Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Ξυλόκαστρο: Παιδική θεατρική παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια & … ο κακός ο Λύκος ?»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης
Παιδική θεατρική παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια & … ο κακός ο Λύκος ?»
ΕΙΣΟΔΟΣ 6€ ΠΑΙΔΙΚΟ /8€ ΣΥΝΟΔΟΙ
Παιδική θεατρική παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια & … ο κακός ο Λύκος ?»Η παιδική σκηνη του θεάτρου Αποθήκη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, τα τρία γουρουνάκια σε μια ολοκαίνουρια διασκευή  και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα. «Τα Τρία Γουρουνάκια και...ο κακός ο Λύκος!!!»   ξεκινούν μια μεγάλη περιοδεία που θα διαρκέσει από την πρώτη Μαρτίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Επικεφαλείς της διανομής, δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση, όπως ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο δωμάτιο, Όλα στον αέρα, 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα) , Κατερίνα Ζιώγου (Ντόλτσε Βίτα, Παππούδες εν δράση, Safe Sex) και Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η άσχημη).
Στην παράστασή μας,  τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, για να φτιάξουν την δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό, «το τραγούδι της Μαριονέτας» και έτσι, ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα, για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του. Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο λύκος λιγουρεύεται  τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να  ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο  λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας, γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία, τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.
Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας  αλληλεγγύης , ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας , σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης , αγάπης , φιλίας και δεσμών οικογένειας.
Μια κωμωδία με πολύ μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά , διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Μάνος Τσότρας
Σκηνοθεσία: Μάνος Τσότρας
Μουσική : Μαρία Ρεμπούτσικα
Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης
    
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Ερμόλαος Ματθαίου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.
Διάρκεια παράστασης: 75'
Παραγώγη ΜΕΘΕΞΙΣ