Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εισήγηση για την άρση ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και ακόμη τριών βουλευτών της Χ.Α.

zaroulia
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ευστάθιου Μπούκουρα Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, και Ηλία Παναγιώταρου  εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην αποψινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:
 Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.
-Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
 -Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.
Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε τη σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.
Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».
Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

“Έφυγε” ο Αντώνης Καρράς, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ


karrasΑπεβίωσε ο Αντώνης Καρράς, ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter o εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της παράταξης ο Αντώνης Καρράς. Καλό ταξίδι» έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Θλίψη στην πολιτική σκηνή του τόπου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αντώνης Καρράς ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες της παράταξης και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ανιδιοτελής, αφοσιωμένος στη συλλογική προσπάθεια, έτοιμος πάντα για δράση μέσα στην κοινωνία των πολιτών, εξαιρετικός επιστήμονας που εργάστηκε πάντα στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, ο Αντώνης Καρράς ήταν εμβληματική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην οικογένεια του, εκφράζω τα συλλυπητήρια όλων μας».
Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποχαιρετούμε τον Αντώνη της αντιδικτατορικής αντίστασης, των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, τον αγωνιστή με τις κοινωνικές ευαισθησίες. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τους συντρόφους του».
Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αντώνη Καρρά, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ανιδιοτελής σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τις ιδέες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή. Λέει “ναι” στην τροπολογία και ο ΣΥΡΙΖΑ (live video)


vouliΠρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να… πιέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει διαφωνίες για το θέμα.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία επί της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Με δεδομένη και την δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει θετική ψήφο, η νομοθετική αυτή τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία.
Συγεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως η θέση του κόμματός του είναι «ναι» στην τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων υπό προϋποθέσεις, παρότι διατηρεί σε ορισμένα σημεία τις επιφυλάξεις του. Ανέφερε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν εδώ και 12 χρόνια με διαφωνία της Αριστεράς θα τα αλλάξει «διότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τρομοκρατία κάποιος με το ποινικό αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών».
Ενδιαφέρον όμως θα έχουν και οι ψηφοφορίες για τις δύο άλλες τροπολογίες, αυτή που ρυθμίζει διαδικαστικά ζητήματα της ΝΕΡΙΤ και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για υπηρεσιακά ζητήματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αλλά και πειθαρχικές ποινές για όσους δεν απογράφονται.


ysterografa.gr
 

Αύξηση του φόρου για τα στριφτά τσιγάρα


striftaΑυξάνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star Channel, ο φόρος κατανάλωσης στα στριφτά τσιγάρα και στα πουράκια, αφού πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στα στριφτά και στα είδη καπνού για εξοικονόμηση χρημάτων, με το υπουργείο Οικονομικών να ψάχνει τρόπο να μετριάσει την «μαύρη τρύπα» στα έσοδα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο τυποποιημένος καπνός για τα στριφτά τσιγάρα επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 153 ευρώ ανά κιλό ενώ τα πούρα και τα πουράκια έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης 34% της λιανικής τιμής τους.
Το σακουλάκι των 18 γραμμαρίων καπνού έχει ειδικό φόρο κατανάλωσης 2,75 ευρώ και τιμή 4 ευρώ.

Καψής: Η ΕΡΤ της ασυδοσίας τελείωσε!

kapsis
Σε υψηλούς τόνους μίλησε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής στην Βουλή κατά την συζήτηση τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα του μεταβατικού σχήματος, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «Η ΕΡΤ της πολιτικής αυθαιρεσίας και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει».
Ο κ. Καψής απαντώντας σε καταγγελίες περι κόστους λειτουργίας του μεταβατικού σχήματος ύψους 200 εκατ. ευρώ , είπε: «ζήτησα από ειδικό διαχειριστή το εξοδολόγιο. Στους δύο μήνες λειτουργίας, έως 20 Οκτωβρίου το κόστος ανέρχεται σε 1.832.000 ευρώ. Από αυτά οι 500 χιλιάδες είναι επειδή δεν μπορεί να εγκατασταθεί στην Αγία Παρασκευή. Αρα το μηνιαίο κόστος είναι κάτω του 1 εκατ. ευρώ και αυτό γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στο αρχείο».
Τέλος, απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «Είπατε ότι δεν υπάρχει πολυφωνία! Έλεος! Επειδή δεν πάτε εσείς; Μιλήσατε για διαφάνεια προσλήψεων. Ζήτησα από την ΠΟΣΠΕΡΤ να λαβει μέρος στις διαδικασίες προσλήψεων. Δεν το έκανε. Ζητησα από την ΕΣΗΕΑ να ενημερώσω και δεν με φώναξε. Ο καθένας λεει ότι θέλει» και πρόσθεσε «με την τροπολογία παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων του μεταβατικού φορέα και το είχαμε πει από την αρχή ότι θα το κάναμε για όσο χρειαστεί. Στην αρχή μιλούσαν για ομηρία 2μηνων συμβάσεων και για εκβιαστική κατάσταση. Αυτά ανέφερε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

ysterografa.gr

Η πέτρα που πέταξε ο Σαμαράς στη θάλασσα

Antonis-Samaras-Enrico-Letta
Twitter@EmOikonomidis
Η στρατηγική του αιφνιδιασμού υπήρχε διαχρονικά απαραίτητο συπλήρωμα κάθε εξουσίας, κάθε πολιτικού που διατηρεί… καλή σχέση με την πραγματικότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί, γνωρίζοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αναζητεί και να εντοπίζει κάθε φορά καινούριες παραμέτρους που θα συνδράμουν στην υλοποίηση των σχεδίων του.
Σε αυτή τη “στρατηγική του αιφνιδιασμού” κατέφυγε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβλέποντας ότι, λόγω και του φυσικού κενού εξουσίας που υπάρχει στην παρούσα φάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας της καθυστέρησης συγκρότησης νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, η Ελλάδα καλείται να υποστεί τα… πείσματα φυγόκεντρων δυνάμεων, που ασφυκτιούν υπό τον ζυγό του Βερολίνου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε σηκώνεις τα χέρια ψηλά (που δεν προβλέπεται για πολιτικούς, πόσο μάλλον για τον Πρωθυπουργό μιας χώρας που πιστώνεται το ότι απέτρεψε ένα… μακροβούτι στον γκρεμό), είτε βγαίνεις εκτός πλαισίου. Αιφνιδιάζεις και βρίσκεις ανέτοιμο τον “αντίπαλο”.
Τη στρατηγική αυτή επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς. Με μια επιθετική εξωστρέφεια, όπως αποτυπώθηκε με τις συναντήσεις του στην Ιταλία και τη Μάλτα, σε συνδυασμό με τα ξεκάθαρα μηνύματα “δεν πάει άλλο”, που ακόμη και οι… γραφειοκράτες των Βρυξελλών μπορούν να κατανοήσουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να σφυρίξουν αδιάφορα.
Η ηχηρή σημειολογία της εικόνας με τον Ενρίκο Λέττα, τον Ιταλό πρωθυπουργό που κομίζει τους τελευταίους μήνες τις πιο “φρέσκιες” ιδέες σε μια Ευρώπη η οποία ξέχασε τον ανθρωποκεντρικό και αλληλέγγυο προσανατολισμό της, δεν χρειαζόταν… υπότιτλους για να “ακουστεί” στο σύνολο της ηπείρου μας.
Η στρατηγική της συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου στον Νότο άλλωστε, αποτελεί το τελευταίο οχυρό προσδοκιών της Ευρώπης που… ξεχάστηκε. Είναι εφικτή; Η απάντηση θα ήταν αυθόρμητα καταφατική, αν στη Γαλλία και την Ισπανία υπήρχαν ηγέτες με όραμα και πυγμή, όχι… συμπληρώματα όπως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μαριάνο Ραχόι.
Κάποιες φορές ωστόσο, η πραγματικότητα υπερβαίνει τις υστερήσεις εκείνων που καλούνται να τη διαχειριστούν. Γι’ αυτό και έχει πρόσθετη αξία η πέτρα που πέταξε στη θάλασσα ο Αντώνης Σαμαράς. Τη φουρτούνα άλλωστε θα την προκαλέσουν οι κοινωνίες. Οι “ηγέτες” θα ακολουθήσουν.

ysterografa.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών

lathrometanastes-111
Δύο Ιρακινοί κι ένας Παλαιστίνιος που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο συνόδευε φορτηγό με μετανάστες, με προορισμό την Πάτρα, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, ‘Αγιο Δημήτριο, Δαφνί και διόδια Ελευσίνας.
Συνελήφθησαν, επίσης, και οι 41 αλλοδαποί μετανάστες, που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό. Πρόκειται για 27 Σύρους, 8 Αφγανούς, 5 Σομαλούς και έναν Παλαιστίνιο. Ανάμεσα τους ήταν ένα 5χρονο παιδί και ένα βρέφος δύο μηνών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Ιρακινοί και ο Παλαιστίνιος ανήκουν σε εγκληματική ομάδα διακίνησης παράνομων μεταναστών, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -κυρίως την Ιταλία- λαμβάνοντας από κάθε αλλοδαπό ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 1.500-3.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όταν το Φανάρι πέρασε στα χέρια του Βαρθολομαίου

Ecumenical-Patriarch-Bartholomew
Twitter@EmOikonomidis
Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης… Οικουμενικός Πατριάρχης… Από τις 22 Οκτωβρίου του 1991, σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια δηλαδή, το Φανάρι πέρασε στα χέρια του κ. Βαρθολομαίου. Εκείνου που πιθανότατα η Ιστορία θα καταγράψει ως “πράσινο” Πατριάρχη, όχι για τις κομματικές προτιμήσεις του, αλλά για τις ευαισθησίες που ανέδειξε αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος το οποίο κληρονόμησε η ανθρωπότητα. Εκείνου για τον οποίο οι επικριτές του, συνηθίζουν να θυμίζουν με νόημα ότι, όπως προβλέπει το σχετικό καταστατικό, έχει και την τουρκική υπηκοότητα…
Η εκλογή Βαρθολομαίου στην ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν εκ των πραγμάτων μια μεγάλη τομή. Στα πολλά χρόνια που ακολούθησαν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αξιοποίησε την εμβληματική σημειολογία του αξιώματός του, για να προωθήσει δράσεις και να ταρακουνήσει αντιλήψεις, συμβατές με την ορθόδοξη πίστη, και προσαρμοσμένες στη συγκυρία της εποχής και τις απαιτήσεις των καιρών.
Το Φανάρι βεβαίως δεν είναι… Ρώμη. Και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν διακρίθηκε ποτέ για την προσαρμοστικότητά της, όπως συμβαίνει εδώ και αιώνες με την Καθολική Εκκλησία. Ο ίδιος ο Βαρθολομαίος, πρωταγωνίστησε σε ιστορικές συγκρούσεις, που μάλλον αποπροσανατόλισαν παρά βοήθησαν στην κοινή επιδίωξη της σύνθεσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Το μέτωπο με τη Μόσχα παραμένει… ορθάνοιχτο, ενώ κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο κόστισε και πλήγωσε η κόντρα του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χριστόδουλο, μέχρι και την εκδημία του τελευταίου.
Στον Βαρθολομαίο ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί ότι επανέφερε τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου, στην πράξη και όχι ως… ιστορική ανάμνηση. Με τον λόγο του να ακούγεται και να επηρεάζει. Ο λόγος της Εκκλησίας άλλωστε, οφείλει να είναι πάντα βαθιά πολιτικός. Αντί να επιλέγει τη βολική αφωνία. Ή τα κομπιάσματα του καθωσπρεπισμού.
ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος και τα (πολιτικά) "όχι" σε μέτρα-εκλο​γές

Evangelos-Venizelos
(Photo Eurokinissi)
Δυο μεγάλα πολιτικά “όχι” είπε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς εμφανίστηκε και πάλι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και σε εκείνο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
“Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στήνεται ένα άδικο επικοινωνιακό σκηνικό με το δήθεν επιχείρημα οτι η Ελλάδα έχει πρόβλημα. Η Ελλάδα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ανάγκη απο χρόνο. Ο ελληνικός λαός εχει πληρώσει ήδη ακριβά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συνέχισε. ”Υπάρχει ένα μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Eπιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το υπουργείο Οικονομικών, και ένα σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση. Νέα μέτρα είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη. Δεν έχει νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους που δρουν υπονομευτικά για το ΑΕΠ”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της πρότασης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί πως τον καλύπτει πλήρως η σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν πολλές εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα”, έκλεισε την αναφορά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

ΝίκοςΑνδρουλάκης: "Με τις δημόσιες πολιτικές επιλογές και με εθνική συλλογική προσπάθεια πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να καταφέρει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηρισ​τικά της"

nikosandroulakis

Oμιλία Νίκου Ανδρουλάκη σε Ημερίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα:

«Διακυβέρνηση και καινοτομία: Μοχλός Αειφόρου Ανάπτυξης,Διαχείρισης και Προστασίας των Φυσικών Πόρων»

Φίλες και φίλοι,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να συμμετάσχουμε στην διεθνή αυτή ημερίδα που διοργανώνει το Ευγενίδειο Ίδρυμα και σας μεταφέρω και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Διανύουμε μια από τις κρισιμότερες περιόδους που βίωσε η χώρα στη νεώτερη ιστορία της, και η οποία επεκτείνεται σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η Μαρία Μπακοδήμου βγάζει το σουτιέν της για καλό σκοπό (video)

tweet
Η Μαρία Μπακοδήμου βγάζει για καλό σκοπό το σουτιέν της, καθώς η κίνησή της να το αποχωρίζεται υπενθυμίσει στις γυναίκες κάτι που πρέπει να κάνουν.
Κάθε φορά λοιπόν που η γνωστή παρουσιάστρια το βγάζει στο παρακάτω βίντεο θα στέλνετε και ένα αυτόματο tweet που θα υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες να κάνουν αυτοεξέταση για τον καρκίνο του μαστού.

Video



υστερογραφα.

Simos kokavesis & The Shin Kickers @ Intro Art Cafe στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία του χρήστη Thanasis Kns.
Πρώτο κατέβασμα στα χειμαδιά, μετά το φεστιβάλ...
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου στις 10:00 μ.μ.

ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ

ASTRONAYTES

Εχετε ακούσει την παροιμία εδώ ο κόσμος χάνεται…
Ε..αυτό συμβαίνει στην Τρίπολη. Βοά το διαδίκτυο απο πολύ σοβαρά θέματα,που απειλούν την ύπαρξη της ηγετικής ομάδας της περιφέρειας και εκείνοι κάθε λίγο και λιγάκι στήνουν μία εκδήλωση για να..στήσουν διαστημική πύλη και να πετάνε στο διάστημα. Αυτό που λέμε δεν αδικεί την προσπάθεια του Ελληνα επιστήμονα κ.Παπαδόπουλου.
Κάθε άλλο. Αυτός κάνει τα επιστημονικά του θαύματα αλλά έχει πείσει απο ότι φαίνεται τον σκληρό πυρήνα του Τατούλη ότι ήδη βρίσκεται μέσα στο διαστημόπλοιο..!
Εχουν πεισθεί τόσο πολύ που Παπαφωτίου και Τζανετέα γκρινιάζουν γιατί δεν τους έχουν στο τημ των αστροναυτών..!
Για προσγειωθείτε και ξεκαβαλήστε τον πύραυλο γιατί θα πέσετε χωρίς καν αλεξίπτωτο..!
Δείτε ότι βοά εδώ και μέρες το διαδίκτυο απο θέματα πολύ σοβαρά που σας αφορούν.

ppress.gr

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ;

BOUKLHS

Σοκ προκάλεσε στον περιφερειάρχη και τους συμβούλους του η τοποθέτηση του Οικολόγου και ειδικού στα σκουπίδια περιφερειακού συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη.
Οταν ολοκλήρωσαν οι εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ την παρουσίαση και πήρε το λόγο τους είπε ότι η παρουσίαση είναι προσβλητική για το περιφερειακό συμβούλιο.
«Δεν είμαστε μαθητές» είπε συγκεκριμμένα και συνέχισε: «Η παρουσίαση είναι επιπέδου γυμνασίου. Λες και έχετε μπροστά σας μαθητές. Η επιστημονική παρουσίαση προυποθέτει έγγραφα και στοιχεία και όχι βιντεάκια για παιδιά»…
Είναι αλήθεια ότι στριμώχθηκαν όλοι με την τοποθέτση του Λάμπρου Μπούκλη και μετά έκαναν ότι δεν την άκουσαν και την προσπέρασαν..!
Αυτή όμως καταγράφηκε..!

ppress.gr

Μουρούτης: Κούλογλου ντροπή σου...


Σφοδρή επίθεση εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου Στ. Κούλογλου εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου με τίτλο " O υπενωματάρχης Μουρούτης πάει Εβρόπι. "(δείτε εδώ)

Ο κ.Μουρούτης απάντησε πριν λίγο τα εξής;
Δεν θα ασχοληθώ με τις (απρόκλητες) ύβρεις του κ. Κούλογλου στο πρόσωπό μου...
Τον καταλαβαίνω, καταλαβαίνω την αριστερή στροφή του, την αγανάκτησή του, μιας και είναι και αυτός θύμα του Μνημονίου, που του στέρησε τη σύμβαση των χιλιάδων Ευρώ που είχε με την ΕΡΤ.
Πραγματικά τον κατανοώ, όπως κατανοώ και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που "έχασαν" συμβάσεις με το ευρύτερο δημόσιο που πλέον είναι προσανατολισμένο στα απολύτως απαραίτητα και όχι στα "περιττά".
Αφήστε, λοιπόν, εμένα.
Δεν μπορώ,όμως, να κατανοήσω και να μην σχολιάσω, την εμπάθειά του και την επίθεση που εξαπολύει προς τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, παρομοιάζοντάς τον με "Υπενωμοτάρχη της Χωροφυλακής", χρησιμοποιώντας ειρωνικά προς το πρόσωπό του την ανόητη φράση της Χρυσής Αυγής "Εγέρθητος" .
Θυμίζω, ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης φυλακίστηκε και βασανίστηκε επί Χούντας, όταν άλλοι (όψιμοι αριστεροί) εξαργύρωσαν μέσω του γενναιόδωρου Έλληνα φορολογούμενου, την "επαναστατικότητά" τους.
Μια λέξη μόνο: Ντροπή...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια της προώθησης του Ιαματικού Τουρισμού, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας - ΣΔΙΠΕ - , Διημερίδα με θέμα: «Βιώσιμος Ελληνικός Θερμαλισμός - Ιαματικός Τουρισμός»  στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2013 στο Λουτράκι.
Οι εισηγήσεις κατά την πρώτη ημέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, είχαν έντονο ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων που παρουσιάζει ο Ελληνικός Θερμαλισμός και η διεθνής πραγματικότητα στα πεπραγμένα του ιαματικού τουρισμού.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν:

Όταν συγκρουστείτε με την Τρόικα.. ξυπνήστε μας!

Φαντάζει κωμωδία στα μάτια και αυτιά των πολιτών της χώρας με 30% ανεργία και φτώχεια, η περιβόητη πλέον σύγκρουση που θα κάνει η κυβέρνηση με την Τρόικα.

crash troika











Την «παρακολουθούμε» τα τελευταία τρία χρόνια, χρυσο-πασπαλισμένη με την αγωνία για την εκταμίευση της δόσης.
Η επικοινωνιακή διαχείριση που θέλει την Ελληνική κυβέρνηση να προστατεύει τους πολίτες αυτής της επαρχίας του νότου της Ευρώπης, από τις λυσσαλέες ορέξεις των «κακών» δανειστών, έχει πια εξαντλήσει και εξαντληθεί.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΪΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  «28ης Οκτωβρίου» .
 Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων προκειμένου να λάβετε γνώση, με τη θερμή παράκληση για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους Ιερούς Ναούς κατά την ημέρα της δοξολογίας, στα πλαίσια της πιστής τήρησης του προγράμματος.
 
Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Δημ. Λογοθέτης

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ​ΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ


 

Την εξέδιδε με την βία και όλο το χωριό πήγε... να τον υπερασπιστεί

ekdosi
Ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει ως μαγείρισσα, για να στέλνει χρήματα στα τρία της παιδιά στην Ουκρανία. Αντ’ αυτού φυλακίστηκε σε ένα δωμάτιο σε κάποιο χωριό της Ελλάδας και αφού βασανίστηκε για μέρες, αναγκάστηκε να εκδίδεται παρά την θέληση της
.Όταν προσπάθησε να διαφύγει ο σωματέμπορος που την κρατούσε φυλακισμένη, την έδεσε σε ένα καλοριφέρ και την κρατούσε χωρίς φαγητό και νερό, ενώ την βίασε για να την «τιμωρήσει».
Στο δικαστήριο που έγινε όλο το χωριό βρέθηκε εκεί, για να υπερασπιστεί όχι την ίδια, αλλά τον…

