Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο υπέρ του ΝΑΙ

Δύο μεγάλες και παράλληλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το «ναι» και το «όχι»
Με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» οι Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους στο Καλλιμάρμαρο τώρα και απαντούν στο ερώτημα της Κυριακής. «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κίνημα των πολιτών του «ΝΑΙ».
«Καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».
"Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ" αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook του "Μένουμε Ευρώπη". "Δε θέλουμε την απομόνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση"
 Οι διοργανωτές λένε ότι η εκδήλωση δεν υποστηρίζεται από τα κόμματα αλλά από εκατοντάδες φορείς, που τους ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον της χώρας.

"Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με το ναι μένουμε στην Ευρώπη, με το όχι ξεκινάει μία νέα περιπέτεια" είπε , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης
 Ανάμεσα σε εκείνους που πήγαν στη συγκέντρωση του ΝΑΙ, ήταν και ο διεθνούς φήμης Έλληνας παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ως παιδί μεταναστών, μίλησε για τη σημασία που έχει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.
 Το κάλεσμα ήταν για τις 19:30 αλλά από πριν τις 19:00 άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος, κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ενώ πολλοί άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων δίνουν ήδη το παρών. ...