Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σε δημοπρασία μεσαιωνικός οδηγός σεξ

Σε δημοπρασία μεσαιωνικός οδηγός σεξ
Ο οδηγός σεξ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1680 για να καταργηθεί στα μέσα του 18ου αιώνα. Περιέχει στοιχεία για τις σεξουαλικές αντιλήψεις του 17ου αιώνα και ήταν πολύ δημοφιλής!
Η έκδοση που δημοπρατείται στο Εδιμβούργο την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θεωρείται ότι εκδόθηκε το 1766.
Το εγχειρίδιο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης προσέφερε πληροφορίες σε γυναίκες και νεαρά παντρεμένα ζευγάρια αναφορικά με το σεξ και την εγκυμοσύνη. Μάλιστα αναφέρει πως είναι ευεργετικό για μία γυναίκα να απολαμβάνει τη σεξουαλική επαφή, ώστε να συλλάβει παιδί και πως πρέπει και τα δυο φύλα να χαίρονται το σεξ. Πολύ αργότερα, όταν διαπίστωσαν πως μία γυναίκα δεν χρειαζόταν να έρχεται σε οργασμό για να μείνει έγκυος, η ικανοποίηση της γυναίκας δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα.
Η ειδικός βιβλίων, εκπρόσωπος της δημοπρασίας, Cathy Marsden ανέφερε πως το συγκεκριμένο βιβλίο «περιέχει τρομερές προειδοποιήσεις για τις πιθανές συνέπειες του εξωσυζυγικού σεξ. Για τον σύγχρονο αναγνώστη απλώς αποτελεί μία απίστευτη ιστορία για την αλλαγή των προοπτικών στο σεξ. Δεν περιλαμβάνει κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί βρόμικο στην κοινωνία μας σήμερα. Είναι περισσότερο αστείο», είπε η ειδικός

 E-Radio.gr

Προχωρούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων -


 Οι συνενώσεις των νοσοκομειακών μονάδων αποτελούν πραγματικότητα και, ήδη, τα νέα νομικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει τυπική νομιμοποίηση και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες των διοικητικών αλλαγών στα νοσοκομεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Ο υπουργός Υγείας είχε σήμερα συνάντηση με τον διοικητή και τους υποδιοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς και με τους διοικητές των υπαγομένων σε αυτή νοσοκομείων, παρουσία του γενικού γραμματέα, Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι με τις συνενώσεις 661 κλινικών και τμημάτων αξιοποιείται πλήρως το επιστημονικό δυναμικό, ιατρικό και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με ανοιχτή σκέψη και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και έχουμε τη βούληση να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε τυχόν στρεβλώσεις και αδυναμίες» τόνισε ο Ανδ. Λυκουρέντζος.

Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί την αφετηρία των συνεργασιών με τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων για να υλοποιηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο διοίκησης των μονάδων του ΕΣΥ.

«Οι περιστάσεις της χώρας απαιτούν σκληρή δουλειά, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων μας. Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογούμεθα τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και οι συνεργάτες μας, διοικητές των νοσοκομείων» κατέληξε ο υπουργός.

Στο MAD ο ελληνικός τελικός για τη Eurovision

Στο MAD ο ελληνικός τελικός για τη Eurovision Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ της ΕΡΤ
Στο μουσικό κανάλι MAD TV, ανατίθεται η παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ της ΕΡΤ, «ύστερα από άκαρπες επαφές με δισκογραφικές εταιρίες και εκτενή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικοτεχνικές παραμέτρους του ζητήματος και τις ποιοτικές προδιαγραφές, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Πάτρα: Πανελλήνιος θόρυβος για την βαριά "καμπάνα" σε δημοσιογράφους- Για κακό προηγούμενο μιλούν νομικοί και δημοσιογράφοι

Πάτρα: Πανελλήνιος θόρυβος για την βαριά "καμπάνα" σε δημοσιογράφους- Για κακό προηγούμενο μιλούν νομικοί και δημοσιογράφοι  Κίνδυνος για ...επιδημία αγωγών και μηνύσεων Αίσθηση προκάλεσε σε δικαστικούς, δημοσιογραφικούς και συνδικαλιστικούς κύκλους όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας , η είδηση της καταδίκης των δημοσιογράφων Ζώη Μαρίνου και Κώστα Φλαμή και του εκδότη Τάσου Παπαγιαννόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση έκαστος με τριετή αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή σε αναδημοσίευση είδησης δεν έκαναν αναφορά στο όνομα του φωτογράφου.
Ο λόγος για τον φωτογράφο Κώστα Μητρόπουλο, ο οποίος το 2008 είχε φωτογραφήσει την γνωστή tv περσόνα και ηθοποιό και τότε βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού Νικολέτα Ράλλη για λογαριασμό του περιοδικού Μaxim.
To... έγκλημα των Πατρινών δημοσιογράφων είναι ότι είχαν αναδημοσιεύσει στον "Κόσμο" το θέμα του Maxim με αναφορά στο περιοδικό, χωρίς να έχουν αναφέρει το όνομα του φωτογράφου ο οποίος ωστόσο είχε τραβήξει τις φωτογραφίες για λογαριασμό του περιοδικού.
Το θέμα έκανε σήμερα το γύρο των συζητήσεων τόσο στα πηγαδάκια της πόλης όσο και στις δημοσιογραφικές ενώσεις ανά τη Ελλάδα. Η εκτίμηση δημοσιογράφων αλλά και νομικών είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί κακό προηγούμενο για ...επιδημία αγωγών και μηνύσεων εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων
Γνωστός συνδικαλιστής δημοσιογράφος από την Αθήνα μιλώντας στο thebest.gr χαρακτήρισε πρωτοφανή την απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πάτρας και τόνισε ότι δημιουργεί κακό προηγούμενο καθώς δίνει αφορμή σε οποιονδήποτε βαφτίζει ένα δημοσίευμα προσωπική δημιουργία του, να αξιώνει αποζημίωση με αγωγές και μηνύσεις.
Δημοσιογραφικοί και νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης και ζητούν όπως μαθαίνει το thebest.gr περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παρέμβασης στον Άρειο Πάγο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στο Υπουργείο Επικρατείας με σκοπό τη δημιουργία ενός νομικού περιβάλλοντος που να θωρακίζει τη δημοσιογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν στο Δικαστήριο και με βάση την απόφαση, η αναφορά της "πηγής" σε αναδημοσίευση κειμένου δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρχει ΕΓΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ του δημοσιογράφου ή εικονολήπτη ή φωτογράφου. Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το σύνολο των μέσων της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση ακόμη και μία φωτογραφία ή κείμενο που είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο δεν μπορούν να αναδημοσιευθούν αν δεν υπάρχει έγγραφη βεβαίωση του συντάκτη ή φωτογράφου.
Αυτό σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλλει μήνυση και να την κερδίσει, με βάση το δεδικασμένο της Πάτρας.
Στο κείμενο του "Κόσμου" αναφερόταν ξεκάθαρα η "πηγή" ακόμη και στον τίτλο ("Η βασίλισσα του καρναβαλιού Νικολέτα Ράλλη φωτογραφήθηκε στο Maxim"), αυτό όμως δεν ήταν αρκετό κατά το Δικαστήριο.

thebest.gr

Συλλήψεις στην Κόρινθο για χρέη στο Δημόσιο


syllipseisΣυνελήφθησαν την Τρίτη (15/1) στην Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας, δύο 49χρονοι Έλληνες, για χρέη προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του ενός, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 719.722,04 ευρώ, ενώ σε βάρος του άλλου, έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 38.713,18 ευρώ.

Εθνικό προσκλητήριο κατά της βίας, από Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos-Maximou
Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το θέμα της βίας και της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, την ώρα που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να πάρει τη στροφή της ανάκαμψης.
“Χρειάζεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος για τα θέματα βίας τόνισε:
“Το βασικό θέμα που μας απασχόλησε είναι η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας. Εκτός από την τρομοκρατική βία, έχουμε τη ρατσιστική βία, και το φλερτ με την ανομία. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της βίας”.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Μιλήσαμε, όμως και για την πραγματική οικονομία. Για την αγωνία του Έλληνα πολίτη. Κάναμε σημαντικά βήματα. Χρειάζεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη, για να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα”.
Τέλος, για την υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, σχολίασε: “Κάποιοι μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν την ευθύνη για τη σκευωρία της λίστας Λαγκάρντ. Την Πέμπτη θα πούμε περισσότερα”.

ysterografa.gr

Κουβέλης: Η ανεργία απειλεί την κοινωνική συνοχή

kouvelis
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον Φώτη Κουβέλη να τονίζει φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πως εκτός από τα θέματα της βίας και της Ασφάλειας, αλλά και τα εργασιακά.
“Τη συνάντησή μας την απασχόλησε έντονα το θέμα της βίας. Πρέπει οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να σηκώσουν ανάχωμα απέναντι στη βία. Ενα όχυρό απέναντι σε όσους υπονομεύουν την ομαλότητα”, είπε αρχικά ο κ. Κουβέλης και αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας:
“Η ανεργία αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή. Θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε τι θα κάνουμε για αυτό το θέμα”.
Για το θέμα της δόσης ο κ. Κουβέλης είπε πως “Το θέμα έχει κλείσει”.
Οσο για την υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ, σημείωσε: “Δεν συζητήσαμε για την υπόθεση Λαγκάρντ.Το πως θα στηθούν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία είναι αποκλειστικό θέμα της Διάσκεψης των Προέδρων”.
Τέλος, ανέφερε πως έθεσε το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ysterografa.gr

Δένδιας: Η ανομία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή


dendiasΑποχωρώντας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας.
Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη τόνισε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις και κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε:
«Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τελευταια κρούσματα βίας και για τις προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της Εθνικής Αφάλειας της χώρας.
Ένα πράγμα είναι δεδομένο. Η ανομία απ` οπουδήποτε κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή…»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και Τ. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΤΑΝΑ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών θρηνεί την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους της: του Δημήτρη Καστανά. Ενός Έλληνα που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενημέρωση του Απόδημου Ελληνισμού.
Ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού και περιοδικών της Ομογένειας, λειτούργησε ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον Ελληνισμό των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο.
Ως Έλληνας έδωσε ακούραστες μάχες για τα δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα. Η προσφορά του είναι τεράστια και η μνήμη του θα είναι αιώνια.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».   

Επίσης ο Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Σκανδαλάκης, για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο Απόδημος Ελληνισμός, η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνούν την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους τους, του Δημήτρη Καστανά, ο οποίος για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Ανήσυχο πνεύμα, εργάστηκε σκληρά για να υλοποιήσει το όνειρό του, έγινε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού και περιοδικών της Ομογένειας και αποτέλεσε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της μητέρας Ελλάδος και του Ελληνισμού των ΗΠΑ.

Ακούραστος μαχητής υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων, έδωσε σκληρούς αγώνες από πολλά μετερίζια, μαζί με άλλους διακεκριμένους Έλληνες της Διασποράς.

Ο Δημήτρης Καστανάς θα λείψει από όλους μας, αλλά περισσότερο  από την οικογένειά του.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα» με την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Γιώργο Κουβαρά , ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε:
Για τις τρομοκρατικές ενέργειες 
Η πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η συμβολή μας στην δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς , να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε όλη αυτήν την περίοδο, με τις προτάσεις ενάντια στην φασιστική ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και σήμερα.

Αποκάλυψη – βόμβα: Eτσι έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009!

"Εάν υπογράψετε, πέφτετε". Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008. Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της... κυβέρνησης Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών. Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι. Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά, με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο "σχέδιο Πυθία". Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε για πρώτη φορά, τον κύριο λόγο, το σημείο εκκίνησης της πραξικοπηματικής πτώσης της τότε κυβέρνησης, την ευθεία απειλή στον αρμόδιο υπουργό από τον πρέσβη υπερδύναμης. Η αποκάλυψη αυτή, αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη από δύο παράγοντες: Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που πλέον αποδεικνύεται πως έχει το υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά και η υπόθεση πώλησης της ΔΕΠΑ που το έντονο Ρωσικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνει τις εντάσεις παρά την λαίλαπα του παπανδρεϊκού καθεστώτος. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα ελπίδα. Αυτή η αειφόρος Πατρίδα δεν άξιζε την ύβρη που της επιφυλάξαμε, την ντροπή που οφείλουμε σαν λαός να ξεπλύνουμε για να κοιτάξουμε με υπερηφάνεια τις επόμενες γενιές. Το κεντρικό πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον τότε αρμόδιο υπουργό ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια. Ο διάλογος που θα διαβάσετε είναι δια στόματος του ιδίου σε στενό κύκλο συνομιλητών. Η σημασία τους όμως δεν επιτρέπει την αποσιώπηση τους. Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ - Βουλγαρίας. Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί. Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια. Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία - Αυστρία. Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα - Ιταλία. 15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή: "Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι" Πηγή: logioshermes

Απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες

Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από ...σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί.

Και όμως, μετα λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

Κατά την διάρκειαν Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου βλέπουμε ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού.

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι ένας πολίτης που θέλει να έχει σε ιστό στο μπαλκόνι του την Ελληνική Σημαία δε μπορεί γιατί αυτό βάση νόμου επιτρέπεται μόνο σε εθνικές εορτές σε εθνικό πένθος και σε επίσημες τελετές τις οποίες εκτάκτως αποφασίζει η Κυβέρνηση.

Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα. Απορούμε βέβαια που τόσο καιρό δεν τον έχουν διυλίσει κάποιοι ανθέλληνες τον νόμο αυτόν για να κάνουν καταγγελίες σε όσους Έλληνες έχουν στο μπαλκόνι τους την Ελληνική Σημαία.

newsnow.gr

Στο "πόδι" η Πελοπόννησος για το κλείσιμο ΔΟΥ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση των ΔΟΥ σε Λεωνίδιο, Κυπαρισσία, Πύλο, αλλά και τους Μολάους Λακωνίας, παρά το γεγονός ότι στους Μολάους, ήδη, μεταφέρονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το αρχείο στη ΔΟΥ Σπάρτης.

Στην Πύλο, η δημοτική αρχή επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να διατηρηθεί η εφορία αφού τα λειτουργικά έξοδα θα τα καλύπτει ο δήμος, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή.
"Η ΔΟΥ Πύλου τα τρία τελευταία έτη, παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε εισπρακτικά το στόχο του 9%, επιπλέον, του προηγούμενου έτους όχι μόνο να τον πετύχει αλλά να τον ξεπεράσει και να τον απογειώσει στο 20,6% το 2010. Κατάφερε εισπρακτικά να είναι η πρώτη ΔΟΥ της Μεσσηνίας και έβδομη σε όλη την Ελλάδα", αναφέρει δήμος.

Σήμερα ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, φτάνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να εκθέσει τους λόγους που πρέπει να διατηρηθεί η ΔΟΥ Πύλου.

Στους Μολάους, όπου έχει ξεκινήσει η μεταφορά της ΔΟΥ, οι πολίτες κάνουν λόγο για προχειρότητα και βεβιασμένες κινήσεις, αφού, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε ταυτόχρονα με τη συγχώνευση της ΔΟΥ στη Σπάρτη να ανοίξει και να λειτουργήσει το φορολογικό ΚΕΠ στους Μολάους, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι η επιστολή του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, στον υπουργό Οικονομικών, η οποία αναφέρει:
"Έκλεισε και η ΔΟΥ Μολάων με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια για τη σύσταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) και των γραφείων ΔΟΥ, παρότι ο δήμος μετά τον εκβιασμό της πολιτείας, εγγράφως έχει παραχωρήσει χώρο, για τη στέγασή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και επιβάρυνση των δημοτών του δήμου μας, που θα πρέπει να μετακινούνται στη Σπάρτη, για όλες τις υποθέσεις τους, κάτι που ουδόλως φαίνεται να σας απασχολεί, διαφορετικά θα είχατε φροντίσει η λειτουργία των Γραφείων ΔΟΥ και των ΚΕΦ, να είχε προηγηθεί της μεταφοράς των ΔΟΥ".

Νέο κόμμα σχεδιάζει ο Ψωμιάδης


Panagiotis-PsomiadisΝέο πολιτικό φορέα στον χώρο της Κεντροδεξιάς φαίνεται ότι σχεδιάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως… κατάλαβαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, στους οποίους μίλησε σήμερα με αφορμή την αποχώρησή του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη, και έχοντας δίπλα στου τον διάδοχό του, Απόστολο Τζιτζικώστα.
“Φεύγω απελευθερωμένος. Σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Δεν είμαι έκπτωτος, αλλά νικητής. Θα κάνω μια διακοπή μερικών μηνών, και μετά θα ξεκινήσω και πάλι”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος δεν έκρυψε και πάλι την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε από τη Νέα Δημοκρατία.
“Ανήκω εκεί που ανήκω, στηρίζω εκεί που στηρίζω, αλλά δεν πρόκειται να με φιμώσουν”, δήλωσε ο πρώην πλέον Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Μαξίμου Στουρνάρας και Δένδιας

stournaras
Λίγο μετά τις 18:00GR ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Στη σύσκεψη είναι παρόντες ακόμη οι Στουρνάρας και Δένδιας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντιούνται στη σκιά της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και γι` αυτό το λόγο κλήθηκε να είναι παρών και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα τους ενημερώσει για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας και τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα συλλέξει.
Στο Μαξίμου βρίσκεται ακόμη ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την έγκριση της εταμίευσης της δόσης του Ιανουαρίου, μετά τη σχετική εισήγηση του Εuro working group και το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα μετά και την ψήφιση από τη Βουλή προαπαιτούμενων, όπως το φορολογικό και το πολυνομοσχέδιο.
Αξίζει να σημειώσουμε, άλλωστε, πως αυτή είναι η πρώτη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιείται χωρίς τον… βραχνά της δόσης.

ysterografa.gr

Για νέο κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί η ΕΜΥ

images
Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από σήμερα το βράδυ(15/1/2013) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το πρωί της Τετάρτης βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και στην Θράκη.
Παράλληλα θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά της δυτικής ηπειρώτικης χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Αναμένεται οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη να φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσου, ωστόσο οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (18/1).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Ειδικότερα:
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Ελεύθερη η 25χρονη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

pirines
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 25χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής η οποία είχε συλληφθεί ως κατηγορούμενη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Η φοιτήτρια, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αυτούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και την υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.
Η 25χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ οι δικηγόροι της σημείωσαν ότι το DNA που έδωσε δεν ταυτίστηκε με το δείγμα που βρέθηκε στο κουτί με τα θαμμένα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη.

ysterografa.gr

Ο Παπακωνσταντίνου διαψεύδει τον Διώτη!

ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÓ 2011 ÐÁÐÁÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÕ Ã
Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα όσα υποστήριξε ο Ιωάννης Διώτης στο υπόμνημά του στους οικονομικούς Εισαγγελείς.
Τη θέση του μετέφερε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή στην εκπομπή της στο Real FM. «Εγώ θέλω να ξέρω γιατί με κατηγορούν», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» έγινε επί των ημερών του
Επίσης επισήμανε ότι είχε ενημερώσει τον Ιωάννη Διώτη για το περιεχόμενο της λίστας που του παρέδωσε, ενώ να θυμίσουμε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

ysterografa.gr

Εγκρίθηκαν με 166 «ναι» το πολυνομοσχέδιο - «φωτιά»! Και ιδιωτικά ΑΕΙ...

Εγκρίθηκαν με 166 «ναι» το πολυνομοσχέδιο - «φωτιά»! Και ιδιωτικά ΑΕΙ...Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τις οποίες υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αντισυνταγματικά άρθρα και αποτελούσαν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου. Τώρα μένει να «ανακαλύψουμε» και το πραγματικό περιεχόμενο των άρθρων! Ενδεικτικά, το άρθρο 31 σε μία από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου παρέχει τη «δυνατότητα» σε ΝΠΔΔ, να ιδρύουν ιδιωτικά σχολεία
όλων των βαθμίδων έως και «κολλέγια», δηλαδή πλέον πανεπιστήμια
, όπως αποκάλυψε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, ενώ με άλλο άρθρο, όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, χαρακτηρίζονται πλέον, δημόσιοι υπάλληλοι... Θετική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο επικαιροποιείται και η υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έδωσαν 166 βουλευτές, 123 είπαν όχι, ενώ ένας δήλωσε παρών. Το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε το άρθρο 35 για τα επιδόματα και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αναλυτικότερα...

ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο

Ένας 40άρης οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ.
Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά
και ασυναίσθητα τη χαζεύει...Η ξανθιά του γυρίζει το βλέμμα.
Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή, αυτό τραβάει
κάμποση ώρα και αποφασίζει να της μιλήσει:
-Συγνώμη, της λέει, μήπως γνωριζόμαστε;
-Βέβαια, του απαντάει. Ένα από τα παιδιά που έχω,
είναι δικό σας!
Ο τύπος σαστίζει, σκέφτεται και ξαφνικά θυμάταιτη μοναδική φορά που απάτησε τη γυναίκα του.
Τη ρωτάει λοιπόν:
-Μήπως είστε εκείνη η στριπτηζέζ που είχανε καλέσει σε ένα bachelor πάρτυ στην Πεύκη πρόπερσι την άνοιξη και είχαμε καταλήξει να κάνουμε άγριο σ*ξ στην κουζίνα;
Μου είχατε δέσει τα χέρια με χειροπέδες και μου χώσατε και ένα καρότο στον κ@λ@!
Συνοφρυωμένη αυτή του απαντάει:
-Όχι, είμαι η φιλόλογος του γιου σας

Η μεσαία τάξη βουλιάζει

Η μεσαία τάξη, οι πολίτες που παράγουν πλούτο και κινούν την αγορά, αυτοί που εκφράζονται πολιτικά από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, αυτοί που συνέβαλαν στη δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας προκειμένου η χώρα να αποφύγει τις περιπέτειες, οδηγούνται σε περιπέτεια.

Οι πολιτικοί εκφραστές της μεσαίας τάξης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φαίνονται χαμένοι στη μετάφραση. Ταυτόχρονα οι αστοί παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους πολιτικούς τους εκφραστές να στρέφονται με σκληρότητα εναντίον τους. Τα κόμματα που εδώ και τέσσερις δεκαετίες στηρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεσαίας τάξης στη κοινωνία και στην οικονομία, αναζητούν λεξικό για να μεταφράσουν την πολιτική τους. Και να σκεφθείτε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες οι ανήκοντες στη μεσαία αστική τάξη, στήριζαν τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων του αστικού χώρου, όχι μόνο για να μη φύγει η χώρα από την Ευρώπη και το ευρώ, αλλά για να μείνουν και οι ίδιοι στην Ελλάδα. Τελικά, η παραμονή μας στο ευρώ διασφαλίστηκε, η χώρα σώθηκε, αλλά η μεσαία τάξη οδηγείται σε ναυάγιο.

Μακάρι η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα σωστικά μέσα προκειμένου να πετύχει εκτός της Ελλάδας να διασώσει και τους Έλληνες. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα γι αυτή τη κυβέρνηση. Να προσφέρει «σωσίβιο» ώστε να σώσει τη μεσαία τάξη από τον βέβαιο πνιγμό στον οποίο την οδηγείται από δικά της λάθη. Διαφορετικά αν η κυβέρνηση δεν επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά θα συμβεί το μοιραίο. Και στην περίπτωση που «βουλιάξει», τότε μοιραία θα την ακολουθήσουν και τα κόμματα στα οποία η μεσαία τάξη εναπόθεσε τις ελπίδες της για να σωθεί. Οι κυβερνώντες χρειάζεται να κατανοήσουν ότι οφείλουν την ύπαρξή τους στη μεσαία τάξη και συνεπώς χωρίς αυτή δεν υπάρχουν. Θα κλείσω με μια μικρή ιστορία, γραμμένη από την Άννα Μαρία Σούα, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν το νόημα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. «Μάϊνα το φλόκο!» διατάζει ο καπετάνιος. «Μάϊνα το φλόκο!» επαναλαμβάνει ο δεύτερος. «Όρτσα δεξήνεμα!» κραυγάζει ο καπετάνιος. «Όρτσα δεξήνεμα!» επαναλαμβάνει ο δεύτερος. Εν τω μεταξύ η θύελλα δυναμώνει και οι ναύτες τρέχουμε αλλόφρονες από τη μια μεριά του καταστρώματος στην άλλη. Αν δεν βρούμε γρήγορα ένα λεξικό, θα βουλιάξουμε το δίχως άλλο.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Πlogia Starata

Ποιους θα εξυπηρετούσε ένας νεκρός Σαμαράς ;

Άρθρο του Αλέξανδρου Κασίδη *

Το πανελλήνιο έχει συγκλονισθεί από τις ριπές των καλάσνικοφ που στόχευαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το γραφείο του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Πολλά τα ερωτήματα που ακολούθησαν της προσπάθειας να δοθεί ένα σύνολο ερμηνειών γύρω από τον αληθινό στόχο, τα κίνητρα και τον χαρακτήρα των δραστών.
Ωστόσο, σε μια Ελλάδα που κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι των κερδοσκόπων στο εξωτερικό και τολμά να συμμαζέψει τη διοικητική και ιδεολογική αναρχία στο εσωτερικό δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θα επιθυμούσαν την ανακοπή των επίμαχων προσπαθειών.

Αμείλικτοι οι αριθμοί


Οι αριθμοί της οικονομίας βελτιώνονται, και το πρωτογενές έλλειμα θα εξαλειφθεί, και όλα αυτά χωρίς να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος (ούτε ένας!), συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων ναρκωτικών, των επίορκων, και των παιδεραστών.

Κατά τα άλλα έχουμε:
-400.000 παιδιά που υποσιτίζονται
-1 εκατ. παιδιά ανασφάλιστα χωρίς κάλυψη υγείας και εμβολιασμών
-παγωμένες τάξεις χωρίς λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης
-4 εκατ. ανασφάλίστους Έλληνες συνολικά
-30% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχιας
-250.000 σε συσσίτια της Εκκλησίας
-25.000 άστεγοι στην Αθήνα μόνο

- Το κόστος για να καλύπτονται ασφαλιστικά τα 1.000.000 παιδιά είναι 200 ευρώ ετησίως το καθένα, λιγότερο δηλαδή από όσο επιχορηγεί το κράτος τα συνταξιοδοτικά ταμεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.
- Το κόστος για να τρώνε όσα παιδιά υποσιτίζονται ένα θρεπτικό γεύμα το μεσημέρι στο σχολείο, είναι 2-3 ευρώ την μέρα, επί 150 σχολικές ημέρες το χρόνο, 300-450 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί. Σύνολο μέγιστο 180.000.000.

Από κηπουρούς και ψευτο-ανάπηρους συνταξιούχους όμως πάμε σφαίρα!

Τί καιροί, τί ήθη!

Άγης Βερούτης

«Οι μετανάστες στην Ελλάδα πηγαίνουν από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη»

immigrants-in-Greece
Ρεπορτάζ που φέρει τον άνω τίτλο και περιέχει μαρτυρίες πολλών μεταναστών στην Ελλάδα που αδημονούν για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της γερμανικής ραδιοφωνίας. Δι’ αυτού περιγράφονται οι άσχημες συνθήκες διαβίωσής τους στην Ελλάδα και η αντίστοιχη μεταχείρισή τους από τις ελληνικές Αρχές.
Κατ’ αρχάς, στηλιτεύεται το γεγονός της σιωπηρής απόρριψης χιλιάδων αιτήσεων για την χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα. Οι μετανάστες απελπίζονται από αυτή την αβεβαιότητα και πολλοί από αυτούς επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, παρότι εκεί δεν τους περιμένει τίποτα. Αυτή την επιθυμία τους θέλει να εκπληρώσει και η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ), στα πλαίσια προγράμματος επαναπροώθησης.
Στο ρεπορτάζ μεταφέρεται η άσχημη εικόνα του χώρου υποδοχής του ΙΟΜ στην Αθήνα, όπου στοιβάζεται πλήθος μεταναστών, σαν να επρόκειτο για σιδηροδρομικό σταθμό. Όλοι περιμένουν για πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις που θα τους οδηγήσουν στην χώρα τους το Πακιστάν, από την οποία δραπέτευσαν πριν από πολλά χρόνια.
Οι μαρτυρίες που φιλοξενούνται είναι δραματικές. Κάποιοι από τους μετανάστες χρειάστηκαν πέντε μήνες ποδαρόδρομου για να φθάσουν στην Ευρώπη. Δανείστηκαν χρήματα για να το πετύχουν και, αντί να πλουτίσουν όπως ήλπιζαν, δεν μπορούν να επιστρέψουν ούτε καν αυτά τα δανεικά. Παρόλα αυτά, δεδομένων των συνθηκών που συνάντησαν, πολλοί από αυτούς επιθυμούν να γυρίσουν για να είναι μαζί με τους δικούς τους και να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.
Οι Αρχές, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καθόλου δεν δείχνουν δυσαρεστημένες με την κακή ποιότητα αυτών των αναμνήσεων. Αντίθετα, επιδιώκουν οι άσχημες εντυπώσεις να μεταφερθούν στους επίδοξους μιμητές των απελπισμένων μεταναστών, ώστε να «καταλάβουν κι εκείνοι ότι δεν πρόκειται για παιχνίδι»…

ysterografa.gr

Ο Παπαδήμος και η… παρεξηγημένη συναίνεση

Lukas-Papademos-draxmes

Toυ ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η συναίνεση είναι μια προχωρημένα παρεξηγημένη έννοια. Ειδικά όταν αφορά την πολιτική, και αναζητεί συμβιβασμούς μεταξύ διαφορετικών απόψεων, συχνά και διαφορετικών ιδεολογιών. Επειδή ο καθένας της δίνει το περιεχόμενο που αισθάνεται να ταιριάζει καλύτερα στην πολιτική… γκαρνταρόμπα που έχει συνηθίσει να λανσάρει ο ίδιος στον δημόσιο βίο.
Στην προχθεσινή τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες, ίσως ο πιο αγαπητός Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο Μπιλ Κλίντον, παρουσίασε την ταινία “Λίνκολν”. Και αφού υπενθύμισε ότι χωρίς τον Πρόεδρο ο οποίος κατήργησε τη δουλεία και κράτησε ενωμένη την Αμερική, κερδίζοντας τον Εμφύλιο Πόλεμο, “δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ”, θύμισε ότι η άσκηση της εξουσίας και η επιτυχία ενός ηγέτη στηρίζονται εκ των πραγμάτων στην ευχέρειά του να ισορροπήσει ανάμεσα στους αναγκαίους συμβιβασμούς, και τις ρήξεις με όσα πρέπει να αλλάξουν. Και δεν αλλάζουν με… συμβιβασμούς.
Ο Μπαράκ Ομπάμα απ’ την άλλη, επέβαλε την πολιτική συναίνεση στις ΗΠΑ, στην πρόσφατη κρίση για την αποφυγή του “δημοσιονομικού γκρεμού”. Με επιδέξους χειρισμούς στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που δεν ήταν συναινετικοί, αλλά βαθιά επιθετικοί, και μάλιστα με επικοινωνιακές διαστάσεις, πέτυχε να διχάσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και ουσιαστικά να… σύρει στη συναίνεση εκείνους που μέχρι πρότινος φλέρταραν με τη χρεοκοπία των ΗΠΑ. Ήταν ένας Πρόεδρος νικητής, πρόσφατα εκλεγμένος για δεύτερη φορά, που ανάγκασε τους υπόλοιπους να αποδεχτούν το δικό του… δίκιο.
Τα δυο παραδείγματα είναι εξόχως αποκαλυπτικά, έως εκκωφαντικά του τι… δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Εδώ όπου η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι έννοια βαθιά παρεξηγμένη. Και προκύπτει μέσα από ρητορικές, όσο και εννοιολογικές στρεβλώσεις.
Τέτοιες στρεβλώσεις ήταν ορατές σε όσα είπε χθες ο Λουκάς Παπαδήμος στο Κεφαλάρι, εκεί όπου τιμήθηκε από τον ΙΟΒΕ για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία. Με παράλληλα χειροκροτήματα για την πρωθυπουργική θητεία του, η οποία, παρά τους επαίνους, οδήγησε τη χώρα στο… και ένα, όχι απλά στο παρά κάτι της χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί πολλαπλάσια προσπάθεια από τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του για να διορθωθεί το “κακό”.
Ο άλλοτε κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου μετά από πρόταση του Γιάννου Παπαντωνίου, και εν συνεχεία στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη στα… περίεργα χρόνια του Χρηματιστήριου και της ΟΝΕ (μεταξύ άλλων), αφηγήθηκε εμπειρίες από την περίοδο της (εξωκοινοβουλευτικής) πρωθυπουργίας του. Και ζήτησε “ευρεία συναίνεση από πολιτικούς και από πολίτες”, μιλώντας ακόμη για “θεσμούς και μηχανισμούς που δεν θα επηρεάζονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.
Η συναίνεση για την οποία μιλά ο Λουκάς Παπαδήμος είναι μια… αχρείαστη συναίνεση. Επειδή δεν θα είναι ειλικρινής. Ούτε θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στην κοινωνία, εκείνη ενώπιον της οποίας οφείλουν να λογοδοτούν όλοι, πολιτικοί και… τεχνοκράτες.
Είναι μια συναίνεση με μη πολιτικά χαρακτηριστικά. Χωρίς γωνίες και στρατηγικές στοχεύσεις, αλλά με καθωσπρεπισμούς και… καλά λόγια. Απέχει μακράν της συναίνεσης που μας διδάσκει το παράδειγμα Ομπάμα. Τη συναίνεση των ορθών ιδεών, ή σε κάθε περίπτωση εκείνων που αποδέχεται η πλειοψηφία, και σπεύδει να υιοθετήσει η μειοψηφία. Με όρους διακριτούς και όχι… ισοπέδωσης.
Μια Ελλάδα γεμάτη στρεβλώσεις και υστερήσεις, κυρίως σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού και ηγεσίας, αξιακού μωσαϊκού και ηθικών προτεραιοτήτων, δεν αντέχει μια τέτοια “συναίνεση”. Χρειάζεται ρήξεις, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν συναινέσεις.
Αυτή είναι η φυσική ροή των εξελίξεων. Η πορεία των πραγμάτων. Οι ρήξεις γεννούν τις συναινέσεις που ανοίγουν δρόμους για το μέλλον. Παραμερίζοντας τις συναινέσεις που συνεπάγονται συμβιβασμό με το… κακό ριζικό μας.

ysterografa.gr

Σχέδιο ανατροπής από τους παχυλά αμειβόμενους «υπερασπιστές του λαού»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας (με αποτέλεσμα να βρεθεί σφαίρα μέσα στο γραφείο του προέδρου του κόμματος), καταδεικνύει ότι οι καταδίκες της βίας είναι εντελώς υποκριτικές.