Μακριά από εκλογές, λέει ο Σαμαράς

pic-0-norm.jpg
Καμία περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου. Εν αντιθέσει με ό,τι διαρρέεται προς τα έξω, ακόμα και από κυβερνητικά «κέντρα», ο πρωθυπουργός κατηγορηματικά αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας στους συνεργάτες του ότι «αν είναι δυνατόν θα εξαντληθεί ακόμα και τετραετία». Στην προοπτική αυτή, βεβαίως, υπάρχει ένα πρόβλημα: το γεγονός ότι μεσολαβούν δύο εκλογικές διαδικασίες (τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές), από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθούν πολλά, αλλά και το γεγονός ότι σε έναν χρόνο από τότε είναι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Όπερ σημαίνει ότι ακόμα και αν έχει το… κοκαλάκι της νυχτερίδας αυτή η κυβέρνηση, το πιθανότερο είναι ότι δε θα αντέξει τόσες κάλπες. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζεται ότι θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν όλα τα εκλογικά εμπόδια και μάλιστα υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι περισσότερες από αυτές θα είναι κερδοφόρες. Ακόμα και αν η πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ εντατικοποιηθεί, αν και τα αποτελέσματα της αντιπολιτευτικής του πολιτικής έχουν αποδειχθεί στην πράξη απογοητευτικά, το τελευταίο τρίμηνο…

arouraios.gr
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥ​Ν ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους παρανόμους που καταφεύγουν στην ΑΣΟΕΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Είναι αδιόρθωτοι!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα Πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας και αποθήκες λαθρεμπορίου  παράνομων μεταναστών.
Αντί να ακούσουν τον κόσμο που απαιτεί να λειτουργούν ομαλά τα Πανεπιστήμια και να μην πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι των φοιτητών και των οικογενειών τους, συντάσσονται με όσους επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση των Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων.
Αντί να ακούσουν την αγωνία του Έλληνα καταστηματάρχη που αντιμετωπίζει το παράνομο, αδήλωτο εμπόριο και το όργιο φοροδιαφυγής μπροστά στο μαγαζί του, επιλέγουν να δικαιολογήσουν τους παράνομους…
Φτάνουν δε στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως «εγκληματική»  την εφαρμογή του νόμου από την Ελληνική Αστυνομία. 
Όμως, η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διαιώνιση οποιουδήποτε  «ασύλου παρανομίας», όσο και αν το επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥ​ΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για τις υπεκφυγές του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί ο κ. Τσίπρας να απειλεί και να διώχνει επενδυτές, ποντάροντας αποκλειστικά στην καταστροφή της χώρας, ας πει, επιτέλους ευθέως, στους πολίτες ποιοι είναι αυτοί που θέλει να εκφράσει και να εκπροσωπήσει στην Ευρώπη.
Είναι κόμματα του περιθωρίου που τάσσονται εναντίον του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Είναι κόμματα που δέχονται την επαναστατική βία;
Είναι κόμματα, βουλευτές των οποίων έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις;
Είναι κόμματα αμιγώς κομμουνιστικά, μαρξιστικά και τροτσκιστικά;
Ρωτάμε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και απάντηση δεν παίρνουμε…
Θα βρει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας το θάρρος να μας «διαφωτίσει»;»

Ο νταλκάς της εξουσίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα διαδέχονται η μία την άλλη, οι επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης αποκτούν όλο και πιο πολύ υβριστικό χαρακτήρα, αλλά απαντήσεις στο βασικό ερώτημα για τους τρόπους άμεσης χρηματοδότησης των αναγκών της χώρας δεν λαμβάνουμε.
Ο κ. Τσίπρας παραμένει προσκολλημένος στο αρχικό σύνθημα «με τον ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο τέλος» και επιμένει στο ιδεολόγημα περί αποσύνδεσης του μνημονίου από την δανειακή σύμβαση, την οποία θα επαναδιαπραγματευτεί.
Πόσο, όμως, θα κρατήσει αυτή η «επαναδιαπραγμάτευση» και τι θα γίνει στο μεταξύ, εφόσον η χώρα θα έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών;
Ούτε επ’ αυτού υπάρχει απάντηση.
Διότι το μνημόνιο, το ξέρουμε όλοι, έτσι κι’ αλλιώς τελειώνει.
Αυτό που δεν τελειώνει, είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Εδώ βρισκόμαστε σήμερα και αυτό προκαλεί και τις τριβές και τις διαφωνίες των τελευταίων ημερών με τους δανειστές.

Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα;




Σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε ένα ατέλειωτο παραλήρημα του δημάρχου μας κ. Αντώνη Κλαδούχου, που εκτόξευε όλο το βράδυ απειλές, άθλια υπονοούμενα, συκοφαντίες και ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση, συνοδευόμενα με σωρεία ψεμμάτων. Είναι κρίμα για το δήμο μας τέτοιες δύσκολες εποχές, να κυριαρχεί η εμφυλιοπολεμική διάθεση, η διαίρεση και οι κοκκορομαχίες, που γι' άλλη μία φορά περίσσεψαν χθες.
Κανένας δεν γλύτωσε από τη μήνη του. Όλοι στολιστήκαμε επαρκώς. Μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση, πολίτες που είναι ...αντιφρονούντες και κάθε ένας που δεν "κάθεται καλά". Είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ψυχοφθόρο να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τις συκοφαντίες και τις προσωπικές επιθέσεις, ενώ και ο κόσμος καίγεται και για άλλη δουλειά είμαστε εκεί. Κάθε προσπάθεια προσέγγισης και κοινής στάσης απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δείχνει μάταιη. Κι έχουμε 10 μήνες ακόμα για να τελειώσει αυτή η θητεία...
 
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
 
Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα…
Εσείς, μ’ όλη τη θλίψη και το μόχθο σας
δεν τις κρατάτε τις κολόνες
Τα φώτα θα βουλιάζουνε…
Ο λόγος σας ο καθαρός,
τα βήματά σας
θα μείνουνε μια χούφτα σπόρος
για τη γη, το χώμα
τη νέα ζωή μέσα στο φως
Είναι ο κατήφορος πολύς ακόμα…
 
Τάκης Μιχόπουλος

Ένταση στο Ξυλόκαστρο γιά τον ΧΥΤΑ - Ανταλαγή πυρών μεταξύ Σκούρα - Κλαδούχου . Αποχώρησε η Μείζονα αντίπολιτευση.

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Κατά την συνδρείαση ένταση σημειώθηκε όταν σε θέμα που αφορούσε την παράταση των εργασιών του ΧΥΤΑ, έγινε αναφορά στο Ιστορικό της κατασκευής του, όπου αποχώρησε η Μείζονα αντίπολιτευση, αφού, πρώτα, έγινε η καθιερωμένη επί παντός επιστητού ανταλλαγή πυρών μεταξύ  του Δημήτρη Σκούρα  και του δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου.
Τέλος αποφασίστηκε το επόμενο Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στο Δερβένι.

* Με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

O μυθικός σπορτκάστερ επέστρεψε.Τρομερή περιγραφή αγώνα Γ΄εθνικής.(video)



Το πρωατάθλημα της Γ΄εθνικής έφθασε στην 4ή αγωνιστική και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια καθώς φέτος σχεδόν σε όλους τους ομίλους συμμετέχουν ομάδες με βαριά φανέλα και τεράστια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ να ξεχωρίζουν ωστόσο υπάρχουν ακόμη ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός, ο Ιωνικός, κ.α.
Στον 4ο όμιλο τα βαριά χαρτιά είναι σίγουρα η Καλαμάτα και ο Παναρκαδικός. Η Μαύρη θύελλα μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα όπου μέτρησε 3 διαδοχικές ήττες, έφθασε επιτέλους στην πρώτη επιβλητική νίκη σκορπώντας την ΑΕ Καραϊσκάκης με 4-0.
Εξίσου ενδιαφέρουσα όμως είναι η επική περιγραφή του αγαπητού φίλου, μυθικού σπορτκάστερ Σωτήρη Γεωργούντζου. Απολαύστε τον!!!



Θυμηθείτε και την περσινή επική περιγραφή που έκανε διάσημο το Σωτήρη Γεωργούντζο στο πανελλήνιο.
Η περιγραφή του αιώνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Μιχαλόλια

mixalolias
Με ανάρτηση στο indymedia μια ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνηση για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του Τάκη Μιχαλόλια, αδερφού του Νίκου Μιχαλολιάκου, στις 15 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η επιστολή ανάληψης της ευθύνης ...  ysterografa.gr

Απετράπη απαγωγή γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας!

elas
Την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής του βίωσε γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στο πάρκινγκ του σπιτιού του στο κέντρο της Αθήνας, όταν τρεις κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν, με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του στην αστυνομία να τον απαγάγουν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης, γύρω στις 4.00, όταν ο 22χρονος Αλέξανδρος Λαιμός, γιος του εφοπλιστή Νικόλαου Λαιμού, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με γραφεία σε Ελλάδα και Λονδίνο, επέστρεψε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Μαυρομματαίων, στο Πεδίον του Άρεως.
Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, ο νεαρός νωρίτερα διασκέδαζε με φίλους του στην περιοχή της Γλυφάδας.
Οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί, που γνώριζαν καλά την ταυτότητα και την οικογενειακή κατάσταση του 22χρονου, φαίνεται πως είχαν κρυφτεί, χωρίς να τους πάρει κανένας είδηση μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας και περίμεναν καρτερικά για ώρες μέχρι την επιστροφή του νεαρού από τη νυχτερινή του διασκέδαση.
Μόλις είδαν το σπορ αυτοκίνητο να καταφτάνει και να μπαίνει στο πάρκινγκ, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, φόρεσαν τις μαύρες κουκούλες τους και επιτέθηκαν στο νεαρό, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και τρόμαξε από τη σκηνή που του θύμισε, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.
Οι τρεις άντρες, που φόρουσαν σκούρα ρούχα, πλησίασαν τον 22χρονο και με την απειλή μαχαιριού και λεκτικών απειλών κατάφεραν γρήγορα να τον ακινητοποιήσουν.
Αρχικά, τον έδεσαν με σχοινιά, ενώ τη στιγμή που πήγαν να του φορέσουν κουκούλα στο κεφάλι ο Αλέξανδρος Λαιμός αντέδρασε έντονα, καθώς κατάλαβε πως θα έπεφτε θύμα απαγωγής.
Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, κατάφερε και φώναξε, ενώ ένας από τους κακοποιούς, προκειμένου να τον φοβίσει ακόμα περισσότερο, του επιτέθηκε με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει -ευτυχώς ελαφρά- στο σημείο της κοιλιάς.
Εκείνη τη στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής που ανησύχησαν από τις φωνές και το θόρυβο, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να τους δει κανένας, οι τρεις κουκουλοφόροι, βλέποντας πως δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, έριξαν τον πληγωμένο νεαρό στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά και για να μην δει κανείς τα χαρακτηριστικά τους.

ysterografa.gr

Ντόρα: “Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό, όχι τον κ. Μπαλτάκο”

Dora-Bakoyannis-Antonis-Samaras
Στο πλαίσιο της στρατηγικής “συσσώρευσης” που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνεχείς εμφανίσεις στα ΜΜΕ, για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής ατζέντας στο περιθώριο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών ήταν σήμερα παρούσα στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Εκεί, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πολλά, “μαλώνοντας” τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεών του για την τρόικα και το Μνημόνιο, έκανε λόγο για λαϊκισμό ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να μην θέλουν να ακούσουν αλήθειες, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, και αποδόμησε τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της Ντόρας Μπακογιάννη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου:
- “Ένας Γραμματέας υπουργικού συμβουλίου θα ήταν καλό να αποφεύγει να κάνει δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό, όχι τον κ. Μπαλτάκο.
- Η τρόικα παίζει ένα παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια. Δεν μας εμπιστεύονται πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα, στην περίπτωση που πετύχουμε.
- Με τίποτα δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σκεφτείτε το κόστος της μερικής ακυβερνησίας, αλλά και των προεκλογικών λόγων όπου όλοι θα χάσουμε το μέτρο. Θα είναι πισωγύρισμα για την Ελλάδα.
- Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
- Ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού.
- Ο κόσμος εξακολουθεί να μην θέλει να ακούσει αλήθειες, εμείς όμως ως πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να πούμε αλήθειες, για να προφυλάξουμε τον κόσμο και τη χώρα.
- Ελπίζω ότι τώρα που είναι υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας θα προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Και να πείσει τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, να σταματήσουν να καταψηφίζουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
- Η φορολογία είναι τρομερά υψηλή. Πρέπει να μειωθούν τώρα οι φορολογικοί συντελεστές.
- Η συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές.
- Όχι σε δημοσιονομικά μέτρα. Υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
- Χρειάζεται να κάνουμε στην Ευρώπη πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση, για να στηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις”.

Ο Κωστόπουλος δεν ξέχασε το (ιστορικό) νεύμα του Ανδρέα στη Δήμητρα (video)

Petros-Kostopoulos-Jenny-Balatsinou
Το (ιστορικό) νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη θυμήθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος, και ξεκίνησε με σχετική αναφορά τη σημερινή εκπομπή του στην πρωινή ζώνη του “MEGA”.
Στις 22 Οκτωβρίου του 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.
Στα… μισά της σκάλας του αεροπλάνου που κατέβαινε, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη σχέση τους, που οδήγησε σε γάμο.

Video


Ιστορική συνεργασία του Ολυμπιακού με UNICEF

fanela_600_318
Tις λεπτομέρειες της ιστορικής συνεργασίας με τη UNICEF, η οποία θα κοσμεί τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανέλυσαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Κριστιάν Καρεμπέ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος.
Για 2 χρόνια θα κοσμεί η UNICEF τη φανέλα του Ολυμπιακού
 
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στάθηκε στο γεγονός ότι με τη βοήθεια του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε ότι θα προσφέρει στην UNICEF το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του "Olympiacos Foundation". Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να βοηθήσει τα παιδιά όλου του κόσμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: "Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της ανάγκης, αλλά και η Ελλάδα που απλώνει το χέρι και δίνει βοήθεια".

Από την πλευρά του ο Κριστιάν Καρεμπέ, σημείωσε: "Είναι μια σπουδαία ημέρα για εμένα και μια σπουδαία πρωτοβουλία για τον Ολυμπιακό. Εχω συνεργαστεί με την UNICEF και ξέρω περί τίνος πρόκειται. Είναι σημαντικό για όλα τα παιδιά, που θα εμβολιαστούν. Προσπαθούμε να σώσουμε ζωές και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά. Να μάθουμε στα παιδιά να έχουν καλύτερη εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του κ. Μαρινάκη και του κ. Αγγελόπουλου".

ΜΙΤΣΕΛ: «Μου φαίνεται πολύ όμορφο που ο Ολυμπιακός συνεργάζεται με τη UNICEF και έχει την ίδια φιλοσοφία, να βοηθά τον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή τη συνεργασία. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Σίγουρα αυτή η συμφωνία θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε και στη Ρεάλ Μαδρίτης (γέλια). Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να κρατήσει για πολύ καιρό. Να ελπίζετε πως θα έχουμε κι άλλες καλές ειδήσεις αυτή την εβδομάδα».

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:«Είμαστε πολύ περήφανοι όλοι, είναι σημαντική μέρα για την ομάδα μας. Ο πρόεδρος έχει αποδείξει ότι στηρίζει τέτοιους σκοπούς. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας για να προσφέρουμε πράγματα που έχουν ανάγκη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς».

ΧΑΒΙΕΡ ΣΑΒΙΟΛΑ: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για τη σημερινή μέρα και περήφανοι που θα βοηθήσουμε γι’ αυτό το σκοπό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε σε μια κίνηση σαν κι αυτή».

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΒΑΙΣ: «Η UNICEF βοηθά παιδιά σε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ ευτυχείς που το κάνουμε κι εμείς μέσω του Ολυμπιακού. Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση».

ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ: «Είναι μία πολύ όμορφη κίνηση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα παγκοσμίως, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι οργανισμοί που βοηθούν αυτούς τους σκοπούς».

ΓΚΑΕΤΑΝ ΜΠΟΝΓΚ: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να είναι στην ίδια δράση με την Μπαρτσελόνα. Η κίνηση αυτή σημαίνει πολλά για μας. Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο να δίνουμε τα πάντα όταν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαι μέλος μιας μεγάλης προσπάθειας, ειδικά από τη στιγμή που έρχομαι από την Αφρική, όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τιμούμε το σήμα της UNICEF και μέσω του αθλητισμού να δίνουμε σημαντική βοήθεια στα παιδιά».


 

Στη Λισαβόνα ο Ολυμπιακός

olylisabona
Με μοναδικό απόντα τον Γκαετάν Μπονγκ, αναχώρησε το πρωί  για τη Λισαβόνα η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπενφίκα, που θα τους καταστήσει φαβορί ενόψει της συνέχειας για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης του ομίλου. "Πάμε για το αυτονόητο. Πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα", πρόλαβε να πει ο Μίτσελ, πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.
Τα πλάνα του Μίτσελ είναι λίγο - πολύ γνωστά, ωστόσο όλα θα κριθούν μετά την τελευταία -πριν το ματς- προπόνηση επί πορτογαλικού εδάφους.
Ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση τριών χαφ στο κέντρο. Των Σάμαρη, Φουστέρ και Εντινγκά. Ο Μανιάτης θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και οι Μανωλάς - Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Η τριπλέτα στην επίθεση θα είναι οι Βάις - Μήτρογλου - Σαβιόλα (ή Κάμπελ).
Φυσικά δεν αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τους Τσόρι - Μασάντο να διεκδικούν θέση, αλλά και τον Σαβιόλα να ξεκινάει πίσω από τον Μήτρογλου.
Η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.

Το πρόγραμμα της Τρίτης:

18:30 (τοπική ώρα): Συνέντευξη Τύπου του προπονητή Μίτσελ και ενός ποδοσφαιριστή, στο γήπεδο της Μπενφίκα.
19:00 (τοπική ώρα): Προπόνηση του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Μπενφίκα

Κασιδιάρης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή

kasmathaiopoulosΣκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσαν ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής.
Οι δύο βουλευτές κατηγόρησαν εκ νέου το πολιτικό σύστημα και έκαναν λόγο για χαλκευμένο κατηγορητήριο σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου το οποίο καταρρέει, ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον οποίον είπαν πως κάνει «δήθεν» διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως επιδιώκει την σύμπραξη με την πρωτοβουλία των 58 και την ΔΗΜΑΡ «επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω από 3% και δεν θα μπει στη Βουλή».
Τέλος, οι βουλευτές κατηγόρησαν τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα τα τηλεοπτικά κανάλια πως έχουν αποκλείσει πλήρως την Χρυσή Αυγή. Παράλληλα μίλησε και για τα συσσίτια «μόνο για Ελληνες», τονίζοντας πως μόλις τα ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή, τα ξεκίνησαν και τα τηλεοπτικά κανάλια, κατηγορώντας το Mega πως «μάζεψε ρούχα στο Σύνταγμα μαζί με τον Καμίνη και στη συνέχεια τα βρήκαμε πεταμένα όλα στον Σταθμό Λαρίσης».

ΥΠΔΜ: 750.000 ευρώ για την αξιολόγηση δομών των φορέων 10 υπουργείων

Κονδύλια ύψους 750.000 ευρώ διαθέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω ΕΣΠΑ για την αξιολόγηση των Δομών των εποπτευόμενων Φορέων δέκα υπουργείων. –Στόχος, μεταξύ άλλων είναι ο «προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων / υποστελεχωμένων μονάδων/φορέων» αλλά και η «δυνατότητα ανακατανομής προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα)»
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου καλούνται τα υπουργεία:
Οικονομικών
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Παιδείας και Θρησκευμάτων
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υγείας
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
να καταθέσουν σχετικές προτάσεις από 17/10/2013 έως 15/11/2013 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος: «Διοικητική Μεταρρύθμιση».
Βασικοί άξονες (πολιτικής) στους οποίους θα στηριχθεί η αξιολόγηση των δομών των φορέων της δημόσιας διοίκησης είναι:
-Καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να διατηρηθούν, ή να καταργηθούν, ή να αποκεντρωθούν, ή να παρέχονται από τρίτους, ή των οποίων το πεδίο εφαρμογής χρήζει διεύρυνσης
-Προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων / υποστελεχωμένων μονάδων/φορέων
-Δυνατότητα ανακατανομής προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα)
-Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αξιοποίησης των πόρων.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα καλύπτει το 85% μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).
H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

aytodioikisi.gr

"Λύγισε" ο Τόμσεν λόγω... εγχείρησης στη μέση

Poul-Thomsen-IMF
Η φιγούρα του Πολ Τόμσεν δεν είναι και η πλέον… ευχάριστη ή συμπαθής για την ελληνική κοινωνία, καθώς ο Δανός τεχνοκράτης και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει συνδεθεί πλήρως με το Μνημόνιο και τα δεινά που επέφερε στη χώρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της στήλης “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο Πολ Τόμσεν… λύγισε, και έκανε εγχείρηση στη μέση, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αβέβαιη η παρουσία του στην Αθήνα με τους υπόλοιπους επικεφαλής της τρόικας, στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Οι θεράποντες γιατροί του Πολ Τόμσεν του έχουν συστήσει ξεκούραση, και από την πρόοδο της αποθεραπείας του θα κριθεί το αν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Αθήνα και να… προλάβει τους υπόλοιπους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, έστω στην επιλογική περίοδο της παρουσίας τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

ysterografa.gr

Στήνουν πρόωρες εκλογές: Ο Μιχελάκης ψάχνει κάλπες και παραβάν

Για εκλογές προετοιμάζεται το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που στάλθηκε στις 15 Οκτωβρίου (εν μέσω, δηλαδή, «διαρροών» από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες κάλπες το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο) από τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη στους δήμους όλης της χώρας.
Στο έγγραφο που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr ζητείται από τους δήμους της χώρας να γνωστοποιήσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου «την επάρκεια των καλπών και παραβάν για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειάς τους… ενόψει των διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Εκλογές με κάλπες αλλά χωρίς εκλογικό νόμο!
Ωστόσο, από το έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών εφτά (!) μήνες πριν τις εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 γεννιούνται εύλογα ερωτήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι άσχετο με τα σενάρια πρόωρων εκλογών που διοχετεύονται τις τελευταίες εβδομάδες από κυβερνητικές πηγές
Κι αυτό γιατί ο κ. Μιχελάκης εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για τις κάλπες και τα παραβάν εκλογών για τις οποίες:
Πρώτον: Κανείς δεν γνωρίζει με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν. Αν, μάλιστα, ισχύσει το σύστημα το οποίο έχει προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών (ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για δημάρχους-περιφερειάρχες και για δημοτικούς-περιφερειακούς συμβούλους) τότε οι κάλπες που θα χρειαστούν σε σχέση με τις εκλογές του 2010 για δήμους και περιφέρειες θα είναι διπλάσιες.
Δεύτερον: Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι, τελικά, οι δήμοι στους οποίους θα διεξαχθούν, καθόσον ο υπουργός έχει προαναγγείλει κατάτμηση Καλλικρατικών ΟΤΑ χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ποιοι θα είναι αυτοί.
Δηλαδή, με άλλα λόγια ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται να βάζει το κάρο (κάλπες, παραβάν) μπροστά από το άλογο (εκλογικό σύστημα, εκλογικές περιφέρειες-δήμοι που θα διεξαχθούν), με αποτέλεσμα να ρίχνει λάδι στη φωτιά στα σενάρια των πρόωρων εκλογών.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - μία ώρα πίσω


Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.
Στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.00.
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Kαβαλάει το πιο μικροσκοπικό ποδήλατο στον κόσμο! [Video]

Κάθε τι extreme το ισοπεδώνει αυτός ο άνθρωπος όταν βγάζει από την τσάντα του το πιο μικρό ποδήλατο που υπάρχει και καταφέρνει να κάνει πετάλι.


Τα λόγια είναι περιττά.

tromaktiko

Ημερίδα για τα πλατάνια στην Κόρινθο...

Πρόσκληση
 
Η Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Και το
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Διοργανώνουν ημερίδα για την ασθένεια του
«Μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου»,
που απειλεί με εξαφάνιση τα πλατάνια στην Ελλάδα.
 
Θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013
στο αμφιθέατρο του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση Ερμού 2 και ώρες 10.00 -13.00 π.μ.

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου οφείλεται στον μύκητα Ceratocystis platani.Είναι μία από τις πλέον καταστρεπτικές ασθένειες δασικών δένδρων παγκοσμίως. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003 στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες δένδρων πλατάνου στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο μεταφερόμενος από ανθρώπινες δραστηριότητες .
 
Δυστυχώς η ασθένεια είναι και εδώ. Το 2012 εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κορινθία στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Δόξα Φενεού. Αντιμετωπίσθηκε άμεσα από την Υπηρεσία υπό τις οδηγίες του Δρ. Παν. Τσόπελα Ερευνητή του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΜΔΟ&ΤΔΠ) και στην περιοχή τέθηκαν αυστηροί περιορισμοί για την αποτροπή μετάδοσης της ασθένειας εκτός αυτής, που παρακολουθούνται. Παρά όμως την λήψη των μέτρων αυτών πρόσφατα εντοπίστηκαν και αλλά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού που οφείλονται μέχρι σήμερα στην άγνοια. Γι’ αυτό είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση, δράση και συνεργασία όλων μας.
 
Καλούμε όλους τους πολίτες, Υπηρεσίες, Γεωτεχνικούς, Μέλη του ΤΕΕ, Τεχνικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αγρότες, υλοτόμους, Φορείς, Συλλόγους , Εργολάβους Δημ. Έργων, Επιχειρήσεις πώλησης ή μεταποίησης ξύλου και ΜΜΕ της Κορινθίας να την παρακολουθήσουν, με σκοπό την ενημέρωση μας από τον Δρ. Δασολόγο Φυτοπαθολόγο του ΙΜΔΟ&ΤΔΠ κ.Παναγιώτη Τσόπελα, για τον κίνδυνο εξάπλωσης και την ανάγκη ανάπτυξης συνεργασίας για την λήψη κυρίως προληπτικών αλλά και κατασταλτικών μέτρων όπου χρειαστεί, για τον περιορισμό και εξάλειψη τής σοβαρής ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου που αν επεκταθεί, θα προκαλέσει μια τεράστια και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή νεκρώνοντας όλα τα πλατανόδενδρα του Νομού Κορινθίας και όλης της χώρας. Οργανώνεται για πρώτη φορά στον Νομό Κορινθίας.
 
Πληροφορίες:Δ/νση Δασών Κορινθίας
Σίνα 24 20.100 Κόρινθος

Τηλ. 2741 0 23843

Άδωνις: Απόλυση για όποιον δεν μου επιτρέψει την είσοδο σε νοσοκομείο

adonis
Πρόσωπο με πρόσωπο με φορείς του τομέα της υγείας βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star Channel.
Ο υπουργός ήρθε σε αντιπαράθεση με συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας και οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στην επεισοδιακή επίσκεψή του στο Αττικόν Νοσοκομείο.
Τα πνεύματα άναψαν όταν σε σχετική του τοποθέτηση, ο υπουργός είπε πως σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει απόλυση για όποιο μέλος του ΕΣΥ δεν του επιτρέψει να ασκήσει τα καθήκοντά του.
«Όταν πήγα στο Αττικόν επειδή ήταν η έναρξη της θητείας μου δεν εφήρμοσα το νόμο. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Είμαι εκλεγμένος βουλευτής με σταυρό, διορισμένος υπουργός και έχω συνταγματική υποχρέωση να πηγαίνω στα νοσοκομεία. Όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να ασκήσω τα καθηκοντά μου, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος σημαίνει απόλυση, δηλαδή αυτοδίκαιη αργία», ανέφερε συγκεκριμένα.
Αναφερόμενος στο θέμα της μεγάλης λίστας αναμονής για τους ασθενείς, είπε ότι «θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των γενοσήμων, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό πως ήδη τα νοσοκομεία χορηγούν στους ασθενείς φάρμακα που σε ποσοστό 70% είναι γενόσημα.
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως “οι συνδικαλιστές ζουν σε έναν διαφορετικό κόσμο”.

ysterografa.gr

Μπουσδούκου στο Twitter: Πάλι πέφτουμε από τα σύννεφα;

Anna-Bousdoukou
Την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με το πλατύ κοινό του διαδικτύου, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter επέλεξε η Άννα Μπουσδούκου, για να μοιραστεί ένα σχόλιο που διαπερνάει τη σκέψη των περισσότερων, για τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας, εστιάζοντας στο θέμα των Ρομά.
Στο περιθώριο μιας χώρας που έχει μάθει να… δηλώνει αιφνιδιασμένη ακόμη και για πραγματικότητες της διπλανής πόρτας, η Άννα Μπουσδούκου σχολίασε το εξής:
“Πάλι πέφτουμε απο τα σύννεφα; Μήπως τελικα έχουμε πολλα κοινά μυστικά σε αυτη τη χώρα; Με τη διάφορα βέβαια ότι κάποιοι έχουν κ τα στοιχεία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Άννας Μπουσδούκου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

ysterografa.gr

Στουρνάρας​: Τα δημοσιονομ​ικά μέτρα τελείωσαν για την Ελλάδα

stour
Μήνυμα στην Τρόικα, ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων και οι αυξήσεις φόρων τελείωσαν για την Ελλάδα, έστειλε από το βήμα του ΣΕΤΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών κινήθηκε στο κλίμα, που κινούνται τις τελευταίες ημέρες όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη-συμπεριλαμβανομένων του Πρωθυπουργού, αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης- ξεκαθαρίζοντας ότι “η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους” τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας και συμπλήρωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή “θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών”.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλει αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με κατάργηση των εξαιρέσεων βάζοντας ουσιαστικά στο στόχαστρο τα ευγενή Ταμεία. Υπάρχουν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών “περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους”.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός “περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει από παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με εξάλειψη των ποικίλων εμποδίων εισόδου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με εξάλειψη των στρεβλώσεων π.χ. στην αγορά ενέργειας και στις αγορές τροφίμων, που διατηρούν τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα, και με ενίσχυση του ανταγωνισμού. Και βεβαίως, με συνεχή πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας”.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε περαιτέρω επιβράδυνση της ύφεσης στο τρίτο τρίμηνο του έτους στο 3%, αποτέλεσμα στο οποίο, όπως είπε, έχει συμβάλλει σημαντικά ο τουρισμός, ενώ βλέπει πιο θετικές τις προοπτικές ανάπτυξης για το 2014.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, “στο τέλος του 2013 αναμένεται, ύστερα από πολλές δεκαετίες, η πλήρης εξισορρόπηση των διδύμων ελλειμμάτων” και ζήτησε από τους εταίρους “τήρηση των δεσμεύσεων και αναγνώριση της προσπάθειας, που έχει καταβάλει η χώρα για νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών της μεγεθών και προώθηση των μεταρρυθμίσεων”.

ysterografa.gr

Χριστόδουλε μας λείπεις...!


Η Θερμή υποδοχή μου από τον Μακαριστό ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟ
 - 6 μόλις μέρες μετά την ανάρρισή Του..
στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο..!!! , , ( Μαιος 1998 )


TOY HΛΙΑ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥ

Χριστόδουλε μας λείπεις...!
«Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»

ΤΟ ΚΤΕΛ... στο Θέατρο Κιβωτός! Από τις 6 Νοεμβρίου!


Μετά τα Βαφτίσια, έρχεται…
τρελό, ξεκαρδιστικό, ανατρεπτικό...

το ΚΤΕΛ
Η νέα σπαρταριστή κωμωδία

του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη

στο Θέατρο Κιβωτός

από τις 6 Νοεμβρίου 2013!
Ύστερα από την τεράστια επιτυχία της παράστασης ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ –περισσότεροι από 160.000 συνολικά θεατές-ο Νίκος Μουτσινάς και η Τζένη Διαγούπη επιστρέφουν δυναμικά και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν τους θεατές σε ένα δίωρο περιπέτειας, ανατροπών και πολύ γέλιου… με το ΚΤΕΛ,        τη νέα σπαρταριστή κωμωδία που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στο τοπίο της ελληνικής κωμωδίας.

Έτοιμοι για επιβίβαση;





Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση χρειαστείτε,

είμαστε στη διάθεσή σας στο 210-7475080 και press@live2.gr,

καθώς επίσης και στα τηλέφωνα 6973 042 676 (Μαρία Παναγιωτοπούλου) ή 6976 408 158 (Γεωργία Ζούμπα).

LIVE2

www.live2.gr

10 Thetidos str. Athens

Greece, 11528

tel. +302107475080

fax. +302107475083

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 18000 φωνές ζητούν ανοιχτές σχολές.


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλους εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για λειτουργία των σχολών. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η διαδικτυακή ιστοσελίδα www.anoixtessxoles.gr έχει συγκεντρώσει πάνω από 18.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και πολιτών που επιθυμούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ομαλά τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
 
Όλη αυτήν την περίοδο, κάποιοι προσπαθούσαν με στοχευμένες ενέργειες να αποτρέψουν τη φωνή μας να ακουστεί, προβαίνοντας τόσο σε επιθέσεις στην ιστοσελίδα, όσο και σε ακατάπαυστη λασπολογία. Όσο και αν ενοχλούνται από τη μαζική συμμετοχή στην ανοιχτή προσπάθειά μας, τα απτά αποτελέσματα που αυτή έχει επιφέρει, δείχνουν ότι οι κινήσεις τους πέφτουν στο κενό. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών για ανοιχτές σχολές, ενώνοντας τη φωνή μας με όσους θέλουν να ξεφύγουμε από τη σημερινή στασιμότητα, που οδηγεί μόνο στην ισοπέδωση.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. Σε ορισμένα Ιδρύματα δεν πραγματοποιούνται εξεταστικές, δεν γίνονται εγγραφές πρωτοετών και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μέχρι και για απώλεια του εξαμήνου να είναι πιο ορατός από ποτέ. Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ζητμε﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ανοιχτεν μποροαπό 18. δστοσελάμε να επικρατήσει η λογική ώστε να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και εβδομάδες, χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους. Εδώ και τώρα λοιπόν, ανοιχτές σχολές.
 
Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Π.Τατούλης​: Αυτό το έργο ανήκει στο Περιφερεια​κό Συμβούλιο και είναι ένα έργο για τους πολίτες! Εμείς σχεδιάσαμε το έργο δεν χάσαμε εκατομμύρι​ε σε μελέτες που δεν στόχευαν σε κανένα έργο


«Αυτό το έργο δεν είναι του περιφερειάρχη, είναι το έργο που ανήκει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως στους πολίτες της Πελοποννήσου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του ΠΕΣΥ σχετικά με το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αυστηρά περιβαλλοντικό έργο και ως τέτοιο χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους», σημείωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «με την αξιοπιστία μας εξασφαλίσαμε 68,5 εκατομμύρια ευρώ καθιστώντας το έργο βιώσιμο, ενώ με τον καινοτόμο σχεδιασμό του και την υλοποίησή του εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του και στην επόμενη προγραμματική περίοδο».

«Παράθυρα» για σύνταξη από τα 55 για ανέργους


Από τα 55 τους χρόνια μπορούν να βγουν στη σύνταξη περίπου 800.000 άνδρες και γυναίκες που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και, κυρίως, όσοι είναι άνεργοι.
Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, τα “παράθυρα” που διευκολύνουν τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων αυτών και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κυρίως, από ανέργους που δεν συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για μειωμένη σύνταξη, είναι:
- Ένσημα από επιδοτούμενη ανεργία.
- Προαιρετική ασφάλιση.
- Ένσημα από αυτασφάλιση.
- Πλασματικός χρόνος.
Στις παραπάνω επιλογές έρχεται να προστεθεί και μια νέα διάταξη που θα διευκολύνει την έξοδο των ανέργων στη σύνταξη.
Η συγκεκριμένη διάταξη που ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας, στις προϋποθέσεις των 100 ημερών ανά έτος για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης, θα υπολογίζονται και οι ημέρες επιδοτούμενης ασθένειας. Ο χρόνος ασθενείας μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για πλήρη σύνταξη, ενώ τώρα εξετάζεται να προσμετράται και στις 100 μέρες ασφάλισης ανά έτος την τελευταία πενταετία για μειωμένη σύνταξη.
Σε ό,τι αφορά την αυτασφάλιση, σε περίπτωση που ο άνεργος δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης του ΟΑΕΔ, αλλά μόνον εάν είναι μακροχρόνια άνεργος (αναζητά δηλ. εργασία για διάστημα άνω των 12 μηνών). Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσοι απέχουν έως και 5 χρόνια από τη σύνταξη ή τους λείπουν έως και 1.500 ένσημα.
Πηγή: newmoney.gr