Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…



https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2017/11/NomosParaskeyopoulou.jpg

Της Γιώτας Μπάγκα
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο Πανελλήνιο η απόφαση για διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα, έναν άνθρωπο που έχει καταδικάσει η Ελληνική δικαιοσύνη όχι μόνο για την  τρομοκρατική του δράση, όχι μόνο γιατί αφαίρεσε ζωές αθώων συμπολιτών μας, αλλά κυρίως γιατί είναι εχθρός του πολιτεύματος που όλοι οι υπόλοιποι υπερασπιζόμαστε σθεναρά, της Δημοκρατίας. Και με λύπη μου παρακολούθησα τον κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ να ισχυρίζεται πως η αναφορά της είδησης της προσωρινής απελευθέρωσης Κουφοντίνα γίνεται για να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. Εκτός
βέβαια, κι αν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν πλέον επικίνδυνο εχθρό του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας τον Κουφοντίνα, γιατί πιστεύουν ότι σωφρονίστηκε….
Και μάλλον την ίδια ιδέα για το σωφρονισμό εγκληματιών έχουν στην κυβέρνηση, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το πώς συνέλαβαν και εφάρμοσαν τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου. Έτσι, εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε να διαπράττονται αποτρόπαια εγκλήματα από καταδικασμένους που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου και ξαναγύρισαν στο άψε – σβήσε στην εγκληματική τους δραστηριότητα ( ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου ή οι εγκληματίες που σιδέρωναν τους ηλικιωμένους για να τους πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη, ο Αφγανός που γκρέμισε στην Κέρκυρα τη φοιτήτρια και σκότωσε μια κοπέλα στη Γερμανία και τόσοι άλλοι). Τον Νόμο Παρασκευόπουλου αμφισβήτησαν όλες οι υγιείς δυνάμεις του Κοινοβουλίου και κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά το νόμο Παρασκευόπουλου αμφισβήτησε κυρίως ο δημιουργός του ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο στην κριτική του.
Παρακολουθούμε, λοιπόν, την πατρίδα μας να παραδίδεται ανυπεράσπιστη στην ανομία των ασύλων ( δείτε τι γίνεται στα Πανεπιστήμια της χώρας: βία, ναρκωτικά, προπηλακισμοί όσων δεν αρέσουν στο αριστερό κατεστημένο), των αβάτων ( θρηνήσαμε το θάνατο ενός μικρού αγοριού στο Μενίδι, για να μη μιλήσω για πιο κοντινά μας άβατα ή το άβατο των Εξαρχείων που έχει καταντήσει κράτος εν κράτει) και των γκέτο.
Όμως μη γελιέστε: δεν πρόκειται για μια θεώρηση που διέπεται από βαθύ κι ειλικρινή ανθρωπισμό, δεν είναι το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας που έχει κατά νου η κυβέρνηση. Πρόκειται για καθαρά πολιτική – ιδεολογική θεώρηση καθώς «Τόσα χρόνια ο Σύριζα εκόπτετο για την "υποστήριξη" και την "αυτοδιάθεση" των "άβατων" και των "γκέτο", με τα γνωστά αποτελέσματα σήμερα!» (Θ. Γιάνναρος) και συνεχίζει να δημιουργεί «δύσοσμα γκέτο» για δικό του πολιτικό όφελος….
Κι ενώ τα σώματα ασφαλείας ( ναι, αυτοί που τόσα χρόνια τους αποκαλούσατε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και οι όμοιοι σας μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους….) κάνουν ό, τι μπορούν με πενιχρά μέσα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και συλλαμβάνουν όσους στρέφονται κατά της κοινωνίας, έρχονται οι Συριζαίοι και τους απελευθερώνουν για «ανθρωπιστικούς λόγους- πόσος ανθρωπισμός πια….
Δεν υπάρχουν πλέον αυταπάτες…. Δεν χρειάζεται να αλλάξει απλά ο νόμος, χρειάζεται μια ολική αλλαγή για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων μας και όχι μόνο των καταδικασμένων. Γιατί, κύριοι του Σύριζα σε μια ελεύθερη , ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα πρέπει ο πολίτης να έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να ενοχλεί η μπλούζα που φοράει ή οι ιδέες που έχει, πρέπει το παιδάκι που παίζει αμέριμνο στην αυλή του σχολείου του να είναι ασφαλές και να μην κινδυνεύει από αδέσποτες σφαίρες που προέρχονται από διπλανό γκέτο, δεν πρέπει να ανεχόμαστε ως κοινωνία και  ως πολιτεία να σιδερώνουν ηλικιωμένους μέσα στα ίδια τους τα σπίτια για λίγα ευρώ, πρέπει ως πολίτες να έχουμε το δικαίωμα να κινούμαστε ελεύθεροι σε όποια περιοχή της χώρας μας θέλουμε, χωρίς φόβο και απειλή. Γιατί αυτό σημαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό σημαίνει η Δημοκρατία….
Εν τω μεταξύ εσείς συνεχίστε να απελευθερώνετε τους Κουφοντίνες…..