Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στο λυκόφως της Λυκοποριάς


 Δεν το μπορείς του φεγγαριού να βρεις ένα ψεγάδι,
γιατί σκορπά την ομορφιά στην πλάση κάθε βράδυ.

(Φωτο  Πάνος Τσιλίδης Λυκοποριά)

Με προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ Εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών

Εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών
Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στα όρια του νομού Κορινθίας, εκεί όπου έχει προκληθεί ζημιά και έχουν σημειωθεί καταπτώσεις του δρόμου, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Σήμερα, υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, η σύμβαση του έργου με αρχικό προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Με την εργολαβία αυτή θα γίνουν παρεμβάσεις κατά τμήματα στη δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα, σε περιοχές των τοπικών διαμερισμάτων Μελισσίου, Συκιάς, Πιτσά, Λυκοποριάς, Στομίου και Μαύρων Λιθαριών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν ακόμα δύο σημαντικά έργα για την περιοχή, που θα αφορούν την προστασία των ιδιοκτησιών των περιοχών που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε ότι «σε μια εποχή απόλυτης αδράνειας, ανασφάλειας και πρωτόγνωρων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, γιατί συνεχίζει να πιστεύει ότι στηριζόμενοι στις δικές μας και μόνο δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κλείνει η «ψαλίδα»: Στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis

Κλείνει η «ψαλίδα»: Στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Εμφανώς αποδυναμωμένος οδεύει προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στο κόμμα της Αριστεράς και τη Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να κλείνει και διαμορφώνεται στο 1%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπησης της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,2% ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 21,2%. 

Τρίτο κόμμα, με ποσοστό 6,4%, αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν μόλις 2,3% της πρόθεσης ψήφου –κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έμεναν εκτός Βουλής. 

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,4%, η Λαϊκή Ενότητα 4,1% ενώ ενισχυμένη εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων, που αγγίζει το 4,9%.

Στο ερώτημα «πως κρίνεται τον οκτάμηνο απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά ενώ μόλις το 22% θετικά. Στο ίδιο ερώτημα, ένα 4% ανέφερε ότι δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά ενώ ένα 2% δεν γνωρίζει / δεν απαντάει.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 79% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ενώ μόλις το 17% θεωρεί συμφέρουσα την επιστροφή στη δραχμή.

 Όσον αφορά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, το 55% απάντησε ότι έκανε σωστά ενώ το 40% ότι έκανε λάθος. 


e-typos.com

Ο Μαρκαριάν στο Διάστημα!

Ο Μαρκαριάν στο Διάστημα! Φέρει το όνομα του έως πρόσφατα προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας, Σέρχιο Μαρκαριάν. Είναι ο κοντινότερος στη Γη γαλαξίας που φιλοξενεί στο κέντρο του ένα κβάζαρ (ενεργό γαλαξιακό πυρήνα), απέχοντας περίπου 600 εκατομμύρια έτη φωτός.

Τώρα, για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι στον πυρήνα του ο «Μαρκαριάν 231» διαθέτει όχι μία αλλά δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, που περιφέρονται η μία γύρω από την άλλη.

Η αποκάλυψη του «χορευτικού διδύμου» μιας μεγάλης και μιας μικρότερης μαύρης τρύπας, που έγινε από αμερικανο-κινεζική επιστημονική ομάδα με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ» της NASA, παρουσιάσθηκε στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal".

Φεγγαράδα στη Λυγιά Κορινθίας


 (Φωτογραφία Γέωργιος Ι. Λάλος)

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: "Τσαλακώνεται" η εικόνα του Τσίπρα - Νιώθει την... ανάσα του Μεϊμαράκη – Λάθος οι εκλογές

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: `Τσαλακώνεται` η εικόνα του Τσίπρα - Νιώθει την... ανάσα του Μεϊμαράκη – Λάθος οι εκλογές
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμα, ωστόσο η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία μικραίνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 27 Αυγούστου σε δείγμα 1.100 ατόμων για τον ΣΚΑΪ

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.

Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ - ΜΠΑΛΤΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-07/fortsakhs_dimopsifisma.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών και τις αλλαγές σε διοικήσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ειδήσεις από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, σε καθημερινή βάση μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, ενώ ο Υπουργός τελούσε υπό παραίτηση, υπέγραψε εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, παρά τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας και τον κίνδυνο πολλά από αυτά να μην μπορέσουν να ανοίξουν. Ακόμη και χθες μάλιστα, μία τρίχα πριν την οριστική αποχώρηση του Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, υπογράφηκαν δεκάδες αποσπάσεις αυτής της φύσεως.
Για τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας εδώ και επτά μήνες έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, για το κομματικό ρουσφέτι όμως δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο. Το θράσος περισσεύει και ο στόχος προφανής, δηλαδή η εξυπηρέτηση για μία ακόμη φορά των κομματικών συμφερόντων, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποσπάσεις διενεργούνται άνευ κριτηρίων, μόνο με πολιτική βούληση.
Και στο πεδίο όμως των αντικαταστάσεων στο χώρο της διοίκησης της εκπαίδευσης η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν ακούραστη. Με απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, που γνωστοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν φύγει, αντικαταστάθηκε και η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ντροπή και αίσχος για όσους εμπλέκονται στις σχετικές αποφάσεις».

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο Στίβο του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου



Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για το τμήμα στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου ξεκινά η αγωνιστική χρονιά 2015-2016. Ο Όμιλος μας, σε συνεργασία με έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής πρωταγωνιστεί σε Περιφερειακά  και Πανελλήνια Πρωταθλήματα και με αθλητές στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδος, προσπαθεί να μυήσει μικρούς και μεγάλους αθλητές στον Κλασσικό Αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή. Τα τμήματα μας σε Λουτράκι, Κόρινθο, Ίσθμια και Περαχώρα ξεκινούν με την πρώτη συνάντηση της χρονιάς από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Θώδειο Δημοτικό στάδιο όπου θα υπάρξει ενημέρωση του προγράμματος σε αθλητές και γονείς από τους προπονητές μας και την έφορο μας Βούλα Παχατουρίδου.  Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος,  για μια μοναδική εμπειρία μαθαίνοντας τα μυστικά του Κλασσικού Αθλητισμού, (Δρόμους, Ρίψεις , Άλματα) με στόχο την επιστημονική διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία εκμάθησης του ‘’Ευ Αγωνίζεσθε ‘’, που για εμάς είναι η Αρχή και το Τέλος.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6944850422 , 6944837178
Facebook  : Ποσειδών Λουτρακίου Στίβος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: 15:00-17:00 (Κάθε μέρα)
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: 15: 00-16:30 Δ-Τρ-Πε-Πα
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (5-9 ΕΤΩΝ) : 17:00-18:00 (Κάθε μέρα)
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (10-12 ΕΤΩΝ): 17:00-18:00 (Κάθε μέρα)
ΤΜΗΜΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ : 17:00-18:00 Δ-Τε-Π
ΠΕΡΑΧΩΡΑ: 15:00-17:00 Τετάρτη , 09:00-11:00 Σάββατο
ΙΣΘΜΙΑ: 15:00-16:15 Τετάρτη , 09:00-10:15 Σάββατο
ΤΜΗΜΑ ΥΨΟΥΣ: 16:00-18:00 Δε-Πε-Πα, 15:00-17:00 Τρ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΚΟΥΣ: 17:30-19:00 Δε- Τρ-Πε
ΡΙΨΕΙΣ : 15:00-17:00 Δε-Τε-Πα
ΡΙΨΕΙΣ JUNIOR : 17:00-18:30 Παρασκευή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 15:00-17:00 Τρ-Πε , 10:30-12:30 Σάββατο
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ: 15:00-17:00 Τετάρτη


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΚΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Υπεύθυνος Αγωνιστικής, Ακαδημιών, Μήκους, Σκυταλοδρομιών)
ΣΕΚΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Υπεύθυνη Ρίψεων , Junior Ρίψεων , Ισθμίας, Κορίνθου)
ΔΑΜΒΟΥΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(Υπεύθυνος Προαγωνιστικής , Περαχώρας, Ύψους)
ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΜΕΡΟΠΗ (Υπεύθυνη Ακαδημιών 5-9 ετών)
ΜΠΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Υπεύθυνος Εκγύμνασης Ενηλίκων ,Ακαδημιών)

Γενικός Συντονισμός-Έφορος: ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


voula pahatouridis



Πέτρος Τατούλης: Υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ -"Η Πελοπόννησος συνεχίζει να υλοποιεί το σχεδιασμό της σε πείσμα της αδράνειας και της ανασφάλειας των καιρών"



 Εμφάνιση φωτογραφία 1.JPG
"Σε μια εποχή απόλυτης αδράνειας, ανασφάλειας και πρωτόγνωρων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, γιατί συνεχίζει να πιστεύει ότι στηριζόμενοι στις δικές μας και μόνο δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ», παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Ντίνας Νικολάκου και των Διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 3.240.000,00€. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση κατά τμήματα στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του σημαντικότατου προβλήματος της διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε περιοχές των τοπικών διαμερισμάτων Μελισίου, Συκιάς , Πιτσά, Λυκοποριάς, Στομίου και Μαύρων Λιθαριών.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 12 μήνες. Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή όχι μόνο να εξασφαλίζει τους ανάλογους πόρους, αλλά με ταχύτατους ρυθμούς να δημοπρατεί τα έργα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν ακόμα 2 σημαντικά έργα για την περιοχή που θα αφορούν την προστασία των ιδιοκτησιών των περιοχών που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από το πρόβλημα της διάβρωσης.   

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Πρώτος φιλικός αγώνας για τη νέα αγωνιστική περίοδο με Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Η τελευταία πράξη αναλγησίας της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αφήνει στην τύχη τους 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία, Ζωοδόχος Πηγή και Δικαίωμα στη Ζωή, από το Ηράκλειο.

O Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή την παραίτηση της Κυβέρνησης, χωρίς να λύσει το θέμα των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

 Εμφάνιση 2015_08_28_IMG_9_165.jpg
Κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, σήμερα στις 17.25, το υπ’ αριθμ. 66 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΣΤ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.
Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Σπ. Θάνου- Χριστοφίλου.
Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:
«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ

Φ (α).Π.Α. στη γνώση….

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/s960x960/473864_342678725780761_1963476757_o.jpgΆρθρο
της  Γιώτας Μπάγκα *



Ο θεσμός των φροντιστηρίων έχει τις απαρχές του στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όταν με το Ν.2905/1922 το σημερινό ΕΚΠΑ ( Αθήνησι Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον) απέκτησε το δικαίωμα να διοργανώνει τις πρώτες εισαγωγικές εξετάσεις τις οποίες διενήργησε το 1924. Ο θεσμός νομιμοποιήθηκε με το Ν.2525/1940, όταν το επέβαλε αφ ‘ ενός ο περιορισμένος αριθμός εισακτέων και αφ’ ετέρου η συνεχής αύξηση του αριθμού των υποψηφίων. Στα φροντιστήρια  βρήκε τότε εργασία και καταξίωση  ο μεγαλύτερος όγκος των αριστερών καθηγητών που το Ιδιώνυμο του Ελ. Βενιζέλου απέκλειε από το δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Αυγούστου

Η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/800px-greece_parliament.jpg
Η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε επισήμως από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε με τη σειρά της την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό ότι μόλις παραλάβει το προεδρικό διάταγμα θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την θυροκόλλησή του.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει αύριο επίσημη συνάντηση με την Πρωθυπουργό.

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΞΕΚΙΝΑΜΕ ,περισσότερα στις 6 Σεπτεμβρίου




Μετά την έναρξη της διαδικτυακής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό μήνυμα "Μας πήγαν πίσω. Τώρα πάμε μπροστά.", στον αέρα είναι πλέον και το σχετικό video. 

Με την ίδια αισθητική προσέγγιση σε επίπεδο δημιουργικού και χρωμάτων, σήμερα, το post production βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων ενισχύει το κεντρικό σύνθημα. 

Έμφαση δίνεται στην παρουσίαση των σημαντικότερων προβλημάτων, που προκάλεσε η απελθούσα κυβέρνηση των 7 μηνών. 

Παράλληλα, δίνεται το σύνθημα εκκίνησης της προσπάθειας για την επόμενη ημέρα της χώρας με τη λέξη "ΞΕΚΙΝΑΜΕ".
Προς το τέλος του video αναφέρεται η έκφραση "Περισσότερα στις 6 Σεπτεμβρίου...". Στοιχείο που ενισχύει τις πιθανότητες αυτή η ημερομηνία να αποτελέσει σημείο σταθμό για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος