Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα - Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε ο Τσίπρας

Περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
 Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρα. προκειμένου «να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κυβέρνηση υπογράμμισε πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».
Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο να πει την Κυριακή ξεκάθαρα ένα μεγάλο και περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα.
Επεισόδια από κουκουλοφόρους κοντά στο Σύνταγμα
Προηγουμένως σημειώθηκαν επεισόδια  μεταξύ αστυνομικών και ομάδας περίπου 100 αντιεξουσιαστών κοντά στο Σύνταγμα, Περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους που εκσφενδόνιζαν πέτρες και καδρόνια.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι έγιναν προσαγωγές, ενώ οι αντιεξουσιαστές μετά τα επεισόδια διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά.
Υπ' ατμόν βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για αποφυγή επεισοδίων κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι» σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα αντίστοιχα.
Προς αποφυγή επεισοδίων, η ΓΑΔΑ έχει καλέσει τους διαδηλωτές του «όχι» να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», ενώ οι διαδηλωτές του «ναι» καλούνται να αποβιβαστούν στους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Ακρόπολη» για να φτάσουν στο Καλλιμάρμαρο.