Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η «Ευρώπη» της Ελληνικής μυθολογίας στο νέο 10ευρω

A bank clerk places a pack of 10 Euro notes valuing 10,000 Euros into a safe in a bank in Vienna
Ένα νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ στο οποίο θα υπάρχει το ολόγραμμα του προσώπου της πριγκίπισσας της ελληνικής μυθολογίας Ευρώπης θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2014 στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Η ακριβής ημερομηνία της κυκλοφορίας του θα ανακοινωθεί τη στιγμή της παρουσίασης του χαρτονομίσματος στις 13 Ιανουαρίου 2014», διευκρίνισε η ΕΚΤ.
Το χαρτονόμισμα αυτό θα είναι το δεύτερο της νέας σειράς χαρτονομισμάτων με το όνομα «Ευρώπη», μετά από εκείνο των 5 ευρώ που κυκλοφόρησε την άνοιξη.
Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν προστεθεί στα νέα χαρτονομίσματα για να γίνει πιο δύσκολη η παραχάραξή τους.
Σταδιακά θα ακολουθήσουν τα νέα χαρτονομισμάτων των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
Έπειτα από μια περίοδο που θα κυκλοφορούν μαζί, τα παλαιά χαρτονομίσματα θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέχρις ότου σταματήσουν να χρησιμοποιούνται εντελώς.
Τα κέρματα του ευρώ, τα οποία κόβονται από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και όχι από την ΕΚΤ όπως τα χαρτονομίσματα, δεν θα αλλάξουν.

Μίτσελ: Νίκη – πρόκριση στο Παρίσι

michel
Ο Μίτσελ μιλώντας την παραμονή του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης της Τετάρτης (27/11, 21:45GR), αλλά πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στους 16 τους Champions League.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Με συνένωση δυνάμεων, η Ελλάδα κερδίζει (video)

Vassilis-Kikilias-Giorgos-Amiras
Μια μέρα γεμάτη χαμόγελα στο Ελληνικό υποσχόταν η κοινή πρωτοβουλία του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, του Βασίλη Κικίλια και του Γιώργου Αμυρά, με συνδυασμό δράσεων πολιτισμού, άθλησης και ψυχαγωγίας, απευθυνόμενες σε οικογένειες αλλά και μεμονωμένους πολίτες, για τη χθεσινή Κυριακή.
Και, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα χαμόγελα ήταν εκεί, όπως εκεί ήταν οι πολίτες και η διάθεση όλων να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική πρωτοβουλία, έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια.
Μια ανάπαυλα στη ρουτίνα μιας καθημερινότητας που πολλές φορές σκοτεινιάζει τη διάθεση των Ελλήνων, ειδικά στην εποχή της μεγάλης κρίσης που διανύουμε, ξεχνώντας ότι είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε αλώβητες τις στιγμές που μας κάνουν να περνάμε καλά. Και να βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Η ανταπόκριση του κόσμου και η διάθεση όλων να αγνοήσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπήρξαν η καλύτερη επιβεβαίωση της αφετηρίας από την οποία ξεκίνησε αυτή η κοινή πρωτοβουλία: Ότι με τη σύνθεση και τη συνένωση δυνάμεων, η Ελλάδα κερδίζει. Πηγαίνει πιο μπροστά.
Γι’ αυτό και ο Βασίλης Κικίλιας με τον Γιώργο Αμυρά σκοπεύουν να συνεχίσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στο μέλλον, ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκτυο συνεννόησης και κοινών δράσεων, με φορείς και οργανώσεις που δεν το βάζουν κάτω στην εποχή της κρίσης, αλλά επενδύουν στο πάθος και το ταλέντο του Έλληνα.

Video



υστερογραφα

Η Ελλάδα, παραπέμθηκε και πάλι από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των χωματερών.

http://i1.ytimg.com/vi/-2tUFaMJor0/hqdefault.jpg

Του Λάμπρου Μπούκλη

Φίλες / φίλοι καλησπέρα σας.

Σήμερα, 26/11/2013, έλαβα την επισυναπτόμενη γραπτή ενημέρωση από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Δ.Ε.Ε.).

Η Ελλάδα, όπως σήμερα επισήμως ανακοινώθηκε, από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμθηκε  και πάλι για το θέμα των χωματερών.
Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (από το 2005), από την τότε καταδικαστική απόφαση απόφαση του Δ.Ε.Ε. (υπόθεση C-502/03), απέτυχε η χώρα μας να κλείσει τις χωματερές ανά την επικράτεια και βέβαια πολύ περισσότερο να τις αποκαταστήσει.
Σήμερα, οκτώ (8) χρόνια μετά το Δ.Ε.Ε επανέρχεται και θα συζητήσει για: 

                      προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 71.193,60 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03 από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα εκτελεστεί η απόφαση που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03.

