Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

«Κεραυνοί» Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις κινήσεις του τους τελευταίους μήνες


«Κεραυνοί» Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις κινήσεις του τους τελευταίους μήνες
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε κείμενο παρέμβασή της για τη κατάσταση στη κυβέρνηση και τις εξελίξεις στη Βουλή επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα,αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός αφέθηκε 6 μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους Υπουργούς και Βουλευτές του».

Προσθέτει δε ότι «προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη δραχμή» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι «ο καταστροφικός κ. Βαρουφάκης και οι δραχμολάγνοι Υπουργοί και Βουλευτές του πήγαιναν χέρι - χέρι και σε συμπαιγνία με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό του κ. Σόϊμπλε, με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες έξω από το ευρώ, έξω από την Ενωμένη Ευρώπη».

Αποδίδει μεγάλες προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για τη στάση κι τις κινήσεις του το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και για το γεγονός οτι καλύπτει απολύτως, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τις ευθύνες για τον κ. Βαρουφάκη, που με τις πλουμιστές και χαοτικές θεωρίες του έχει αφήσει πίσω του ερείπια.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι ένας πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ και σε καμμία περίπτωση το εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό δικαίωμα να παίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα ζάρια, γιατί αυτό ιστορικά ισοδυναμεί με τυχοδιωκτισμό», επισημαίνει η κα Γεννηματά και συμπληρώνει ότι ευτυχώς κινήθηκε σωστά και συντεταγμένα την ύστατη και οριακή στιγμή για να κατοχυρωθεί το ιστορικό κεκτημένο της Ελλάδας, της ενωμένης Ευρώπης και τη ζώνη του Ευρώ και να δοθεί αίσιον τέλος στη διαπραγμάτευση με συμφωνία.

Στο στόχαστρό της η πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ βάζει και τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα επικυρωθούν από την ελληνική Βουλή φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηρίζει θέατρο του παραλόγου τους ισχυρισμούς ότι έπεσαν «θύματα» πραξικοπήματος στις Βρυξέλλες γιατί είναι άστοχο και είπε ότι κατασκευάζουν θεωρίες συνομωσίας που είναι παραπλανητικές και διχαστικές σε κρίσιμη περίοδο, που πρέπει να κυριαρχήσει ο διάλογος και η συνεννόηση για μια βιώσιμη λύση που θα φέρει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια γενναία αυτοκριτική, να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αποφάσεων,όπως λέει και να σταματήσει να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια.

Τέλος για τη στάση του κόμματός της η κα Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η εθνική Γραμμή για μια βιώσιμη και για μια ριζική έξοδο από την κρίση αποτελεί μία πυξίδα για τις εξελίξεις. Όμως αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή και συγχωροχάρτι για όλα και για όλους» και ζήτησε να εγκαταλειφθούν οι μικροκομματικές μανούβρες.