Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην Λιβαβειά

Η φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, με τον Μπερμπάτοφ να στηρίζεται πάνω στον Τριποτσέρη, προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιάΜπορεί ο ΠΑΟΚ να προερχόταν από σερί νίκες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League, με τελευταία το διπλό επί της Ντόρτμουντ, ωστόσο στην Λιβαβειά, απέναντι σε έναν αξιόλογλο Λεβαδειακό δεν τα κατάφερε. Εμεινε στο 0-0 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική, χάνοντας έδαφος στην μάχη της 2ης θέσης.
Οσον αφορά την εικόνα του ματς, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο ήταν «φλύαρος» χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει αυτό που λέμε κλασικές ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός ήταν καλά στημένος, κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε μερικές περιπτώσεις ανησύχησε την άμυνα του δικεφάλου, έχοντας μάλιστα πιο κλασικές ευκαιρίες.

Γενικότερα οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο μέρος η πρώτη ομάδα που απείλησε με αξιώσεις, ήταν ο ΠΑΟΚ, με ένα σουτ του Ροντρίγκες στο 14', ενώ ο οι Βοιτωτοί απείλησαν στο 36' με τον Μάντζιο και στο 43' με τον Στάθη.
Προς τα τέλη του α' μέρους, ο Τούντορ είδε τον Ροντρίγκες να πονά στο πόδι και έτσι με την έναρξη της δεύτερου ημιχρόνου, αναγκάστηκε να τον αποσύρει.
Η καλύτερη στιγμή για τον δικέφαλο ήρθε στο 48' όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Μυστακίδη από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε για λίγο να σκοράρει με κεφαλιά.
Οσο η ώρα περνούσε ο ΠΑΟΚ αύξανε τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν απέναντι στην προσεκτική άμυνα των Βοιωτών.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο δικέφαλος σκόραρε με κεφαλιά του Μπερμπάτοφ, ένα γκολ όμως το οποίο ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Βούλγαρος επιθετικός στηρίχθηκε πάνω στον Τριποτσέρη.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ουόν, Νικολάου, Μουλόπουλος, Γιακουμάκης (95' Τόπι), Μίνγκας (87' Γιάχιτς), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (78 Καψάσκης).
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζιόλης, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάμπο (80' Πέλκας), Λέοβατς, Ροντρίγκες (46'λ.τ. Μυστακίδης), Μακ, Αθανασιάδης (68' Μπερμπάτοφ).