Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο τιμητικός τίτλος του «Πολίτη της Πελοποννήσου» στον Θεόδωρο Βασιλάκη



 https://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/b5430c301968565b697ccadd3092054d_M.jpg
Την θεσμοθέτηση της τιμητικής διάκρισης του «Πολίτη της Πελοποννήσου» θα εισηγηθεί άμεσα το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για  τιμητικό τίτλο που θα απονέμεται σε σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες θα έχουν αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην Πελοπόννησο. Η απόδοση του τίτλου θα πραγματοποιείται μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα προτείνει ο πρώτος τιμητικός τίτλος να απονεμηθεί στον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη για την συνεισφορά του στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον ΣΕΤΕ, οι αφίξεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λόγω της απευθείας σύνδεσης με το Αεροδρόμιο των Αθηνών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία για το 2017 καταγράφοντας αύξηση 194% σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, οι διεθνείς αφίξεις σημειώνουν αύξηση 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αύξηση αφίξεων μέχρι το τέλος του 2017 θα ξεπεράσει το 234% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2009.
Όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία, το ταξιδιωτικό περιβάλλον έχει αλλάξει και η προσπάθεια των τελευταίων ετών για την  απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με διεθνείς και  εσωτερικούς προορισμούς αποδίδει τα μέγιστα και ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για την Πελοπόννησο συνολικά.
Σε αυτή την προσπάθεια καταλυτικό ρόλο κατέχει η Aegean και ο κος Βασιλάκης προσωπικά, καθώς με πίστη στην Πελοπόννησο και την προοπτική της Καλαμάτας επένδυσε στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ως επιχειρησιακή βάση με απευθείας δρομολόγια σε κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και βέβαια ενίσχυσε επιπλέον την προσβασιμότητα από ανερχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς όπως η Αμερική, η Κίνα και η Αυστραλία με τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα. Η εκρηκτική αύξηση των αφίξεων που παρατηρείται τα τελευταία 3 χρόνια από αυτούς τους προορισμούς καθιστά την καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα ισχυρό όπλο στην περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας καθώς μας επιτρέπει και για το 2018 να συνεχίσουμε δυναμικά την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας, με την Aegean αρωγό στην προσπάθειά μας.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου