Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ανεμοστρόβιλος στη Κέρκυρα - Πλημμύρισαν Καλλιθέα, Περιστέρι και Κηφισιά

Κέρκυρα: Σημαντικές υλικές ζημιές από ανεμοστρόβιλο
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νότια Κέρκυρα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επαρχιακούς δρόμους, στην περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες.
Το δυνατό φυσικό φαινόμενο στο πέρασμά του, κατάφερε να ξεριζώσει ελαιόδεντρα και να τα ρίξει πάνω σε σπίτια, ενώ ξήλωσε την σκεπή από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων και την πέταξε πάνω σε παρακείμενο σπίτι.
 
Στο μεταξύ πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα που πλήττει εδώ και ώρες το λεκανοπέδιο της Αττικής, με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.
Πολλοί δρόμοι της Αττικής έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό για αντλήσεις υδάτων.
Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και 20 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το κέντρο, η Καλλιθέα, το Περιστέρι και η Κηφισιά.
Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.
Από το λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Αγ.Νεκτάριος για Αίγινα.
Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.