Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Πρόσφατη συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου, η τελευταία δήλωσε ότι όλα τα ζητήματα παιδείας θα αποτελέσουν αντικείμενο εθνικού διαλόγου. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο διάλογος αυτός θα ξεκινήσει σε λευκό χαρτί.
Σήμερα, από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι υπάρχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επομένων ημερών. Όπως φαίνεται, το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή του διαβόητου πολυνομοσχεδίου Μπαλτά. Με τις ρυθμίσεις του το ελληνικό πανεπιστήμιο επιστρέφει στα χέρια της κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παραγόντων, που θα αποκτήσουν και πάλι ρόλο στην ανάδειξη των οργάνων του ιδρύματος και στη διοίκησή του.
Η αντιμεταρρύθμιση που επιχειρείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να προχωρήσει, εάν θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να απελευθερωθούν από τα κομματικά δεσμά που μόνο κακό τους κάνουν.
Καλούμε την κα Αναγνωστοπούλου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για  εθνικό διάλογο από μηδενική βάση για όλα τα σχετικά θέματα και να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση αυτού».