Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα, όπως έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, φωταγωγείται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων.
Με τη συμβολική αυτή εκδήλωση το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, στους τομείς της πολιτικής, της κοινωνίας και της νομοθεσίας, με στόχο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, που αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σημερινό κόσμο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 35% των γυναικών και κοριτσιών παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική βία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 70%, με τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης να βαραίνουν τις κοινωνίες για γενεές.
Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το 1999, σε ανάμνηση της στυγερής δολοφονίας των τριών αδελφών Mirabal, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, από το καθεστώς του δικτάτορα Trujillo το 1961.