                      Να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην υπόθεση C-502/03 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-502/03 εάν επέλθει νωρίτερα.

Τα κόστη - πρόστιμα, ως ανωτέρω, θα είναι εξοντωτικά και καταδεικνύουν την ανεπάρκεια μίας χώρας που ενώ είχε ολοκληρώσει την διοργάνωση σύγχρονων "Ολυμπιακών Αγώνων - 2004", δεν έχει και δεν είχε φροντίσει για τα αυτονόητα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, εκθέτοντας μας συνεχώς και ασυστόλως, διεθνώς.
Και φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις χωματερές κλείνουν στα "χαρτιά" και σε κάποιες άλλες ανοίγουν νέες σε βουνά και ποτάμια της χώρας.

Οι πολιτικές ευθύνες για την πρότερη καταδικαστική απόφαση και την νέα παραπομπή της χώρας είναι δεδομένες.
Το πλήγμα της τουριστικής μας προβολής είναι επίσης αναπόφευκτο.
Ας συνεργαστούμε, όλοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες και μισαλλόδοξες προσεγγίσεις, για να αλλάξουμε αυτή την μειωτική για την χώρα και τους συμπολίτες μας πραγματικότητα. 

Δεν πάει άλλο!

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος
Γραμμ.Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου

Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά


Νεοεισαχθείσα υπόθεση C-378/13, Επιτροπή κατά Ελλάδας

«Πρόστιμο λόγω μη συμμόρφωσης με την απόφαση του ΔΕΕ C-502/03 για τα στερεά απόβλητα»

Ανεπίσημο έγγραφο προοριζόμενο για τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, το οποίο δεν δεσμεύει το Δικαστήριο

Με την απόφαση της 6ης Οκτωβρίου 2005 (υπόθεση C-502/03) το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα διότι παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας 75/442/ΕΟΚ περί των στερεών αποβλήτων, μη έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα:

               για να εξασφαλίσει ότι τα στερεά απόβλητα θα διατίθενται χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου και χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον,
               για να απαγορεύσει την εγκατάλειψη, διάθεση και μη ελεγχόμενη επεξεργασία των αποβλήτων,
               προκειμένου κάθε κάτοχος αποβλήτων να τα παραδίδει σε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα περισυλλογής ή σε επιχείρηση διαθέσεως, ή να εξασφαλίζει ο ίδιος τη διάθεσή τους σύμφωνα με τα λαμβανόμενα δυνάμει του άρθρου 4 μέτρα, και
               για να εξασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις ή οι επιχειρήσεις που διεξάγουν εργασίες διάθεσης λειτουργούν με άδεια της αρμόδιας αρχής ή με άδεια πληρούσα τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Στην υπόθεση εκείνη η Ελλάδα δεν είχε αμφισβητήσει τις αιτιάσεις που της είχαν προσαφθεί και είχε αναγνωρίσει ότι τον Φεβρουάριο του 2004, 1125 μη ελεγχόμενοι χώροι ταφής αποβλήτων λειτουργούσαν ακόμα στο έδαφός της, το δε κλείσιμο του συνόλου των παρανόμων και μη ελεγχομένων χώρων ταφής αποβλήτων προβλεπόταν μόνον για το έτος 2008.

Στην παρούσα υπόθεση η Επιτροπή, αφού διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμα, 7 και πλέον χρόνια μετά την απόφαση του 2005, όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την εκτέλεσή της, κατέθεσε προσφυγή για διττή παράβαση που προβλέπεται στο άρθρο 260 ΣΛΕΕ και ζητεί από το ΔΕΕ:

               Να καταβληθεί στην Επιτροπή μια προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 71.193,60 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03 από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα εκτελεστεί η απόφαση που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03.

               Να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην υπόθεση C-502/03 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-502/03 εάν επέλθει νωρίτερα.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το καλύτερο άλλοθι της πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ ...η κενή ρητορεία

Σημεία από τη Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ 
στην εκπομπή «ANTTV» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

 
photo
androulakis trpΣχετικά με τους πλειστηριασμούς:

Ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη, που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από τους πλειστηριασμούς, δεν καταργείται αλλά βελτιώνεται. Εμείς περιμένουμε ότι στην πρόταση του Υπουργείου θα μπουν συγκεκριμένα όρια που θα διασφαλίσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν θα επεκτείνονται, παραμόνο για όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια και κρύβονται πίσω από τον νόμο.

