Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκης

giannis-plakiotakis
Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο, ανέφερε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική για να διασφαλιστεί η ενότητα.
Κάλεσε δε τους πάντες αλλά κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους, ενώ αναφερόμενος σε όσα έλαβαν χώρα την Κυριακή, έκανε λόγο για οργανωτικό φιάσκο το οποίο έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της Ν.Δ.
«Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.
Λίγο νωρίτερα, ανεβαίνοντας στο βήμα, ανέφερε ότι αποδέχεται με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών του την πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως «προέρχεται από ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο».

adonis-georgiadisΝα αξιοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση την καθυστέρηση στη διαδικασία εκλογής προέδρου, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε παράλληλα, τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης, ενώ κάλεσε όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

kuriakos-mitsotakisΤη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της Ν.Δ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:
Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.
Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος
«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην Ν.Δ.», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τη 13η Δεκεμβρίου ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας του κόμματος.
Είπε ακόμη ότι «είμαστε σε μία τεταμένη εποχή, σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο».
apostolos-tzitzikostasΝα διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου, ζήτησε από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τόνισε δε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.
O κ. Τζιτζικώστας δεν έθεσε θέμα ανάληψης της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.