Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μίχαλος: «Ονειρεύεται όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη» | Οι τράπεζες έχουν μείνει με μόλις 500 εκατομμύρια - «Είμαστε σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση» είπε στην Telegraph

Μίχαλος: «Ονειρεύεται όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη» | Οι τράπεζες έχουν μείνει με μόλις 500 εκατομμύρια
Τη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα  Telegraph o πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος είπε χαρακτηριστικά ότι τα αποθέματα των τραπεζών είναι πλέον μόλις 500 εκατομμύρια ευρώ και ότι όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την επόμενη Τρίτη «ονειρεύεται». Αν συμβεί αυτό είπε χαρακτηριστικά, τα χρήματα θα τελειώσουν σε μία ώρα.

«Είμαστε σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση». Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βγει εκτός το συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών Target 2 και οι ελληνικές εταιρίες δεν μπορούν να εισάγουν τίποτα. Χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορούν επομένως και να παράγουν», τόνισε ο κ. Μίχαλος.