Σχετικά με τη ρητορεία ΣΥΡΙΖΑ:

Η πρότασή σας σε όλα είναι «σκίστε το μνημόνιο». Το καλύτερο άλλοθι αυτής της πολιτικής, είστε εσείς και η κενή ρητορεία.
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ο νόμος Κατσέλη θα συνεχίσει να ισχύει. Δεν πάμε σε μαζικές απολύσεις, ούτε σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Διότι η χώρα σήμερα έχει ένα στόχο, να πάει σε πρωτογενές πλεόνασμα και βάσει αυτού του κεκτημένου που είναι οι κόποι του ελληνικού λαού να διαπραγματευτούμε την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος, στρατηγικός και εθνικός στόχος για την οικονομία μας. Δεν θα στηρίξουμε αποφάσεις που θα υπονομεύουν αυτόν τον στόχο.

Σχετικά με τα φάρμακα:

Θέση μας είναι ποιοτικά και φτηνά φάρμακα για τον Έλληνα πολίτη. Όσον αφορά την τιμή του φαρμάκου, αυτή πρέπει να ακολουθεί τον μέσο όρο των τριών κατώτερων τιμών της Ευρώπης. Αυτή όμως η προσαρμογή για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσον αφορά την ποιότητα των γενόσημων φαρμάκων, δεν γίνεται κάποιοι να συνωμοσιολογούν και να αφήνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι δεν ελέγχονται. Τη στιγμή που ένα γενόσημο έρχεται στην Ευρώπη γίνεται έλεγχος. Το 65% των φαρμάκων της Γερμανίας είναι γενόσημα. Διαφωνώ με τη στρατηγική της εκατέρωθεν πόλωσης και της συκοφαντίας που απαξιώνουν την πολιτική. Το θέμα της υγείας είναι μείζον και είναι λάθος να παράγεται ανασφάλεια στους πολίτες για να κομίσει η Αντιπολίτευση πολιτικά οφέλη.


Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Κεδίκογλου: Το θέμα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσουν οι τιμές

ked
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα της μείωσης της τιμής των φαρμάκων, δήλωσε:
«Στις παροιμίες δεν τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το βέβαιο είναι ότι ο νοικοκύρης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αυτό που περιμένει  να ακούσει είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσουν οι τιμές των φαρμάκων; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το όφελος των πολιτών;»
ysterografa.gr

Σουλτς: Καθήκον της τρόικας η εξυγίανση της Ελλάδας

schulz
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι μπορεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όλους όμως τους συνδέει η άποψη «αρκετά πια με τις θυσίες, υπήρξαν αρκετές θυσίες αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ανάκαμψη και θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε».

Επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Κούγια στην Πάτρα

kougiasΜικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν λίγο πριν από τις 5.00 το απόγευμα στο κέντρο της Πάτρας. Ειδικότερα, περισσότερα από 30 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο, στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας.
Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν φέιγ – βολάν, με τα οποία ζητούσαν να φύγει ο Αλέξης Κούγιας από την ΠΑΕ, ενώ όταν είδαν τον Αλέξη Κούγια να βγαίνει από το Επιμελητήριο, επιχείρησαν να του επιτεθούν. Αμέσως έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες απομάκρυναν τους νεαρούς. Στην συνέχεια ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Κούγια, ενώ έξω από το Επιμελητήριο παρέμεναν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας σε… 670 σελίδες

Scottish-Independence
Η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το κείμενο της ανεξαρτησίας της χώρας, όπως θα τεθεί ενώπιον της κρίσης του λαού τον επόμενο χρόνο.
Το σχετικό κείμενο περιλαμβάνει 670 σελίδες, και το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, με “κλειστό” ερώτημα, “ναι” ή “όχι” στην ανεξαρτησία της χώρας.
Η πρόταση της κυβέρνησης της Σκωτίας είναι εξαιρετικά λεπτομερής, και αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων, καθώς και στην αντικατάσταση του BBC από κρατική τηλεόραση της Σκωτίας

Προβάδισμα Ρεπουμπλικανών έναντι Δημοκρατικών, ενόψει 2014

Republican-supporters
Οι μέρες της απόλυτης δαιμονοποίησης των Ρεπουμπλικανών, λόγω της εμμονής τους να οδηγήσουν σε χρεοκοπία την αμερικανική οικονομία, μέσω του λουκέτου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και αργότερα με την αρχική άρνησή τους να συναινέσουν σε λύση για την επέκταση του ορίου δανεισμού της οικονομίας της υπερδύναμης, φαίνεται ότι έχουν περάσει.
Όπως δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για το CNN, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών του 2014 για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν προβάδισμα 2% έναντι των Δημοκρατικών, με 49% έναντι 47%.
Τα παραπάνω ευρήματα συνιστούν θεαματική ανατροπή στις πολιτικές ισορροπίες στις ΗΠΑ, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από έναν μήνα, σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, το 50% των Αμερικανών πολιτών επέλεγε τους Δημοκρατικούς και το 42% τους Δημοκρατικούς.
Ysterografa.gr

Οικονόμου: Ας αναζητήσει αλλού πολιτικά μαξιλάρια ο Σαμαράς

    ÕΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, σχολίασε τις δηλώσεις  Σαμαρά στη Γερμανία για «μαξιλάρια» της κυβέρνησης.

“Είναι τραγικό να ονειρεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας πολιτικά μαξιλάρια, αναγνωρίζοντας έτσι την πολιτική  αδυναμία της κυβέρνησης του”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 και πρόσθεσε:
“Όποιος αναζητά τέτοιου είδους πολιτικά μαξιλάρια, ας τα αναζητήσει οπουδήποτε αλλού…”

Πιπιλή, Δραγασάκης και Ρήγας κατέθεσαν για τη Χρυσή Αυγή

xa
Σε «πεπραγμένα» εντός του Κοινοβουλίου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν αναφερθεί στις εφέτες ανακρίτριες, βουλευτές άλλων κομμάτων που κλήθηκαν σε κατάθεση και έδωσαν την άποψη τους για το κόμμα που έχει τεθεί υπό δικαστική έρευνα.
Στις καταθέσεις τους οι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Ρήγας και Φωτεινή Πιπιλή, αναφέρονται σε «προσβλητικές συμπεριφορές» εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και κάνουν λόγο για «πλήρη ασέβεια στη Δημοκρατία».

Νέα θεωρία-έκπληξη για τη δολοφονία του Κένεντι (video)

Magneto
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας του Τέξας, οι θεωρίες συνωμοσίας επέστρεψαν.
Το Χόλιγουντ είχε πάντοτε κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά τα σενάρια, αυτή τη φορά ωστόσο, η ταινία-έκπληξη που αναφέρεται στη δολοφονία του άλλοτε δημοφιλέστερου Προέδρου των ΗΠΑ, αναφέρεται σε… υπεράνθρωπους.
Πρόκειται για το sequel της ταινίας “X-Men” με τίτλο “X-Men: Days of Future Past”, στην οποία εμφανίζονται ουσιαστικά όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες σε μικρή και μεγάλη ηλικία, όπου, όπως αποκαλύφτηκε, ο “Magneto” εμφανίζεται να έχει ενεργό ρόλο στη δολοφονία του JFK.
Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε, αναφέρεται ότι ο Magneto ήταν εκείνος που έσπρωξε τη δεύτερη σφαίρα που πυροβόλησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, να τραυματίσει θανάσιμα τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, και να συμβάλλει έτσι στον ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στους ανθρώπους και τους μεταλλαγμένους.
Σημειώνεται ότι η ταινία “X-Men: Days of Future Past” κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Μαϊου του 2014.

Video


ysterografa.gr

Εκδόθηκε η απόφαση επίταξης για το Τζάνε - Καλαμάκι, προχωρούν άμεσα τα έργα.

http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/images/rizopilos-methoni_400.jpg
Εκδόθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γ.Γ.Δ.Ε. (αρ. Δ12/6144/21-11-2013) για την επίταξη έκτασης 232.975 Μ2 για την κατασκευή του έργου: «ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ, τμήμα Γέφυρα «Τζάνε - Έξοδος Καλαμακίου» (Χ.Θ. 2+840 έως Χ.Θ. 10+160)», προϋπολογισμού 23.400.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας στις 15/11/2013 για το έργο αυτό και δεδομένης της σημασίας του έργου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου άμεσα προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση της απόφασης και να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίησή του το έργο. 
Κλιμάκιο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα μεταβεί στο έργο πριν από τα Χριστούγεννα για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ



Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι συντάκτες ευφάνταστων άρθρων, σεναριογραφούν καθισμένοι στα γραφεία τους.

Εγώ τρέχω σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Όσο για μαξιλάρια, μου αρκούν αυτά που βρίσκω στα ξενοδοχεία που κοιμάμαι πολλές μέρες τον μήνα, μακριά από την οικογένεια μου, αλλά κοντά σε αγωνιστές Πολιτευτές, Συντονιστές και φίλους του Κινήματος».

Αυτοί είναι οι «βουλευτές-μαξιλάρια» της κυβέρνησης- Προέρχονται από ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜΑΡ ή είναι ανεξάρτητοι

paulos-xaikalis.jpgΤι εννοούσε ο πρωθυπουργούς όταν στο Βερολίνο μίλησε για «μαξιλάρια». Η ερμηνεία αποδίδει το όρο σε βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Προέρχονται τόσο από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, όσο και από τους ΑΝ.ΕΛ αλλα και τη ΔΗΜΑΡ.

psarianos-5710-767x600.jpgΤο Εθνος σήμερα, χαρτογραφεί αυτή την ομάδα των βουλευτών μαξιλαριών. Στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σαραντάκος επικαλείται πληροφορίες που εμφανίζουν ήδη τον βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη να βρίσκεται καθ” οδόν προς τη ΝΔ, επικαλούμενο και το γεγονός ότι δήλωσε Παρών στην πρόταση δυσπιστίας. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης που ως μετριοπαθείς επιμένουν πως θα ήταν λάθος να οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές και δεν αποκλείεται να δώσουν στήριξη στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα νομοσχέδια.

vassilis-oikonomou.jpgΣτην κατηγορία βουλευτές- μαξιλάρια φέρεται να ανήκει όμως κι ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με το Εθνος που αναφέρει «η ρητορική του οποίου κατά του κόμματος του κ. Τσίπρα έχει πολλές ομοιότητες με αυτές των βουλευτών της ΝΔ. Ακόμη και χθες ο κ. Κουίκ επέλεξε να στείλει αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός του, με αφορμή δηλώσεις του κ. Ν. Βούτση περί συνομιλιών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία.

kasapides.jpgΣυγκεκριμένα, αφού υπενθύμισε την πρόσφατη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., στην οποία δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βούτση: «Επειδή δεν συνομιλεί μαζί μου -αυτό είναι σίγουρο- ας ερωτηθούν εκείνοι των ΑΝ.ΕΛ., στους οποίους αναφέρεται ή έχει στην ατζέντα του. Είναι οι μόνοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του. Τις ίδιες θέσεις με τον κ. Κουίκ έχει εκφράσει και ο κ. Π. Χαϊκάλης, ο οποίος συνδέεται και με προσωπική φιλία με τον κ. Αντ. Σαμαρά αλλά και ο κ. Τ. Μελάς και η αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Μ. Κόλλια.»

kollia-tsarouxa.jpgΣύμφωνα πάντα με το Έθνος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατίσουν ορισμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου. «Οι δύο πολιτικοί διαφώνησαν με την αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση και θεωρούν ότι σε κρίσιμες ψηφοφορίες πρέπει να υποστηρίζεται το κυβερνητικό έργο.»

arouraios.gr

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Να μη χαθεί η ευκαιρία για επιστροφή στην ομαλότητα



Η απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για αποδοχή των προτάσεων που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί το πλέον καθοριστικό βήμα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας και της ομαλότητας τόσο του ιδρύματος, όσο και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά.

Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός, ότι ύστερα από διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων πλέον ανοίγει ο δρσει﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ λειτουργτρεις μήνες, θηνaccusations were directed towards my superiors in our mother party, resolving in creating a fόμος για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, θέση που ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή.  Στη βάση αυτή, καλούμε και τον σύλλογο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ να συμβάλλει και αυτός, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να ανοίξουν οι σχολές και με αυτές ανοιχτές, να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε επιτακτική την ψήφιση της τροπολογίας για διεξαγωγή εξεταστικής για όλους τους φοιτητ΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽φοιτητγποίηση της πρκότηνaccusations were directed towards my superiors in our mother party, resolving in creating a fές σε όλα τα μαθήματα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθημάτων και εξαμήνου εγγραφής, βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει από την αρχή της ακαδημαϊκής περιόδου.

Τέλος, θα πρέπει άμεσα να δοθεί βάρος στην διεκπεραίωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών καθώς και στον κατάλληλο προγραμματισμό, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να αποτραπεί η απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου.


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.