Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗO Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρέουν. Υπάρχουν δυνατότητες στήριξης, αλλά η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να τις αξιοποιήσει.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στραγγίζεται από την έλλειψη ρευστότητας και από την αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.  Την ίδια στιγμή παραμένει ανεκμετάλλευτος ο θεσμός της χορήγησης μικρού ύψους δανείων (μικροπιστώσεων) σε ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει επιτέλους το θεσμό αυτό, για τη στήριξη τόσο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όσο και των ανέργων. Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, αν και πόσα είναι τα κονδύλια που είχαν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το θεσμό αυτό, καθώς και αν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα σε άλλους μη τραπεζικούς οργανισμούς, για την παροχή αυτού του είδους των μικροχρηματοδοτήσεων, που μπορεί να δώσουν ανάσα στην επιχειρηματικότητα.
Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό».