Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δυο κόσμοι…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί το αποτρόπαιο πρόσωπο του ισλαμικού φανατισμού να έχει γίνει συνώνυμο των τζιχαντιστών, στο Αφγανιστάν ωστόσο οι Ταλιμπάν ζουν και βασιλεύουν.
Πριν από λίγες μέρες, οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν τρεις γυναίκες οι οποίες κατηγορήθηκαν για μοιχεία.
Όπως έγινε γνωστό, οι γυναίκες, από 25 ως 30 ετών, είχαν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους με άγνωστους άνδρες μερικές ημέρες νωρίτερα και βρέθηκαν νεκρές, με τα σώματά τους γεμάτα σφαίρες.
Τέτοιες αποτροπιαστικές ενέργειες, τέτοιες φριχτές ειδήσεις, αποδεικνύουν πως τελικά ο κόσμος μας είναι χωρισμένος στα δύο:
Εκεί όπου γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των γυναικών και εκεί όπου οι γυναίκες υφίστανται του κόσμου τα μαρτύρια.
Εκεί όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν την πλήρη ισότητα και εκεί όπου αποτελούν αντικείμενα.
Τέτοιες ώρες πικρών διαπιστώσεων, αξίζει να υπογραμμίζουμε τις επιτυχίες των γυναικών.
Στη Σουηδία, στις αρχές Οκτωβρίου, στη νέα κυβέρνησή του, ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λέφβεν διόρισε γυναίκες στα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών.
Και όχι μόνο: Δηλώνοντας πως «η νέα σουηδική κυβέρνηση είναι μια φεμινιστική κυβέρνηση», ανακοίνωσε τα ονόματα του υπουργικού του συμβουλίου, με 12 άνδρες και 12 γυναίκες.
Υπουργός Εξωτερικών ορκίστηκε η πρώην επίτροπος της ΕΕ Μάργκοτ Βάλστρεμ, 60 χρόνων, και υπουργός Οικονομικών η Μαγκνταλένα Άντερσον, μια 47χρονη οικονομολόγος που είχε διατελέσει διευθύντρια εφορίας.
Και στην Αυστρία, η Σαμπίνε Ομπερχάουζερ ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, ενώ η πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ντόρις Μπούρες, είναι η  νέα πρόεδρος της αυστριακής Βουλής, καλούμενη να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο θάνατος της προκατόχου της Μπάρμπαρα Πράμερ.
Την ίδια ώρα, υφυπουργός καγκελαρίας ορκιζόταν η Σόνια Στρεσλ.
Γυναικείες νίκες;
Ασφαλώς!
Αλλά η ώρα της μεγάλης νίκης θα έλθει όταν οι δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα γίνουν ένας…

elzoni.gr