Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η Τήνος υποδέχθηκε την κάρα της Αγίας Υπομονής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

DSC 0150

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σύσσωμος ο Κλήρος και ο λαός της ιεράς νήσου Τήνου υπεδέχθη την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής, κομισθησομένης εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου κατόπιν παρακλητικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 10ης Απριλίου, η Τιμία Κάρα μετεφέρθη από τον Μητροπολίτη με τη συνοδεία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Ιερέων του νησιού, του Αντιπροέδρου του ΠΙΙΕΤ και Αξιωματικών του ΑΤ Τήνου, εις την Ιερά Μονή της «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου Τήνου όπου εψάλλη δέησις και ετέθη προς προσκύνησιν της Μοναστικής Αδελφότητος.

Τρεις τραυματίες από επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας-Σοβαρά ο ένας (video)

TEI-Patras
Το σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζει να συναντά εμπόδια και να προκαλεί αντιδράσεις στον χώρο των πανεπιστημίων.
Το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας μεταξύ φοιτητών, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέλευση του ιδρύματος, για να αποφασίσει σχετικά με τη μεθοδολογία αντίδρασης στο σχέδιο “Αθηνά”.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στα οποία συμμετείχε και ομάδα ατόμων που δεν ανήκουν στο ΤΕΙ, τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Εντός του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, σπουδαστές κρατούν… ομήρους καθηγητές.

Video



ysterografa.gr

Μόνο το 21% ψηφίζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στο +1% η ΝΔ

Public-Issue
Η έρευνα “Βαρόμετρο” της Public Issue, που παρουσίασε απόψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που οδηγούν σε ακόμη πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε επίπεδο κοινωνίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28,5%, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 11%, το ΠΑΣΟΚ 8%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά 6,5%, και το ΚΚΕ 5,5%.
Στην παράσταση νίκης σημειώνεται ανατροπή σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 45%-43%, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε το προβάδισμα με 44%-41%.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει 43%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 36%, ο Πάνος Καμμένος και η Αλέκα Παπαρήγα 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 15%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 41%-26%, ενώ ο… κανένας έχει 31%.
Αναφορικά με το ποιά κυβέρνηση θα προτιμούσαν οι πολίτες για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, το 34% ψηφίζει μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21% που θα προτιμούσε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία πάντως, με 42% δηλώνει “καμία από τις δυο”.
Σχετικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 6ο% εκτιμά ότι δεν χρειάζονται, ενώ υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 36%.
Ωστόσο, το 49% πιστεύει ότι τελικά η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, έναντι του 42% που πιστεύει ότι το σχήμα τρικομματικής συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετρατία.

υστερογραφα.γρ

Η “συνωμοσία” του Ομπάμα με τη Goldman Sachs!

Barack-Obama-Lloyd-Blankfein
Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Όταν το 2008 η κυβέρνηση Μπους στις ΗΠΑ, μερικές μόλις εβδομάδες πριν εγκαταλείψει την εξουσία, και με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τον Λευκό Οίκο να περνάει και πάλι στα χέρια των Δημοκρατικών, μετά από 8 χρόνια, άφησε τη Lehman Brothers να καταρρεύσει, προκαλώντας… ημι-πιστωτικό γεγονός ακόμη και στην “αλεξίσφαιρη” αμερικανική οικονομία, τα σενάρια συνωμοσίας άρχισαν να χορεύουν.
Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί θέλησαν να ναρκοθετήσουν εκ των προτέρων την εποχή Ομπάμα, κληρονομώντας του μια κρίση που θα ήταν δύσκολο να διαχειριστεί το άπειρο επιτελείο του μετέπειτα Προέδρου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Δήμο Τρίπολης με απόφασή του ο Πέτρος Τατούλης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Δήμο Τρίπολης με απόφασή του, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά το σχετικό αίτημα του Δήμου και την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την κήρυξη του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας απόφασης.

Για  λόγους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜ​ΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ​Σ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις των δύο υπευθύνων οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη φορολόγηση των καταθέσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μία εβδομάδα πριν, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έλεγε ότι δεν θα φορολογήσει τις καταθέσεις.
Σήμερα, ο έτερος υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Τσακαλώτος, λέει ότι θα φορολογήσει και την ιδιοκτησία και τις καταθέσεις, κατηγορώντας το σύντροφό του ότι ακολουθεί πολιτική Bush.
Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει, αν μπορεί, ποια από τις δύο είναι η θέση του κόμματός του.
Επίσης, ποιον από τους δύο υπεύθυνους οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα απομακρύνει από τη θέση του».

Επισυνάπτεται το απόσπασμα της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1»:


(Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι 9:02 και 9:21).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣ​Ε Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


η προκλητική αφίσα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αφίσα που κυκλοφόρησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει φοιτητικών εκλογών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών.

Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;».
Blogs@nd.gr

O Π. Κουρουμπλή​ς για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσε​ων

Εκτενή αναφορά σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις «ψηγματικά», είχαν αναφερθεί στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, εξαίρεση αποτελούν δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, η πρώτη το 1965 από την τότε Κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου και η δεύτερη το 1995 με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού,  Ανδρέα Παπανδρέου. Έκτοτε, ούτε ο μετέπειτα Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, ούτε ο κ. Καραμανλής ούτε ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό το ζήτημα».
Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι  «για πρώτη φορά κατόπιν αιτήματος βουλευτών όλων των κομμάτων,  η Βουλή των Ελλήνων έφερε το θέμα προς συζήτηση σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων το Μάρτιο του 2012», σημειώνοντας ότι «απόφαση της εν λόγω συνεδρίασης υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων».
Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2012 απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία και αιτείται τη σύσταση διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εν συνεχεία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογράμμισε ότι θα πρέπει για το περιεχόμενο αυτής να ενημερωθούν τουλάχιστον οι αρχηγοί των κομμάτων, καθόσον ο τρόπος χειρισμού του εν λόγου ζητήματος δεν είναι θέμα μόνο της Κυβέρνησης, αλλά είναι ζήτημα όλων των κομμάτων. Παράλληλα πρότεινε τη σύσταση ομάδας ειδικών επιστημόνων με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, προκειμένου να υποστηρίξουν την εθνική αυτή προσπάθεια.
Τέλος ο Π. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχονται σε σύγκρουση με την πρόσφατη απόφαση  του Δικαστηρίου της Χάγης, όπου αναγνωρίζει την εκκρεμότητα του ζητήματος  και προκρίνει η συζήτηση αυτών των θεμάτων να γίνεται σε πολιτικό και διακρατικό επίπεδο».

Παράταση στην προανακριτική - Αυτοπροσώπως καλείται ο Γ. Παπανδρέου

Παράταση στην προανακριτική - Αυτοπροσώπως καλείται ο Γ. ΠαπανδρέουΠαράταση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ τουλάχιστον μέχρι και τις 25 Απριλίου. Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από την ενημέρωση που παρείχε το ΣΔΟΕ ότι το πόρισμά του για τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ, θα παραδοθεί στις 10 Ιουνίου! Στο μεταξύ, χθες η προανακριτική (με αρνητική μόνο την ψήφο του ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να καταθέσει αυτοπροσώπως την ερχόμενη Τρίτη, θεωρώντας ότι δεν την καλύπτει το τετρασέλιδο υπόμνημα που...

Λογοτεχνική εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη στο Ξυλόκαστρο

Λογοτεχνική εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη

Στην Αρκαδια 19χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα!


karabina
Τραγωδία στα Βούρβουρα Αρκαδίας, καθώς ένας 19χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Πέμπτης.
 Σύμφωνα με όσα αναφέρει το apela.gr ο άτυχος νεαρός σκέπασε με μια κουβέρτα την καραμπίνα, ώστε να μην ακουστεί ο θόρυβος και έβαλε τέλος στη ζωή του.
 Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα αίτια της αυτοκτονίας.

ysterografa.gr

Οι αιχμές της Ντόρας για ΟΠΑΠ, Intralot και... Κόκκαλη

dora2
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot, πριν από το τελικό στάδιο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, καθώς και για τη στάση που κράτησε το ΤΑΙΠΕΔ, που ψήφισε μόνο με το 3,13% και όχι με το 33% των μετοχών που κατέχει στον ΟΠΑΠ.
Αναλυτικά η ερώτηση της κας Μπακογιάννη:

Εκπαιδευτι​κή Ημερίδα της Γενικής Γραμματεία​ς Ισότητας των Φύλων στο Ναύπλιο

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, σας καλεί να παρευρεθείτε και να στηρίξετε με την παρουσία σας την εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και την ΠΕΤΑ ΑΕ, στο Ναύπλιο, στις 18 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Νέα Τίρυνθα) και ώρα έναρξης 9.00 πμ. Η εν λόγω ημερίδα αποτελεί την τρίτη από τις συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013» με τίτλο: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».
Στην εκπαιδευτική ημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παρουσίαση της εμπειρίας των Δήμων για τις πολιτικές Ισότητας από τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη, το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτουν η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Ισότητας και ο Οδηγός Εφαρμογής της, καθώς επίσης και οι κυριότεροι τρόποι δικτύωσης και επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς για την προώθηση των θεμάτων ισότητας στους Δήμους των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιόνιων Νήσων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΓΙΦ_ΝΑΥΠΛΙΟ
 .  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Α΄66/22-3-2012), όποιος κατέχει ακίνητο, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπορεί να υποβάλλει αίτηση εξαγοράς του στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της Περιφέρειας, εφόσον αποδεικνύει κατοχή αυτού πριν την 5.6.1993 και η επιφάνειά του δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέμματα.
Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες.
Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο περιγράφει το κατεχόμενο ακίνητο κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.
Για την κατοχή του ακινήτου θα προσκομίζονται πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, ιδιωτικά συμφωνητικά με βέβαιη χρονολογία και έκθεση γεωπόνου που βεβαιώνει την ηλικία των δένδρων σε πολυετείς καλλιέργειες. Οι ένορκες βεβαιώσεις δεν λαμβάνονται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο για την απόδειξη κατοχής του ακινήτου. Αν στο ακίνητο έχει ανεγερθεί αυθαίρετο κτίσμα, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών τη βεβαίωση του μηχανικού.
Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σ΄αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών και στην ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.
Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων εξαγοράς από τους ενδιαφερόμενους, λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, στα τηλέφωνα 2710222617 και 2710225342 καθώς και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για ΠΕ Αργολίδας στο τηλέφωνο: 2752360254
Για ΠΕ Αρκαδίας στο τηλέφωνο: 2710233981
Για ΠΕ Κορινθίας στο τηλέφωνο: 2741081018
Για ΠΕ Λακωνίας στο τηλέφωνο: 2731363315
Για ΠΕ Μεσσηνίας στα τηλέφωνα:2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και 2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Το ΛουτράκιΜε πρόσκληση που απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κ. Σπυρίδων Νικολάου, καλεί τα μέλη του Συμβουλίου όπως προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 15η Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη Απόφασης στo κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, σε συνέχεια της από 5-4-2013 διακοπείσας έκτακτης συνεδρίασης:
            1.Εξέταση αιτήματος δημοτικών συμβούλων για συζήτηση και λήψη Απόφασης επί του θέματος “Αντικατάσταση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου καθώς και διαγραφή του από Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και ανάκληση όλων των παρασχεθεισών σε αυτόν σχετικών εξουσιών”.
 Επίσης με πρόσκληση που απέστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κ. Σπυρίδων Νικολάου, καλεί τα μέλη του Συμβουλίου σε τακτική  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 15η Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ.
για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
              1.Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2013, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 1033/15373, 873/12038, 769/10242/ 8-4-2013 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι.  
2.Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών Δήμου.
3.Εξέταση αιτήματος ΛΕΚΚΑ Αργυρώς για κατεδάφιση υποστηλωμάτων πέργκολας στην πλατεία του Ο.Τ. 131 στο Λουτράκι.
4.Αποδοχή ποσού #25.900,00# € από Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών. 
5.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Ανακαίνιση δημοτικού κτιρίου επί των οδών Οικονόμου & Τομπάζη (δημιουργία βιβλιοθήκης)” (αρ. μελ. 93/2009).
6.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π., ετών 2006-2008, στη Δ.Κ. Ισθμίας επονόματι ΠΑΠΑΛΕΚΑ Γεωργίου και μεταφορά τους επονόματι των νέων ιδιοκτητών.
7.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών νεκροταφείου, ετών 2000 - 2011, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
8.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
9. Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών . 
10.Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης Λουτρακίου επονόματι ΠΑΣΧΕΝΤΗ Απόστολου, κατόπιν αιτήματος Φούφα Νίκης.
11.Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης στη Δ.Κ. Ισθμίας επονόματι ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ Δημητρίου.
12.Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π. Πισίων επονόματι ΛΑΜΠΡΟΥ Κων/νου.
13.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Μάιος 2013).
 

Ο Αρ. Ωνάσης δεν αφήνει το νησί να περάσει σε ξένα χέρια ούτε μετά θάνατον!


Μια αποκάλυψη φέρνουν στο φως τα parapolitika.gr, που ανατρέπει την είδηση που κάνει τον γύρο των ΜΜΕ, περί πώλησης του Σκορπιού σε ρώσο μεγιστάνα από την Αθηνά Ωνάση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης, είχε γράψει ρητά στην διαθήκη του πως το νησί του, αν δεν μπορούν να το συντηρήσουν οι κληρονόμοι του, δεν πωλείται, αλλά περνά αυτόματα στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και μετατρέπεται αυτομάτως σε... κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας! 
Η Ολυμπιακή όμως δεν υφίσταται πλέον και η ρήτρα αυτή στην διαθήκη του Ωνάση μπορεί να δημιουργήσει πολλά και νέα δεδομένα στο πασίγνωστο θέρετρο του έλληνα μεγιστάνα, ο οποίος είχε φροντίσει πριν πεθάνει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο πως το νησί θα μείνει για πάντα σε ελληνικά χέρια...


 

«Κλείνουν» την Τρίτη οι απολύσεις

Την ερχόμενη Τρίτη εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα αφαιρεθεί και το τελευταίο «αγκάθι», οι απολύσεις στο δημόσιο.
«Το δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε τα μετά τις 3.30 τα ξημερώματα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την 6ωρη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πρόσθεσε πάντως ότι είναι αισιόδοξος ότι κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη) θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».
12ωρες διαπραγματεύσεις
Χθες, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 12 το μεσημέρι, διακόπηκαν στις 6 το απόγευμα και επαναλήφθηκαν στις 9.30 το βράδυ. Σήμερα, θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11.30 το πρωί, και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών Γ Στουρνάρας θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας επιστρέφει από την Ιρλανδία και το άτυπο Eurogroup την προσεχή Κυριακή και όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ίσως χρειαστεί να μετάσχει εκ νέου στις συζητήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν κοντά σε συμφωνία.
Ερωτηθείς δε τι θα αναφέρει στο Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι «μου αρκεί να πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις καιότι είμαστε σε καλό δρόμο».

aftodioikisi.gr

Τα «κλειδιά» στο λαό!..


Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση τρώγονται  ποιός θα κρατά τα  «κλειδιά της εξουσίας» (με ανώτατους κλειδοκράτορες την Μέρκελ και τον Σόιμπλε),  μια άλλη Ελλάδα, ενωμένη, συλλογισμένη, δακρυσμένη, αποχαιρετά ένα πανάξιο τέκνο της, όπως πάντα κάνει, αλλά μόνον όταν τα άξια τέκνα της φεύγουν από τη ζωή…

Οι επίδοξοι κλειδοκράτορες του… χάους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πράγματι, πρόκειται για ένα πολύ καλό επικοινωνιακό τέχνασμα.

«Ευρώ πάση θυσία;», είναι η ερώτηση.

«Όχι, βέβαια», είναι η εύλογη απάντηση.

Ακούγεται ευχάριστα αυτή η απάντηση.

Όχι, βρε αδελφέ, σου λέει ο άλλος. Πάση θυσία, όχι!

Σωστά. Αλλά η απόκρυψη και η μισή αλήθεια  είναι γνωστές προπαγανδιστικές πρακτικές.

Αυτός που λέει «όχι, βέβαια, ευρώ πάση θυσία», πρέπει να εξηγήσει και τι σημαίνει, τι ακολουθεί μετά την απόρριψη αυτής της «πάσης θυσίας».

Μήπως ακολουθούν περισσότερες θυσίες;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΟΠΑΠ-INTRA​LOT

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                    Αθήνα, 11 Απριλίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τον Υπουργό Οικονομικών
 
Θέμα: «Αποφάσεις του  ΟΠΑΠ  και η διαδικασία αποκρατικοποίησης του.»
 
Λίγες ημέρες πριν υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ Α.Ε., ανακύπτει ζήτημα  σχετικά με την υπογραφή της  σύμβασης ύψους 108,8 εκατομμύριων Ευρώ (συν ΦΠΑ) με την Intralot Α.Ε.  που αφορά στην προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος και την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εξοπλισμού. Εξέλιξη που δεσμεύει τον Οργανισμό τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και αυτή  του ΤΑΙΠΕΔ,  κατά τη διάρκεια της 7ης έκτακτης  γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΠΑΠ Α.Ε. της 6/04/2013 υιοθέτησαν επιλογές που  προκαλούν ερωτήματα.
Ειδικότερα:  

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ 2013



Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ διοργανώνει τον 1ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ.
Ο αγώνας είναι πανελλήνιας εμβέλειας, έχει μήκος 19 χιλ. και συνολική υψομετρική ανάβαση 972 μέτρα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 09.30 έξω από το Λουτράκι (Χαρβάτι) και οι αθλητές, αφού διασχίσουν όλο το βουνό, θα τερματίσουν στο υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου. Ο τερματισμός του πρώτου υπολογίζεται στις 11.30 περίπου. Οι απονομές στις 8 κατηγορίες αθλητών/τριών θα γίνουν στο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου στις 14.00 Η συμμετοχή των αθλητών /τριών στον αγώνα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, για έναν αγώνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή σχεδόν 200 αθλητές/τριες. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι 69 χρονών.
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ συνέβαλε ουσιαστικά στη διοργάνωση του αγώνα.

Πολύτιμη είναι και η συνδρομή των παρακάτω:
LOUTRAKI THERMAL SPA
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
http://agwnasgeraneiwn.blogspot.gr/
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΗΛ. 6932981010
E-MAIL osl@otenet.gr

Ο Πικραμμένος είπε τη “μεγάλη αλήθεια” για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Panagiotis-Pikrammenos

Toυ ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ  
Η “περίεργη” εποχή που διέρχεται η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, με αφετηρία το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, και κορυφογραμμές το Μνημόνιο, τη λιτότητα, την τρόικα, τις δόσεις και κάθε άλλη “ξενική” έννοια που εισήλθε βιαίως στην εθνική καθημερινότητα, μας χάρισε και μερικές εξαιρέσεις. Έστω και… από σπόντα.
Μια τέτοια εξαίρεση είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, κορυφαίος δικαστικός επί σειρά ετών, που δεν είχε απασχολήσει ωστόσο ποτέ τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να μην λάβει τη δημοσιότητα που θα δικαιολογούσε η κιβωτός ιδέων την οποία κομίζει, ακόμη και σήμερα, στην εποχή της μεγάλης σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Παπαρήγα… αν φύγει

Alexandra-Mpalou
Με τον Νίκο Μπογιόπουλο εκτός μάχης, μετά τον αποκλεισμό του από το σημερινό 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί της πρόθεσης της Αλέκας Παπαρήγα να αποχωρήσει από την ηγεσία του Κόμματος, μετά από 22 χρόνια, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιοί θα μπορούσαν να τη διαδεχθούν.
Και το γεγονός ότι η ονοματολογία περισσεύει, δείχνει ότι οι μηχανισμοί του ΚΚΕ ακόμη… το σκέφτονται. Θα μπορούσε για παράδειγμα να διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα μια γυναίκα; Στην περίπτωση αυτή, το ακλόνητο φαβορί είναι η Αλεξάνδρα Μπαλού, μια “ήρεμη δύναμη” που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα πολλές μάχες για την υπεράσπιση των θέσεων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ. Και έχει κερδίσει τις περισσότερες.
Το… σενάριο περί ανάδειξης του Δημήτρη Κουτσούμπα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα δεν έχει “καεί”, δεν είναι όμως το ίδιο ισχυρό με πριν από μερικά χρόνια. Ο Νίκος Σοφιανός έχει τις δικές του συμπάθειες, ο Θανάσης Παφίλης είναι μάλλον ο πλέον αναγνωρίσιμος αλλά χωρίς ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα, και η ομάδα των “σκληρών” γύρω από την Αλέκα Παπαρήγα θα προτιμούσε την προώθηση του Γιώργου Μαρίνου.
Σε κάθε περίπτωση, λόγο στις εξελίξεις, τον πλέον καθοριστικό, θα έχει η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και ο πανίσχυρος οργανωτικά Δημήτρης Γόντικας, με τον οποίο “συνταξίδεψε” η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τα τελευταία 22 χρόνια.

ysterografa.gr

Προβληματισμός για την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις φοιτητικές εκλογές


xrysi-augi
 
 
Το δικό της ψηφοδέλτιο αναμένεται κατεβάσει η Χρυσή Αυγή στις φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, που θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη.
Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους γι’ αυτήν την εξέλιξη, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Συγκεκριμένα φοβούνται αντιδράσεις και φασαρίες, καθώς είναι γνωστό ότι για όλες τις παρατάξεις η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί το «κόκκινο πανί».
  ysterografa.gr

Συνελήφθη ο Σταύρος Αδαμίδης, λόγω χρεών της ΑΕΚ

Stavros-Adamidis
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται αυτή την ώρα ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης, καθώς συνελήφθη για χρέη της ΠΑΕ προς το δημόσιο. Αναμένεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, και η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εντάλματος του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για όσους πέρασαν στο παρελθόν από τη διοίκηση του συλλόγου, προκειμένου να ζητηθούν ευθύνες για τα συσσωρευμένα χρέη.
Στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τον ίδιο λόγο οι Ντέμης Νικολαϊδης και Ανδρέας Δημητρέλλος, οι οποίοι απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα.

ysterografa.gr

Θεσπρωτία: ''Την σκότωσα στην καφετέρια γιατί με απέρριψε''!

Συγκλονίζει η ομολογία του δολοφόνου της 20χρονης Μαρίας - Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σε καφετέρια στους Φιλιάτες, μπροστά στους φίλους της...
Το πρωτοφανές έγκλημα στους Φιλιάτες συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Ο 25χρονος δράστης που μαχαίρωσε την 20χρονη Μαρία μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους δεν μπόρεσε να δεχτεί την απόρριψη όπως είπε στους αστυνομικούς.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές έγκλημα πάθους που το διαδέχεται μια κυνική ομολογία. Ο δράστης πήγε να βρει την 20χρονη σε καφετέρια που βρισκόταν με φίλους της. Αφού λογομάχησαν για λίγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο του ένα μαχαίρι και την μαχαίρωσε 10 φορές. Οι τρεις ήταν και μοιραίες.

Η κοπέλα αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών όμως ήταν ήδη αργά. Στη διαδρομή είχε αφήσει την τελευταία της πνοή...

Ο δράστης μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του, ένα φορτηγάκι 4Χ4 και με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίστηκε. Η αστυνομία που πήγε στον τόπο του εγκλήματος, εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Λίγη ώρα αργότερα εντόπισε το αυτοκίνητό του εγκαταλελειμμένο, κοντά στο ποτάμι...

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, ο δράστης εντοπίστηκε αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε στους αστυνομικούς το στυγερό έγκλημα που διέπραξε...
newsit.gr

Σεισμός που κινεί υποψίες...


Μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε πριν από λίγες ώρες, κοντά στα σύνορα της Κίνας με την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, το επίκεντρο βρίσκεται 613 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πιονγκγιάνγκ, ενώ η τοπική ώρα που έγινε ο σεισμός, ήταν στις 10 και ένα δευτερόλεπτο.
Αναφορές από την Βόρεια Κορέα κάνουν λόγο για… ύποπτο σεισμό και τον συνδέουν με τις τελευταίες εξελίξεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση δεν προήλθε από φυσικά αίτια, αλλά από πυρηνικές δοκιμές.

apocalypsejohn.com

Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου - 10 Απριλίου του 1826



Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπρήμ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 και β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλίου πολέμου και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό.

Εγραψε ιστορία ο Παμβοχαϊκός, πάει τελικό! ΠΑΟΚ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 2-3

Εγραψε ιστορία ο Παμβοχαϊκός, πάει τελικό!
Μεγάλες στιγμές ζει το Βραχάτι κι όλη η Koρινθία μετά την επική πρόκριση του Παμβοχαϊκού στους τελικούς της Α1 Ανδρών! Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά νίκησε και μέσα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, έκανε το 3-0 στις νίκες κι έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που χωρίς καλά-καλά να… ιδρώσει, μέσα σε μόλις 70 λεπτά, πέρασε νικηφόρα από την Αλεξανδρούπολη με 3-0 σετ (25-16, 25-19, 25-18) επί του τοπικού Εθνικού !
Η ομάδα από το Βραχάτι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς της Volleyleague! Παράλληλα είναι η πρώτη φορά που ο Παμβοχαϊκός νικάει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Παμβοχαϊκός από το 21-22 του 2ου σετ αγωνίζονταν χωρίς τον Λεονάρντο Καλντέιρα ο οποίος αποβλήθηκε από τον Θεμελή με κόκκινη – κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες.
Την θέση του πήρε ο νεαρός Παπαδόπουλος ο οποίος ήταν εξαιρετικός και αντικατέστησε επάξια τον βραζιλιάνο. Το σημαντικό για τον Παμβοχαϊκό ήταν πως παρά την απώλεια του Καλντέιρα πήρε το 2ο σετ και ισοφάρισε σε 1-1 σετ. Από εκεί και πέρα με όπλο το μπλοκ πήρε τη νίκη.
*Oι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 8 άσσοι, 56 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 36 επιθέσεις και του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 2 άσσοι, 61 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 2-3 (25-16, 24-26, 26-24, 21-25, 8-15)
ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 11 (7/16, 4 μπλοκ), Πλίκας 4 (3/5, 1 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 2 (2/13, 56%υπ.), , Κανέλλος 17 (11/17, 2 μπλοκ, 4 άσσοι), Αρμενάκης 21 (16/34, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Ντος Σάντος 16 (13/28, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 77% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-75% υπ. - 50% άριστες) / Χαραλαμπίδης, Μαυροβουνιώτης 4 (4/7, 75% υπ.), Μπερμούδεζ, Αμπουίλα 1(1 μπλοκ).
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 14 (14/29, 58% υπ.), Καλντέιρα 4 (4/13, 54% υπ.), Τερζής 2 (2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (7/14, 1 μπλοκ), Πανταλέων 18 (11/15, 5 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 18 (18/38) / Δημητρακόπουλος (λ. - 61% υπ., 45% άριστες), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος 6 (6/17, 79% υπ.), Κατσανεβάκης 1 (1/1).
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκό και πολλά μπράβο. Η είσοδος του Παπαδόπουλου ηρέμησε τον Παμβοχαϊκό και αυτό τους βοήθησε στο παιχνίδι τους. Η προσπάθεια μας έγινε στο μάξιμουμ. Κάναμε και καλά πράγματα και αρκετά αυτοκαταστροφικά. Η 3η θέση είναι ότι καλύτερο έχει κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα. Δεν λέω πως μας ικανοποιεί αλλά είναι κάτι πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα μείνω στην ομάδα και για τη νέα σεζόν».
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Χρειαζόμασταν μία μεγάλη νίκη. Πίστευα πολύ στην ομάδα Μπήκαμε κουμπωμένοι και φοβισμένοι στον αγώνα. Παραλίγο να πληρώσουμε τις διαμαρτυρίες στο 2ο σετ και το επεισόδιο με τον Καλντέιρα. Εκμεταλευτήκαμε το άγχος του ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη νίκη και μας δίνει χρόνο ξεκούρασης. Ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε επάξια τον Καλντέιρα και αυτό είναι η δικαίωση του νεαρού παίκτη αλλά και όλων των παιδιών που είναι στην ομάδα διότι που δουλεύουν σκληρά για να παίξουν το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Από αύριο έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και να πούμε πολλά για τους τελικούς».

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού, Σωτήρης Πανταλέων που ήταν από τους κορυφαίους σημειώντας 5 τελειωμένα μπλοκ δήλωσε: «Είναι ιστορική μέρα για τον Παμβοχαϊκό. Για δεύτερη σεζόν μια επαρχιακή ομάδα από τους ημιτελικούς μπαίνει στους τελικούς και αυτό είναι ένα επίτευγμα. Είναι έκπληξη ότι νικήσαμε με νίκες 3-0 και ειδικά μετά την έλευση του Καζάζη ο ΠΑΟΚ παίζει καλά. Δεν είναι τυχαίο που νίκησε τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα μου ανεβαίνει ένα σκαλί στο αγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα η κάρτα στον Καλντέιρα ήταν δίκαιη. Δεν δικαιολογείται αυτή η αντίδραση. Μπράβο και στον Παπαδόπουλο που έπαιξε πολύ καλά. Συμβαίνουν όμως αυτά στο γήπεδα και η ένταση ξεπερνάει τη λογική. Η πρόκριση μας στον τελικό ισοδυναμεί με την κατάκτηση στον τελικό. Δεν θα πάμε για να χάσουμε στους τελικούς. Θα το απολαύσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Ο Λεοντάρντο Καλντέιρα είπε για τη νίκη της ομάδας του αλλά και την αποβολή του: «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα κάθε φορά που φτάνουμε στους κρίσιμους πόντους κάθε σετ. Στο 22-22 ο διαιτητής έκανε ένα μεγάλο λάθος. Βγήκα εκτός εαυτού γιατί ο λάισμαν έκανε τη σωστή υπόδειξη αλλά δεν το δέχτηκε ο διαιτητής και έδωσε τη μπάλα στον ΠΑΟΚ. Ήταν λάθος σε βάρος της ομάδα μου. Δεν είπα πως κι εγώ δεν έκανα λάθος.
Πράγματι έκανα λάθος αλλά ο αγώνας αυτός ήταν ιστορικός και κρίσιμος για την ομάδα μου και βγήκα εκτός εαυτού. Φόρτωσα την ομάδα μου με άγχος. Θα το παλέψουμε στους τελικούς και θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο».
Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Θάνος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Αντί να γίνει το 2-0 στα σετ έγινε το 1-1 και αυτό μας κόστισε. Αντί να εκμεταλευτούμε τον εκνευρισμό στην ομάδα του Παμβοχαϊκού και την απουσία του Καλντέιρα είχαμε μεγάλη πίεση και δεν λειτουργήσαμε σωστά. Η πρόκριση κρίθηκε στο Βραχάτι όπου ο Παμβοχαϊκός πήρε και τους δύο αγώνες. Είμαστε ευχαριστημένοι που περάσαμε στα ημιτελικά αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τις τρεις ήττες με τον Παμβοχαϊκό. Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο».

Ο Στουρνάρας βλέπει την τρόικα και… φεύγει

Giannis-Stournaras-Olli-Rehn
Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει στις 11.30 στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Eurogroup.
Όπως έγραψαν χθες τα “Υστερόγραφα”, η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, με αίσιο τρόπο για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το θέμα του δημοσίου είναι εκείνο παραμένει “αγκάθι”, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και χθες, στο περιθώριο της μαραθώνιας σύσκεψης που κράτησε περίπου 6 ώρες.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως, έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει στο Eurogroup συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων για τη διετία 2013-2014.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή διαπραγμάτευση ξεκίνησε με δημοσιονομικό κενό ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, και στο τέλος της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης είχε κλείσει.
Όπως γράψαμε χθες, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν την Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη, ενώ το διάστημα που ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

ysterografa.gr

Το ΚΚΕ αλλάζει (;), ο ΣΥΡΙΖΑ… αγωνιά

KKE-Synedrio

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
  
Πριν από 22 χρόνια, το 1991, σε μια εποχή βαθιάς και έντονης πολιτικοποίησης, το ΚΚΕ, στο πλαίσιο του ενωμένου Συνασπισμού, διεκδικούσε να πάρει τη μεγάλη ιδεολογική ρεβάνς από το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα που, υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου ήρθε με θυελλώδη τρόπο στην εξουσία το 1981, “πατώντας” κυρίως πάνω στα ιδεολογήματα και τα ιστορικά αιτήματα του χώρου που πολιτικά κινείται… Αριστερά του Κέντρου.
Με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εξουσία, και την ελληνική κοινωνία διχασμένη και πολωμένη ανάμεσα στην Κεντροδεξιά που εξέφραζε τότε το αίτημα για ανανέωση και κάθαρση, και την Κεντροαριστερά που προσπαθούσε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το ΠΑΣΟΚ, η ένωση του ΚΚΕ και της Ανανεωτικής Αριστεράς κάτω από την κοινή στέγη του Συνασπισμού αποτελούσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, έως συναρπαστικό εγχείρημα.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ TOY ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΟΥΚΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


ΠΡΟΣ: κο Γ.Πουλοκέφαλο / Πρόεδρο Περιφ. Συμβουλίου Πελοπ/σου


Κε Πρόεδρε,

Στην συνεδρίαση της 05/12/2011 σε σχετική επερώτηση μας, ερωτούσαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου:
« To εξασθενές χρώμιο έχει ενταχθεί στην λίστα "των πολύ επικίνδυνων ουσιών" της οδηγίας REACH. Προσφάτως, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., στηριζόμενη σε πολύχρονες, εξαντλητικές έρευνες των δεδομένων της επιστήμης της τοξικολογίας του εξασθενούς χρωμίου, σε εκτεταμένη δημόσια διαβούλευση στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, σε πλειάδα επιστημονικών συνεδρίων και διακρατικών συναντήσεων, όρισε ως στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας από
εξασθενές χρώμιο τη συγκέντρωση των 0,02 ppb. Στο τέλος του περασμένου χρόνου το ΥΠΕΚΑ διοργάνωσε συνέδριο ειδικών που ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των διεθνών τοξικολογικών και εργαστηριακών ερευνών γύρω από τους κινδύνους που το εξασθενές χρώμιο θέτει για τη δημόσια υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εγκύκλιο ΑΔΑ 4Α3ΨΘ-Γ της 7/6/2011, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει μια συστηματική καταγραφή των συγκεντρώσεων του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, για μια περίοδο ενός έτους σε επίπεδο χώρας. Στους αποδέκτες αυτές της επιστολής βρίσκονται και οι 3 διευθύνσεις της κάθε Περιφέρειας (Δημόσιας Υγείας, Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής).
Ερωτείστε:
Ποια είναι τα ως τώρα αποτελέσματα για την Περιφέρειά μας;»
  
Κε Πρόεδρε,
Τότε, λόγω του σύντομου διαστήματος από την έκδοση της Εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας (07/06/11) και της επερώτησης μας (05/12/2011), ήταν λογικό να μην έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πλήρη στοιχεία και από τους 26 Δήμους και να μην έχει ολοκληρώσει μία ετήσια ελεγκτική καταγραφή μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων της.
Σήμερα, 11/04/2013, όπου σύντομα ολοκληρώνεται χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, από την ημερομηνία έκδοσης (της επισυναπτόμενηςΕγκυκλίου) του Υπουργείου Υγείας (που έθετε ως στόχο συστηματικές καταγραφές ενός -1- έτους).

Σας ερωτούμε:

Παραλίγο ξύλο στη Πάτρα. Διεκόπη η συνεδρίαση του δ.σ.

 
Διεκόπη  και είναι άγνωστο το πότε θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης την χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρφωσης Απορριμμάτων.
Το δημοτικό συμβούλιο άρχισε τη συνεδρίαση του υπό ασφυκτικό κλοιό κατοίκων από την Μεσσάτιδα, τα Βραχνέικα, την Παραλία που αντιδρούν στην εγκατάσταση του Σταθμού στο Παυλόκαστρο, ενώ οι πολίτες από τα Συχαινά που λένε «όχι» στην προοπτική ΣΜΑ στην Ξερόλακκα. 
Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν πολλά φραστικά επεισόδια, υπήρξε επίθεση στο δήμαρχο και εκσφενδονισμός μπουκαλιού και καφέ εναντίον δημοτικών συμβούλων και τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

aftodioikisi.gr

Έφτυσε αίμα η Μπάρτσα, εύκολη πρόκριση για Μπάγερν

barca
Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Moνάχου εξασφάλισαν θέσεις στα ημιτελικά του Champions League. Οι καταλανοί έφτυσαν αίμα για να περάσουν την Παρί (1-1), ενώ οι γερμανοί πέρασαν νικηφόρα και από το Τορίνο σε βάρος της Γιουβέντους (0-2).
Περισσότερα στο sport.gr

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός 67-62 την Εφές

print
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four έκανε ο Ολυμπιακός και γι’ αυτό φρόντισε ο Γιώργος Πρίντεζης. Με 26 πόντους του διεθνούς φόργουορντ, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 67-62 της Εφές στο ΣΕΦ κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ. Την Παρασκευή (12/4) το δεύτερο ματς ξανά στο φαληρικό Στάδιο.
Περισσότερα στο sport.gr

Κυριακή 21 - 4 - 13 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Δερβένι


Την Κυριακή 21 - 4 - 13 και από ώρα 9.00 εως και 13.00 θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο  του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου.

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσε​ις των παραγωγών Σουλτανίνα​ς στους Δήμους Νεμέας και Βέλου-Βόχα​ς.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις αποζημιώσεις παραγωγών σουλτανίνας των Δήμων Νεμέας και Βέλου-Βόχας  από τον ΕΛΓΑ κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
 
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει το εξής:
«Τον περασμένο Αύγουστο οι παραγωγές σουλτανίνας των περιοχών του Δήμου Νεμέας (Κούτσι, Καστράκι, Δάφνη) και σε τμήμα του γειτονικού Δήμου Βέλου-Βόχας (Στιμάγκα) έπαθαν μεγάλη ζημία λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης για δύο μέρες και του καύσωνα που ακολούθησε της βροχόπτωσης, όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη ερώτησή μου (1177/30-8-2012).
Η ζημιά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής παραγωγής ενώ αυτή που απέμεινε δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.
Συνεπώς, οι επιπτώσεις είναι μεγάλες για τους παραγωγούς για τους οποίους η σουλτανίνα αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος. Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους (π.χ. ρεύμα,  ασφαλιστική εισφορά προς τον ΕΛΓΑ) και να πληρώσουν τα χρέη τους, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί σουλτανίνας να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Τέλος, επανέρχομαι στο θέμα της εξυπηρέτησης των παραγωγών της Νεμέας από γεωπόνους του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και όχι της Τρίπολης (Ερώτηση1177/30-8-2012). Οι αγρότες της περιοχής της Νεμέας εξυπηρετούνται από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι η Πάτρα δεν είναι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ανήκει η Κορινθία. Αυτό συμβαίνει παρόλο που η Τρίπολη είναι πολύ πιο κοντά στη Νεμέα. 
 
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1. Τι πρόκειται να κάνει ώστε οι παραγωγοί σουλτανίνας στο Νομό Κορινθίας να εισπράξουν μια αποζημίωση η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την παραγωγή τους και την επόμενη χρονιά;
2. Υπάρχουν σχέδια για  υπαγωγή των παραγωγών Νεμέας στην Τρίπολη στον ΕΛΓΑ Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου που είναι και η γεωγραφική αρμοδιότητα της περιοχής; »
 
Ο ερωτών βουλευτής
Xρίστος Δήμας

Οι καταθέσεις στο… κουρείο του Eurogroup!

euro
Προσχέδιο νόμου, για το κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζών όλων των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα συζητήσουν στο Eurogroup της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συζητήσουν το πώς θα λάβει μορφή αυτός ο νόμος, ο οποίος σύμφωνα με τις διαρροές, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015.
Πάντως, όπως αναφέρει το Reuters, μια τέτοια ιδέα, έαν λάβει τη στήριξη των υπουργών, θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των τραπεζών, που ήδη είναι προβληματισμένες με το προσχέδιο της νομοθεσίας που θα καθορίσει ποιος άλλος -πέραν των μετόχων- θα σηκώνει τις απώλειες μιας τράπεζας όταν αυτή θα αντιμετωπίζει πρόβλημα.

ysterografa.gr

Αυτοκτονίες και οικονομική κρίση- Μια κριτική ματιά στο φαινόμενο

Γράφει ο ιατρός Γρηγόρης Λέων*

Δεν υπάρχει μέσο μαζικής επικοινωνίας, εθνικό ή διεθνές, το οποίο να μην έχει παρουσιάσει την αύξηση των περιστατικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Σε τι βαθμό ισχύει αυτή η συσχέτιση και που υπάρχει μία πιθανή υπερβολή θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε στη συνέχεια.


Μία ασφαλής αφετηρία για την ανάλυση του θέματος είναι η ανασκόπηση σχετικών επιστημονικών μελετών. Σύμφωνα με ορισμένες από αυτές η οικονομική αστάθεια δεν σχετίζεται με ουσιώδη μεταβολή του επιπέδου της υγείας των κατοίκων της πληγείσας χώρας. Μάλιστα υπάρχουν ορισμένες μελέτες οι οποίες διαπιστώνουν ότι κατά τη διάρκεια μίας οικονομικής κρίσης υπάρχουν βελτιώσεις στην υγειονομική κατάσταση του πληθυσμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Η Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καταγγέλλει τις βίαιες μεθόδους καταστολής που χρησιμοποιεί η αστυνομία στο στρατόπεδο απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση των κρατουμένων, που είναι πλέον έγκλειστοι μήνες και είναι σε απελπιστική κατάσταση, όπως και τη διαστρέβλωση των γεγονότων μέσα από το αστυνομικό δελτίο, που παρουσιάζει τους κρατούμενους να επιτίθενται χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό.