Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Εσύ ποιους θα εμπιστευτείς;


Εσύ ποιους θα εμπιστευτείς;ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ δημοψήφισμα ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Ποιους θα εμπιστευτούμε για να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Οχι» σε ένα απίθανης έμπνευσης και υλοποίησης δημοψήφισμα. Γιατί ο τρόπος που τέθηκε το ερώτημα και η επιμονή στη διεξαγωγή του, παρότι ΔΕΝ υπάρχει πλέον ούτε η πρόταση-κείμενο που περιγράφεται ούτε καν το πρόγραμμα στήριξης που έληξε στις 30 Ιουνίου, βάζει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις ακόμη και τον πιο αθώο πολίτη.


Ο πρωθυπουργός της χώρας και το οικονομικό επιτελείο που αυτός επέλεξε διαπραγματεύτηκαν με νωπή εντολή επί πέντε μήνες με τους εταίρους, χωρίς καμία «περίεργη» πίεση, πλην της χρηματοδοτικής που οι ίδιοι συμφώνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητώντας χρόνο και όχι χρήμα.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη όλων των προθεσμιών και με απόλυτα γνωστές τις συνέπειες και τους κινδύνους για τη χώρα από τη μη επίτευξη συμφωνίας, ξεκίνησαν ένα μπαράζ διεργασιών διαβεβαιώνοντας όλους ότι απέχουμε πλέον ελάχιστα από την αίσια κατάληξη. Διέκοψαν με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού τις διαπραγματεύσεις με τον… ανθέλληνα και ψεύτη Γιούνκερ, προκήρυξαν δημοψήφισμα σε μία εβδομάδα (!) και στη συνέχεια κατήγγειλαν ηρωικά τους πάντες ότι τάχα μου απεργάζονται την πτώση της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης.

Διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, ενώ γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) -κατά παράβαση κάθε νομιμότητας- τροφοδοτούσε με παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές, που με τη σειρά τους θα είχαν ουρές στα γκισέ για αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό μέσω e-banking. Και μετά κατηγόρησαν ανερυθρίαστα την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών με το καταγγελτικό ύφος των αμφιθεάτρων της νιότης τους.

Ζητούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να αποσπάσουν το «Οχι» από το λαό. Γιατί; Για να διαπραγματευτούν όπως… ορκίζονται ή για να μπορέσουν να συγκρουστούν με την Ευρώπη με τη δική μας εντολή;
Απέναντί τους είναι όλοι όσοι είδαν ή φοβούνται μια παγίδα. Ολοι οι πρώην πρωθυπουργοί αυτής της χώρας.

Ολα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής. Οι παραγωγικοί φορείς σε όλη την πυραμίδα, από τον ΣΕΒ μέχρι τη ΓΣΕΕ. Η βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός. Οι ιστορικοί σύλλογοι, από τους δικηγορικούς μέχρι το ΤΕΕ.

Προσωπικότητες όλων των χώρων. Πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, ακόμη και νομπελίστες. Τα ιδιωτικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που είναι ευρωπαϊστές. Ολη η Ευρώπη, οι ηγέτες των εκεί δημοκρατικών λαών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, οι αναλυτές, τα διεθνή ΜΜΕ που προβλέπουν Grexit, χρεοκοπία και πιθανή έξοδο από την Ε.Ε.
Αυτά είναι τα δεδομένα και η απόφασή μας ανάλογη με το ποιους τελικά θα εμπιστευτούμε αύριο…

e-typos.com