Καταδεικνύεται επίσης ότι τελικά υπάρχει άμεση διασύνδεση της έκρηξης βίας με όσα διακηρύσσονται από τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που την καταδικάζουν.

Τι άλλο να σκεφθεί κανείς όταν η καταδίκη της βίας περιλαμβάνει πάντα ένα «ναι μεν, αλλά»;

Τι άλλο αποτελεί αυτό το «ναι μεν, αλλά», εκτός από δικαιολόγηση της βίας και υπόθαλψή της;

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτή η ύποπτα απρόθυμη μισο-καταδίκη ενός τόσο σοβαρού περιστατικού, όπως οι πυροβολισμοί εναντίον προέδρου κόμματος και πρωθυπουργού, εκτός από επιβράβευση αυτής της αποτρόπαιης ενέργειας;

Σαφής και αυστηρός προσδιορισμός χρήσεων γης και όχι οριζόντιες απαγορεύσεις για το Μαίναλο


 «Το ζητούμενο είναι να καταρτιστεί ένας χάρτης προσδιορισμού επιτρεπόμενων χρήσεων και όχι ένας χάρτης οριζόντιων απαγορεύσεων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αυστηρή ζωνοποίηση προσδιορισμού χρήσεων γης, χωρίς δυνατότητες παρερμηνειών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια διαβούλευσης για τις "Προτάσεις επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για το Μαίναλο ως προστατευόμενης περιοχής" του ΥΠΕΚΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013.
Ο στόχος του χωροταξικού σχεδιασμού του ορεινού όγκου του Μαινάλου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι διττός· αφενός, η προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων του και, αφετέρου, η πρόβλεψη της τάσης ανάπτυξης ανθρώπινης δραστηριότητας με σαφείς και αυστηρούς κανόνες, απορρίπτοντας, ταυτόχρονα, τη λογική των οριζόντιων απαγορεύσεων.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε το σύνολο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, ήτοι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης και οι εκπρόσωποι του ΕΟΣ Τρίπολης, του ΣΑΟΟ Τρίπολης, του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου, του ΤΕΕ, του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Τρίπολης, της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αρκαδίας.
Ο κ. Τατούλης έθιξε ιδιαίτερα το ζήτημα της σύστασης του φορέα διαχείρισης του Μαινάλου και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι μια υπηρεσία, αλλά ένα συλλογικό όργανο, «ένας ενιαίος περιφερειακός φορέας διαχείρισης των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί φορείς».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπως και οι λοιποί συμμετέχοντες στη διαβούλευση, στάθηκε στις ελλείψεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, την οποία χαρακτήρισε «πεπαλαιωμένης αντίληψης» σχετικά με τους στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης και της αειφορίας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται η δόμηση στα διάκενα των βουνών, αλλά και για την απουσία πρόβλεψης για το χιονοδρομικό κέντρο.
Αποφασίστηκε, τέλος, η σύσταση επιτροπής – ομάδας εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημαρχών Τρίπολης και Γορτυνίας, του τεχνικού κόσμου και των οικολογικών - ορειβατικών συλλόγων και κυνηγών η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και θα αποστείλει στο ΥΠΕΚΑ, τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, τις παρατηρήσεις και την κοινή πρόταση όλων των φορέων για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Μαίναλο

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καστανάς

dimitris kastanas 885444064
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 70 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και δημοσιογράφος της Ομογένειας, Δημήτρης Καστανάς.

Ο δημοσιογράφος μετά από 16 χρόνια, υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του Μανχάταν, ενώ για αρκετό καιρό ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα υγείας.

Το πρώτο του ξεκίνημα στην τηλεόραση έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 1975, όταν σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό εγκαινίασε εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή, ανοίγοντας καινούριους ορίζοντες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Κάθε Κυριακή, από το κανάλι 47 της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης και από κανάλια συνολικά 14 πολιτειών, προβαλλόταν, αρχικά ένα ωριαίο και στη συνέχεια δίωρο πρόγραμμα, γεμάτο Ελλάδα.

Το 1987, προχώρησε σ' ένα ακόμη σημαντικό βήμα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη μεγάλη καλωδιακή εταιρία "Time Warner". Το NGTV, έγινε ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός σταθμός σ' όλο τον κόσμο. Την ίδια περίοδο, εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό ποικίλης ύλης "ΕΣΕΙΣ", που κυκλοφόρησε ανελλιπώς για 23 χρόνια.

Με την ευκαιρία την ανάδειξής του από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης σε τελετάρχη της παρέλασης του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν το 2011, ο Δημήτρης Καστανάς μίλησε τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δική του οδύσσεια στην Αμερική.

«Στην αρχή, δεν είχα την πολυτέλεια να έχω συνεργάτες για όλους τους κλάδους. Επομένως, έκανα το σκηνοθέτη, τον παραγωγό και τον παρουσιαστή. Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά απέκτησα μια μοναδική εμπειρία, που με βοήθησε στη μετέπειτα προσπάθειά μου, όταν δημιούργησα το δικό μου τηλεοπτικό σταθμό. Το 1987, έκανα το μεγάλο άλμα, λειτουργώντας τηλεοπτικό σταθμό. Ήμουν ο πρώτος, εκτός των συνόρων της Ελλάδας, που αποπειράθηκα να λειτουργήσω ελληνική τηλεόραση επί 24ωρου βάσεως.

Η προσπάθεια γινόταν στην Αμερική, όπου το τηλεοπτικό κοινό γνώριζε από τηλεόραση και θα μπορούσε να κάνει συγκρίσεις με τα προγράμματα στα αμερικανικά κανάλια. Και μην ξεχνάτε, επίσης, ότι, τότε, στην Ελλάδα υπήρχε μόνο η κρατική ΕΡΤ, κανένας άλλος σταθμός», επισήμανε χαρακτηριστικά ο "Μister Greek TV" των ΗΠΑ, όπως έχουν αποκαλέσει το Δημήτρη Καστανά.

Μιλώντας για το NGTV και τις προσπάθειές του να κρατηθεί στη ζωή, ο ομογενής παραγωγός ανέφερε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, όχι μόνο η ίδρυση και η λειτουργία ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η διατήρησή του, συνεχίζοντας ν' αποτελεί το μοναδικό ελληνόφωνο, 24ωρο τηλεοπτικό σταθμό, εκτός των ελληνικών συνόρων. Επίσης, το NGTV έκανε αγώνες για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού. Διοργάνωσε πολλούς τηλεμαραθώνιους για εθνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα και τους ανθρώπους της Ομογένειας».

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε πουλήσει το Εθνικό Ελληνικό Κανάλι Αμερικής (NGTV), το οποίο διεύθυνε για 37 χρόνια.

Γεννημένος στο χωριό Μώλος της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Καστανάς επέλεξε, στην ηλικία των 25 ετών, το δρόμο της ξενιτιάς, έχοντας σπουδάσει νομικά, ενώ εργαζόταν στην Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα. Ήταν Φεβρουάριος του 1968. «Είχα όνειρα πολλά ως νέος άνθρωπος. Η Ελλάδα, όμως, ειδικά τότε, δεν πρόσφερε ευκαιρίες», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Στην Αμερική, λίγο-πολύ, πέρασα από διάφορα στάδια, όπως εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Στη Νέα Υόρκη έκανα διάφορες δουλειές, τον πρώτο καιρό, από εργάτης σε βενζινάδικο μέχρι υπάλληλος σε ανθοπωλείο. Είμαι περήφανος γι αυτό το κομμάτι της ζωής μου, γιατί ήταν για μένα ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο».

Στη συνέχεια, μέσα σε μια εξαετία, με σκληρή εργασία, όπως επισήμανε, κατάφερε να αποκτήσει μερικά εστιατόρια. Από μικρός, όμως, είχε πάθος με τη δημοσιογραφία, την πολιτική και το θέατρο. Όταν, λοιπόν, "στάθηκε στα πόδια του" οικονομικά και κατάφερε να έχει κάποια χρήματα, σκέφτηκε ότι μέσω της τηλεόρασης θα μπορούσε, κατά κάποιο τρόπο, να ασχοληθεί και με τις τρεις του αγάπες, όπως είπε.

Ήταν δύσκολος ο αγώνας για να μπορέσει από τη μια να μεταφέρει την Ελλάδα στα σπίτια των χιλιάδων ομογενών και από την άλλη το τηλεοπτικό πρόγραμμα να είναι σοβαρό και ενδιαφέρον, ώστε να κερδίσει τους Ελληνοαμερικανούς τηλεθεατές. «Αυτό το κοινό, λοιπόν, το κέρδισα, προσπαθώντας παράλληλα να μην μεταφέρω την εικόνα της "ψωροκώσταινας", αλλά την εικόνα μιας Ελλάδας, που μας έκανε όλους περήφανους με την ιστορία και τον πολιτισμό της», είχε δηλώσει ο κ. Καστανάς.
spirospero.gr

Ποιούς υποψιάζεται ο Διώτης…

Ioannis-Diotis
Ο Ιωάννης Διώτης καταθέτει σήμερα ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αποφασισμένος να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το επίμαχο στικάκι, όπως έγραψαν τα “Υστερόγραφα”.
Το ενδιαφέρον της κατάθεσης του άλλοτε Εισαγγελέα-διώκτη της “17 Νοέμβρη”, και πρώην διοικητή του ΣΔΟΕ ωστόσο, έγκειται στο κατά πόσο θα μοιραστεί με τους οικονομικούς Εισαγγελείς τις σκέψεις του ως προς το ποιοί μπορεί να είναι εκείνοι που “πείραξαν” το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, από τη στιγμή που δεν είναι ο ίδιος.
Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Διώτη κάνουν λόγο για… υποψίες και ενδείξεις, ως προς την ταυτότητα εκείνων που επιχείρησαν να τον εμπλέξουν σε αυτή την ιστορία και να τον ενοχοποιήσουν, κάτι που σημαίνει ότι η κατάθεσή του αποκτά πρόσθετη σημασία.

Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τη χρεοκοπία

ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÓÔÏÕÑÍÁÑÁÓ Ã. ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών διαπίστωσε την απουσία θετικών προτάσεων και επιχειρημάτων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ και χαρακτηριστικά τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει την χρεοκοπία».
Ακόμη, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρξει θετική προσαρμογή και πως η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται.
Αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ότι αυτές «πιάνουν τόπο» και αποδίδουν ενώ χαρακτήρισε απίπονα αλλά αναγκαία τα μέτρα καθώς διορθώνουν λάθη περασμένων ετών.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η δημοκρατία δεν απειλείται. Μάλιστα κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση ενώ υποστήριξε πως δεν έχουν καταδικάσει όλα τα κόμματα το συμβάν με τον τρόπο που θα έπρεπε.

ysterografa.gr

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα

nuland
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών καταδικάζει την “πρόσφατη βία στην Ελλάδα”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις ” επιθέσεις” εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα και των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Νούλαντ τόνισε ότι “προφανώς, καταδικάζουμε την πρόσφατη βία στην Ελλάδα”.
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να εκφράζουν τις απόψεις τους “διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά”, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για να καταφύγουν στη βία”.

ysterografa.gr

«ως σύγχρονος Προμηθέας…»


  ERNESTO.jpg

     Με αφορμή τα 45 σχεδόν χρόνια από την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, Οκτώβριος του 1967 στην Βολιβία, η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας.

   Οι φωτογραφίες της θρυλικής μορφής του Τσε Γκεβάρα που οι περισσότερες είναι ανέκδοτες και κάποιες ελάχιστες γνωστές, θα εκτεθούν στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών" (Αράτου & Κανακάρη 65) στην έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 20.30. Τίτλος της έκθεσης «ως σύγχρονος Προμηθέας…»