Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Αν οι Έλληνες ψηφίσουν "Όχι" θα αδυνατίσει η ελληνική διαπραγματευτική θέση

Γιούνκερ: Αν οι Έλληνες ψηφίσουν `Όχι` θα αδυνατίσει η ελληνική διαπραγματευτική θέση 
Τουλάχιστον τρείς φορές, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, είπε ότι το "Όχι" δεν θα ήταν καλό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μια ψήφος υπέρ του ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα αποδυνάμωνε δραματικά τη θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Pρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνούμενος να πει εάν οι πιστωτές θα ανοίξουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις σε αυτή την περίπτωση.

«Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ‘όχι’, η ελληνική θέση θα είναι δραματικά αποδυναμωμένη» είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το πρόγραμμα τελείωσε, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ‘όχι’, το μόνο που δεν θα έχουν κάνει θα είναι να ενισχύσουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» πρόσθεσε.
«Ακόμα και στην περίπτωση ενός ‘ναι’, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να οικοδομήσει γέφυρες με την Ελλάδα και τη Βρετανία, η οποία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.