργανα του κόµµατος,µε όλες τις δυνάµεις και τους φορείς που µας στηρίζουν και µε όλους τους ψηφοφόρους που πιστεύουν στο ότι η Νέα Δηµοκρατία µε την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη µπορεί να επανέλθει δυνατότερη,µεγαλύτερη, σύγχρονη και αποφασιστική για να αναλάβει το τόσο δύσκολο καθήκον που την περιµένει.
Άργος, 10 Φεβρουαρίου 2016 Ιωάννης Μαλτέζος

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Πρόσληψη 2 ατόμων στην κοινωφελή επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών
Πρόσληψη μεταδιδακτορικού ερευνητή στο ΕΛΚΕΘΕ
Προσλήψεις στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού
313 προσλήψεις εποχικών στη ΔΕΗ Κοζάνης
Πρόσληψη στο Δήμο Σαλαμίνας
Θέσεις εργασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Προσλήψεις στο ΤΕΙ Αθήνας
500 θέσεις στην υγεία
Θέση εργασίας στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
Θέση εργασίας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων
4 θέσεις εργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας
4 προσλήψεις στο ΚΕΠΕ
Πρόσληψη στο ΤΕΙ Αθήνας
Θέση εργασίας στο Δήμο Ωρωπού 

Προσλήψεις στο Δήμο Κω
Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Προσλήψεις στην Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Θέσεις εργασίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Κω
Προσλήψεις στο Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαία
Θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ – Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν – Πότε και πώς υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης (αναλυτικά)

Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό,  Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη.
Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ καταγγέλει ο Δήμος Χαϊδαρίου

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καταγγέλλει σφόδρα το όργιο καταστολής που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, για να σταματήσουν την προσέλευση των αγροτών στα Πανελλαδικά Εργατο-Αγροτικά Συλλαλητήρια.

Σε άμεση τηλεφωνική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το Διοικητή της Αστυνομίας Χαϊδαρίου, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, απαίτησε να σταματήσει αμέσως η ευρεία ρίψη χημικών και να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το δρόμο.
Τόνισε, ότι είναι απαράδεκτο να ρίχνει η Κυβέρνηση χημικά σε κατοικημένη περιοχή και ότι επιπλέον εκεί βρίσκεται και το Κέντρο που φιλοξενεί Α.μ.Ε.Α.
Επεσήμανε, ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή της Αφαίας και του Σκαραμαγκά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να μετακινηθούν, ούτε να πάρουν τα παιδιά τους που σχολούν από τα σχολεία.

.airetos.gr

Ενημέρωση των βουλευτών για τα θέματα οικονομικής διπλωματίας στα πλαίσια των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων

  
 
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια της ενημέρωσης των βουλευτών για τα θέματα οικονομικής διπλωματίας. Τις ιδιαίτερες διαστάσεις των θεμάτων οικονομικής διπλωματίας ανέλυσε στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Υφυπουργός, στόχος της οικονομικής διπλωματίας είναι η διεύρυνση της πρόσβασης της χώρας στις αγορές του κόσμου και η προώθηση των στρατηγικών οικονομικών μας πλεονεκτημάτων στα διεθνή fora. Ταυτόχρονη επιδίωξη αποτελεί και η προώθηση της διεθνούς προόδου και ανάπτυξης και η αναβάθμιση των σχέσεων μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, στα πλαίσια της ευθύνης του από την πλευρά του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για τα θέματα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση αυτή εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο θεματικών προσεγγίσεων στα ιδιαίτερα ζητήματα των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η συζήτηση και η επεξεργασία όλων των σχετικών με τις διεθνείς δραστηριότητες της Βουλής αντικειμένων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.
Στα διαδικαστικά ζητήματα της συμμετοχής των βουλευτών στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις Διεθνών Οργανισμών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανασίου, ενώ για την υποστήριξη του σχετικού πλαισίου, η Γενική Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας επεξεργάστηκε και διένειμε σε όλους τους βουλευτές έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης σχετικά με τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή. 
  
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=99a6f9c6-a6c8-444d-8a64-a5aa0116d569

Δήλωση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη



Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει.

Η Νέα Δημοκρατία έχει συνδεθεί με την αναγέννηση της ίδιας της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα, η δημιουργική ανανέωση της χώρας μας προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του κόμματός μας.

Για μένα - και πιστεύω για όλους μας - το επόμενο διάστημα θα είναι μια περίοδος ευθύνης και συμμετοχής. Ευθύνης να οδηγήσουμε τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη σε ένα συνέδριο οργανωτικής επανεκκίνησης. Συμμετοχής, γιατί ζητάμε τη γνώμη των μελών μας, αλλά και όσων θελήσουν να γίνουν μέλη μας.

Δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο να διεξαχθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες και θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το καταστατικό μας.
Ακούμε την κοινωνία.

Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματος σε όσους θέλουν να προσφέρουν.

Οικοδομούμε ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με την πολιτική».

Ενημέρωση του Προέδρου της Νέας ΔημοκρατΙας κ. Κυριέκου Μητσοτέκη από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο για τις τελευταΙες εξελΙξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2016/02/mits-kamm-600x271.jpg


Μετά την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Το κρίσιμο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα πήρε δραματική μορφή εξαιτίας προβληματικών κυβερνητικών ενεργειών και απαράδεκτων παραλείψεων.



Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την Πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.



Είναι αυτονόητο ότι κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα - σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο - δικαιώματα  και αρμοδιότητες της χώρας.



Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και ειδικότερα της FRONTEX - στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης».