Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Συνάντηση Μηταράκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα.http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/09/mitarakis-330x200.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ν. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Θ. Δρίτσα συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν στην Ελληνική Ναυτιλία.

Την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης την αναζωογόνηση της κρουαζιέρας κ.ο.κ.
Φυσικά ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης μας περιεστράφη γύρω από την έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος στο Αιγαίο. Για τη Νέα Δημοκρατία παραμένει προτεραιότητα η συνεχής επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων, η ουσιαστική ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν - ελληνικών και ευρωπαϊκών – η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής και η αποφυγή δηλώσεων και αποφάσεων που στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στα κυκλώματα των δουλεμπόρων.
Όσον αφορά το μέλλον της Ελληνικής ναυτιλίας αποτελεί πεποίθησή μας ότι η χώρα μας μπορεί και πρέπει να επενδύσει στο συγκριτικό και ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε.
Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία έχει απεριόριστες προοπτικές και δυνατότητες και πρέπει να τις εκμεταλλευθούμε. Αρκεί να αποφύγουμε τους αιφνιδιασμούς και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. Αρκεί να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και προπάντων σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία. Αρκεί να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για την πραγματοποίηση σημαντικών λιμενικών επενδύσεων που αναβαθμίζουν την στρατηγική σημασία της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δρίτσα για την ενημέρωση και να διαβεβαιώσω από την πλευρά μου ότι ως Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ θα επιδιώξω την ουσιαστική συνεργασία μακριά από άγονες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. 
Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο για τη χώρα. Να αφήσουμε πίσω τις κακοδαιμονίες,  τις αγκυλώσεις και να κινηθούμε γρήγορα προς τα μπρός.