Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τεράστιες καταστροφές από έντονη χαλαζόπτωση ελαιοδένδρων στην Κορίνθία. Αμεση επικοινωνία Πελοπίδα Καλλίρη με Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση παρέμβαση και αποτίμηση των ζημιών



https://i0.wp.com/omorfiestismessinias.gr/wp-content/uploads/2017/11/66ad1f05268d06a81940eb83ebb3480f_XL.jpg?resize=650%2C425&ssl=1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Φλώρο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την έντονη χαλαζόπτωση, ώστε να καταγράψει τις ζημιές στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Η καταστροφική χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή Πηγαδάκι και Ξερόκαμπο στη Κλένια Κορινθίας, προχώρησε στο Χιλιομόδι και στ Αθίκια, ενώ απ τη πλευρά των Γερανείων έπληξε την περιοχή του Σχοίνου.
Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών είναι, ότι στην ευρύτερη περιοχή της   Κλένιας και μέρος του Χιλιομοδίου επλήγησαν πάνω από 3.500 χιλιάδες στρέμματα και πάνω από 35.000 χιλιάδες ελαιόδεντρα, σημαντικός αριθμός καλλιέργειας πυρινόκαρπων  και καλλιέργειες με κηπευτικά. Στην περιοχή των Αθικίων επλήγησαν πάνω από 5.000 στρέμματα και πάνω από 60.000 στρέμματα ελαιόδεντρα. Στη περιοχή του Σχοίνου αδιευκρίνιστος αριθμός  εσπεριδοειδών και ελαιόδεντρων.
Η καταστροφή πάνω στη καρποφορία και κατά τη συγκομιδή της ελιάς ήταν τραγική.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ζήτησε την άμεση παρέμβαση και αποτίμηση των ζημιών που είναι τεράστια και οδηγεί τους αγρότες μας σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ήταν ενήμερος για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του θα  προχωρήσουν  στην άμεση καταγραφή των ζημιών.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη